• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.10.2020

14:23

PALMA: OPOZICIJA TREBA DA SKINE KAPU VUČIĆU I KAŽE "BRAVO MAJSTORE"!

Politika

PALMA: OPOZICIJA TREBA DA SKINE KAPU VUČIĆU I KAŽE "BRAVO MAJSTORE"!

Podeli vest

Jedinstvena Srbija podržava program i sastav nove Vlade Srbije izjavio je tokom skupštinske rasprave lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma



- Veoma je važno za privredu i građane Srbije što je dinar stabilan već 7 godina, a to znači da se ne povećavaju rate za kredite, već je onolika rata kolika je bila pre 7 godina i to je jedna od važnih razloga zbog čega će Jedinstvena Srbija podržati novu Vladu Srbije - rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih razloga je i uspešna borba protiv korone.

- Srbija je na osnovu budžeta i BDP -a jedna od najboljih zemalja u Evropi i svetu po iznosu pomoći privrednim subjektima i zaposlenima tokom korone. Mi moramo da živimo sa koronom, jer niko ne zna dokle će ovo da traje. Novi ministar ekologije mora da se bavi i političkom deponijom. Imamo u Srbiji opoziciju koja treba da ide na političku deponiju. I da znate da me naljutio Vučić kada je toj opoziciji dozvolio da sakupljaju potpise za izbore bez notara i kada im je spustio cenzus na tri posto, mada im je i to bilo previsoko. Ta opozicija i dalje samo kuka, a posebno dvojica, trojica iz te opozicije koji su pznati, ali ne po političkom rezultatu, nego po ekonomskom napretku svog preduzeća. I oni to zluopotrebljavaju i smetaju Srbiji, koja je do sada od 35 poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom otvorila 18, a zatvorila samo 2 i to privremeno. A sve što je traženo od Srbije, Srbija je ispunila i kada su u pitanju međunarodni zakoni i kada su u pitanju obaveze prema Haškom tribunalu. I šta više Evropska unija hoće od nas i kada ćemo da uđemo u tu Evropsku uniju ? - upitao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Veliki rezultat je Srbija postigla na međunarodnom planu zahvaljući predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslva Ivici Dačiću, a to je da od 193 zemlje članice UN, 96 ne priznaju takozvano nezavisno Kosovo. Znate li vi koliko je teško bilo reći predsedniku Sjedinjenih Američkih Država „skini iz sporazuma tu 10. tačku, neću da priznam nezavisno Kosovo“. Srbi treba da podrže Donalda Trampa za predsednika SAD Iako presonalna promena ne menja globalnu politiku, ali Tramp je pružio ruku saradnje Srbiji i građani Srbije to treba da poštuju i opozicija to treba poštuje i skine kapu Vučiću i treba da kaže „bravo majstore“. Nije lako u takvoj konstalaciji snaga, kada se SAD, Rusija i Kina bore, a posebno Kina i SAD ko će biti ekonomski lider na svetu i kada se u Evropskoj uniji za ekonomsku i političku prevlast „tuku“ Makron i Merkel, a vi da budete u tom društvu i da "plivate" - rekao je Marković.

- Za svaku državu, kao i za Srbiju važno je pet institucija, a to su vojska policija, sudstvo, prosveta i zdravtsvo. U svih tih 5 institucija u Srbiji su postignuti odlični rezultati i sada je mnogo bolje nego što je bilo i zato ćemo podržati novu Vladu Srbije.

PALMA KANBERIJU: GDE TI, PRIJATELJU, ŽIVIŠ?

- Gospodin Šaip Kanberi je izneo niz neistina na račun Srbije. Ja moram da ga pitam "a gde ti, prijatelju, živiš?", jer svakog trećeg dana tvoji Albanci na Kosovo i Metohiji tuku nekog Srbina, a pre sedam dana su pucali na decu u Donjoj Brnjici blizu Prištine i to u blizini škole. Vi gospodine Kanberi treba da kažete svojim Albancima da to ne čine i da im kažete „ja sam iz Velikog Trnovca kod Bujanovca mesta sa najvećim narkodilerima na svetu, a niko nas ne dira“. Vi mislite gospodine Kanberi da će sada neko kada vas sluša da kaže „vidi što su ovi Albanci ugroženi“. Prošla su ta vremena gospodine Kanberi, ti koji su nekada odlučivali o građanima Srgbije su u penziji - reagovao je Marković na izlaganje poslanika Šaipa Kanberija iz Bujanovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija