• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2020

15:22

KINESKA AMBASADORKA SE SASTALA SA DAČIĆEM Čestitala mu novu funkciju i zahvalila na saradnji

Politika

KINESKA AMBASADORKA SE SASTALA SA DAČIĆEM Čestitala mu novu funkciju i zahvalila na saradnji

Podeli vest

Ambasadorka Kine Čen Bo zahvalila je danas predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, dok je obavljao posao šefa diplomatije, i izrazila uverenje da će se odlična saradnja nastaviti i na novoj funkciji, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Dačić je danas primio ambasadorku Čen Bo koja mu je čestitala stupanje na novu dužnost i uručila čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekinskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Lia Žanšua povodom stupanja na novu dužnost.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Li Žanšu u pismu ističe da se predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić dugo zalaže za razvoj kinekso-srpskih odnosa i saradnje i da je njegova poseta Kini, u februaru ove godine, u specijalnim trenucima kada se kineski narod borio protiv korona virusa, dala snažnu podršku kineskoj strani.

Li Žanšu izražava spremnost da zajedno sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem uloži napore za dalje intenziviranje saradnje Svekineskog narodnog kongresa Kine i Narodne skupštine Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je još jednom na svoj pomoći koju Kina je pružila Srbiji u borbi protiv pandemije.

Tokom razgovora konstatovani su odlični odnosi dve države na svim poljima, a razmotrene su mogućnosti jačanja parlamentarne saradnje između Srbije i Kine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija