• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.11.2020

12:49

SREĆAN VAM OVAJ MRAK! Vladimir Đukanović ogorčen: Opskurni portal "Istinomer" će određivati šta je istina, a šta ne u Srbiji

Politika

SREĆAN VAM OVAJ MRAK! Vladimir Đukanović ogorčen: Opskurni portal "Istinomer" će određivati šta je istina, a šta ne u Srbiji

Podeli vest

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović reagovao je danas na vest da će portal "Istinomer" postati saradnik Fejsbuka za ocenjivanje istinitosti vesti u Srbiji.

- Ostao sam zatečen saznanjem da će najveća društvene mreža za ocenjivanje onih informacija koje su lažne a koje prave uzeti opskurni portal "Istinomer".
Naravno, ništa nije slučajno, "Istinomer" je portal koji je finansiran od strane raznoraznih liberalnih fondacija zapadni i NVO i ima zadatak da degradira svakog političara koji nije na liniji takozvanih liberalnih političara i u principu radi se o ljudima koji su pre svega propagandisti, ozbiljni lažovi i zapravo oni koji kreiraju javno mnjenje, ali na način takav da degradiraju svakoga ko drugačije misli.

Mi ulazimo u najmračniji period cenzurisanja informacija, ovo je ozbiljan udarac za demokratiju u Srbiji,ali kao što vidimo, to se dešava i u čitavom čovečanstvu kad neko može bez po muke i bez blama da cenzuriše predsednika SAD i kada mediji mogu da određuju ko će biti predsednik Amerike, a ne birači na izborima, onda možete misliti šta će se raditi ovde u Srbiji.

Plašim se da ubuduće nećemo dobijati preko Fejsbuka nikakve vesti iz Srbije i plašim se da je ova cenzura uvod u jedan ozbiljan atak na našu državu i mislim da će mnogi drugi političari u svetu nešto slično doživljavati samo ako nisu na liniji liberalnih shvatanja. Mislim da ćemo biti prinuđeni da pravimo razne alternativne varijante informisanja, sve ovo što rade Gugl, Instagram i Tviter i Fejsbuk je najozbiljnije cenzurisanje informacija i ovo je gore od najmračnijeg komunističkog perioda kada su razni cenzori puštali i dozvoljavali šta sme a šta ne sme.

Tako će ovde jedan opskurni portal, zapravo projekat raznoraznih NVO i zapadnih fondacija biti taj koji će nam određivati šta je istina, a šta ne i to će se tako pojavljivati na Fejsbuku. Srećan vam ovaj mrak i srećna vam borba protiv takvog mraka - naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg

pre 3 godine

Dal postoji neko ko njima veruje, glavna faca istomera da ga ne navodim kupio stan na Beograd na vodi.

Ana

pre 3 godine

Svakako ne možemo da utičemo kako god na globalnom je nivou. IT_evci pokreni te se.

nevidljivi neprijatelji partij

pre 3 godine

Istraživačko novinarstvo protiv partijske propagande. Aleksandrovo Novinarsko Udruženje Srbije (ANUS) često brka ove pojmove.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija