• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.11.2020

11:53

VUČIĆEV ODLAZAK U CG HRABAR POTEZ, IMA DUBOKU SIMBOLIKU! Selaković: Ovo je težak trenutak za SPC i srpski narod u Crnoj Gori!

Politika

VUČIĆEV ODLAZAK U CG HRABAR POTEZ, IMA DUBOKU SIMBOLIKU! Selaković: Ovo je težak trenutak za SPC i srpski narod u Crnoj Gori!

Podeli vest

Smrt mitropolita Amfilohija je težak trenutak za Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i dodao da odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita ima duboku simboliku i da je, imajući u vidu bezbednosne rizike, to hrabar potez


Selaković je na TV Prva rekao da je predsednik Vučić u intervjuu podgoričkoj TV Vijesti dobro opisao težinu sadašnjeg trenutka u kome bi mudrost i iskustvo mitropolita Amfilohija bili itetako korisni za srpski narod u Crnoj Gori.

''Bili smo svedoci toka njegove bolesti, želeli smo da dođe da se leči u Beogradu, on se na tome od srca zahvalio. Pomagali smo, koliko smo mogli, u lekovima, medicinskoj opremi, savetima naših infektologa koji su bili u komunikaciji sa crnogorskim lekarima'', rekao je Selaković.

On je kazao da je ovo težak trenutak za SPC i srpski narod u Crnoj Gori, ali da moramo da nastavimo da se borimo i opstajemo okupljeni u ujedinjeni koliko god možemo kao narod. Selaković je naveo da je prisustvovao poslednjem susretu mitropolita Amfilohija i predsednika Vučića u Beogradu krajem septembra i opisao kao veoma dobar i kvalitetan sastanak na kojem se razgovaralo o ozbiljnim važnim temama.

Foto: printscreen TV Prva

Na konstataciju da je predsednik Vučić u intervjuu rekao da mu je mitropolit rekao da sada potpuno razume sa kakvim se problemima susreće kao predsednik Srbije, Selakovih je kazao da je to jedan od najupečatljivijih utisaka sa tog sastanka.

"Na samom početku sastanka je mitropolit o tome govorio, govorio o nekim stvrima iz prošlosti i poredio sa sadašnjim trenutkom'', rekao je Selaković.

On se osvrnuo na jučerašnji intervju predsednika Vučića za TV Vijesti i dodao da je ponosan jer je, kako kaže, Vučić u jednom intervjuu uspeo da zgazi sve laži i neistine o sebi, svojoj porodici, svim političkom delovanju i učinku.

Optužbe da je predsednk Srbije pomagao Milu Ðukanoviću, ali i opoziciji u Crnoj Gori, Selaković je nazvao kontradiktornim.

"Kažu imate fotografiju sa Ðukanovićem vi ste prijatelji, a predsednik im odgovori da ima sto fotografija sa raznih državničkih susreta. S druge strane ide optužba da je uticao na organizaciju litija i opozicije, pa odlučite se šta je istina.", rekao je Selaković.

Foto: printscreen TV Prva

Naglasio je da odlazak predsednika Srbije u Crnu Goru ima veoma veliki značaj , uz, kako kaže, sav rizik koji nosi.

"Nije bezbedno otići u Crnu Goru kada se zna kakav problem imamo sa delovanjem crnogorskih kriminalnih klanova u Srbiji", rekao je Selaković.

On je kazao da je potez Vučića hrabar i da je bilo važno da se pokaže jedinstvo srpskog naroda, te da je predsednik Srbije još jednom pokazao spruženu srpsku ruku svima, naročito Podgorici.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 3 godine

Mitropolit Amfilohije svojim odlaskom ostavlja veliku prazninu SPC-u.Svima nama ostaje da pamtimo sve ono dobro sto je uradio za srpski narod.Neka pociv u miru,hvala mu za sve dobro i neka mu je vecna slava.

Ivan

pre 3 godine

Predsednik Vučić se nije bojao da ode u Potočare i tamo oda počast žrtvama, ovo je najprirodniji potez jednog Srbina i pravoslavca da ode i oda počat ovako velikoj ličnosti kao što je mitropolit Amfilohije. Slava mu!

lak

pre 3 godine

Vucic je napravio izuzetno hrabar i dobar potez.

Anja

pre 3 godine

Nas narod ne sme da bude zaboravljen gde god se on nalazio a pogotovo ne u bratskoj nam Crnoj gori, politicki stavovi pojedinaca ne treba da naruse odnose i naprave jaz medju nasim narodom.

Mihajlo

pre 3 godine

Dolazak Vucica na sahranu je cin velikog postovanja prema mitropolitu Amfilohiju kao i potreba da bude uz svoj narod.

Teodora

pre 3 godine

Predsedniku svaka cast na hrabrosti, I postovani prema delu Mitropolita

Sonja

pre 3 godine

Navikli smo od našeg predsednika na hrabre poteze! Svaka mu čast!

Milan

pre 3 godine

Ništa nije Svetije od hrabrosti i spremnosti za podnošenje žrtve. Veliki je Vučić, zna on to

Vlado

pre 3 godine

Neka ovaj tužan dan i odlazak blagopočivšeg mitropolita Amfilohija bude početak obnavljanja jedinstva Srba gde god se nalazili,to je ono za šta se on uvek borio. Dobar je potez prisustvo predsednika Vučića da bi se narodi Srbije i Crne Gore ponovo osećali kao jedan.

TM

pre 3 godine

Amfilohije je ostavio verski pecat i pobedu. Nasa obaveza je da ga se secamo i da branimo svetinje. Vucic je pokazao veliko postovanje i odgovornost.

Filip

pre 3 godine

Predsednik je uz svoj narod kada je to najpotrebnije. Ovo je dobar i ispravan potez.

Dana

pre 3 godine

Vučić je pokazao koliko je njemu stalo do SPC i Crne Gore i koliko ceni Srbiju i Crnu Goru.

Lovac29

pre 3 godine

Predsednik Vucic je prisustvovao liturgiji i odao pocast Amfilohiju. Mozda je ovo pocetak nove saradnj i boljih odnosa izmedju Srbije i Crne Gore.

Persida

pre 3 godine

Svojim odlaskom je pokazao koliko je pre svega hrabar i borben kao i ogromnu brigu prema narodu u Crnoj Gori.

Mira

pre 3 godine

Prredsednik je zeleo da u ime svih Srba oda pocast.

Tasana

pre 3 godine

Moramo ocuvati nas kulturni i nacionalni identitet jer su neke stvari krenule u pogresnom smeru!

Sarita

pre 3 godine

Veliki gubitak za SPC, i srpski narod u Crnoj Gori. Vučić je pokazao koliki je čovek i vernik, zato je otišao da oda poslednju počast Amfilohiju.

Milica

pre 3 godine

Mitropolit je ostavio verski pecat i pobedu. Nasa obaveza je da ga se secamo i da branimo svetinje. Vucic je pokazao veliko postovanje i odgovornost.

Anja

pre 3 godine

Vucic je pokazao svoju velicinu i koliko mu je stalo do svih Srba ma gde oni ziveli.

Tanja

pre 3 godine

Srbija i Crna Gor sada treba da ojacaju odnose i poboljsaju saradnju.

Sunčica

pre 3 godine

Mislim da je predsednik ipak prvo pokazao svoju ljudskost, što je i važnije.

Mara

pre 3 godine

Neka pociva u miru, hvala mu za sve dobro i neka mu je vecna slava.

sale

pre 3 godine

Smrt mitropolita Amfilohija je ogroman gubitak za SPC i srpski narod.

Siniša

pre 3 godine

Odlazak Vučića u Crnu Goru je još jedan pokušaj da se odnosi između naše dve zemlje poprave.

Galija

pre 3 godine

Srpskom narodu Srbija će uvek pomagati ma gde on bio, to je poruka koju šalje predsednik Vučić.

Zeljko Ilic

pre 3 godine

Hrabar potez naseg predsednika,otici u CG a znati da mu bezbednost moze biti ugrozena

Coka

pre 3 godine

Svakako da je hrabar i ispravan potez što je otišao, i iako nam nisu sjajni odnosi obe zemlje, verujem da je predsednikov odlazak pokazao poštovanje pre svega prema pokojnom mitropolitu kao i da je uz svoj narod uvek i da ovim pokazujemo želju za boljim odnosima naroda obe zemlje.

jana

pre 3 godine

Predsednik je svojim odlaskom u CG napravio dobar potez

Nikola

pre 3 godine

Postovanje prema mitropolutu i podrska srpskom narodu

Mily

pre 3 godine

Vuciceva hrabrost je odlaskom na sahranu Amfilohija dosla do izrazaja i dokazao je da mu je odnos dve drzave od sustinskog znacaja.

Saša

pre 3 godine

Ovo jeste težak trenutak za Srbe u Crnoj Gori, te im u tom smislu dolazak predsednika Vučića veoma znači. Poslata im je poruka da je matica Srbija uvek uz njih.

Ivona

pre 3 godine

Vucic je po 100 puta pokazao koliko je covek velikog srca koji zeli da pruzi podrsku i obezbedi mir.

Ivanka

pre 3 godine

SPC je izgubila mnogo onog trenutka kada se Amfilohije upokojio, neka mu je evcna slava i hvala.

Sofija

pre 3 godine

Sigurno nije bilo dileme da li ce predsednik ici na sahranu ili ne.On je hrabar a pre svega covek koji zna za kulturu.

Milica

pre 3 godine

Hrabar potez od Vučića što je otišao u Crnu Goru, a to samo dokazuje o njegovoj veličini kao čoveku i o tome koliko brine za svoj narod.

Milica

pre 3 godine

Mi jesmo nudili mitropolitu pomoć, da se leči u Srbiji, ali je on bio isuviše skroman... Večna mu slava.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija