• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2020

15:41

INCKO BOLJE DA ĆUTI! Vulin oštro osudio izjave visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH!

Politika

INCKO BOLJE DA ĆUTI! Vulin oštro osudio izjave visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obratio se javnosti saopštenjem u kome oštro osuđuje najnovije izjave visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka. Saopštenje prenosimo u celosti

Stabilnost Bosne i Hercegovine je ugrožena izjavom šefa SDA da je bošnjačkim glasovima izabran hrvatski predstavnik u predsedništvu BiH i pretnjom da će svi hrvatski predstavnici biti izabrani po volji SDA.

Kongresna deklaracija SDA koja za svoj krajnji cilj ima ukidanje Republike Srpske izgleda nije poznata visokom predstavniku jer da jeste upozorio bi na destabilizaciju BiH koju je izazvala.

Mogao je Incko da se oglasi i kada su Džaferović i Komšić rekli da je Kosovo država iako je politika BiH da je Kosovo deo Srbije. Mogao je Incko da pita i zašto niko nije uhapšen zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici kao što je trebao i da se zahvali Vučiću što čuva integritet BiH i kada nosioci najviše vlasti u Sarajevu napadaju i njega i Srbiju.

Pošto je ćutao o tome mogao je da ćuti i o mojim izjavama, ali kada je već progovorio, neka mi odgovori, a zašto po njemu Šiptari na Kosovu mogu da formiraju državu na teritoriji članice UN a Srbi u BiH ne mogu.

Dok čekam odgovor samo da još jednom naglasim, dejtonska BiH je suverena država čiji teritorijalni integritet ne ugrožava Srbija  ali ugrožava nepoštovanje Dejtona i pokušaj njegove promene", izjavio je za Novosti ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na izveštaj visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Valentina Incka u kome je između ostalog istakao da Dodikove izjave kojima status RS povezuje s Kosovom imaju podršku u državnom vrhu Srbije, pri čemu je direktno ukazao na ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija