• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo Onlajn

11.11.2020

15:11

SRBI NA KOSMETU PRED ODLUKOM! Ozbiljno razmišljamo o napuštanju Hotijeve vlade!

Politika

SRBI NA KOSMETU PRED ODLUKOM! Ozbiljno razmišljamo o napuštanju Hotijeve vlade!

Podeli vest

Šef poslaničke grupe Srpske liste Igor Simić rekao je da kosovska vlada ne poštuje koalicioni sporazum, pa će zbog toga ta stranka najverovatnije dati svoju podršku za svrgavanje aktuelne vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem, prenosi Indeks onlajn

- Srpska lista, odnosno poslanici, danas nisu učestvovali u radu skupštine, a neće učestvovati ni ubuduće, jer se ne poštuje koalicioni sporazum koji smo potpisali. Više puta smo i konstruktivno demonstrirali posvećenost delovanju u skladu sa interesima svih građana. Mi radimo u interesu građana, zalažemo se za ekonomski razvoj i za borbu protiv pandemije. Ali, smatram da moraju da nas poštuju kao partnera. Na stolu imamo potpisan sporazum i zahtevamo da se on poštuje. Zbog odnosa prema Srpskoj listi, ozbiljno razmišljamo o napuštanju vlade - rekao je Simić za Indeks onlajn.

Šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši nešto ranije, na koferenciji za novinare izjavio je da Srpska lista, koja je partner u vladajućoj koaliciji, nije učestvovala na današnjoj sednici Skupštine, i shodno tome nije bilo kvoruma za vanredno zasedanje o Zakonu o ekonomskom oporavku.  

- Danas smo pokušali da održimo vanrednu sednicu za drugo čitanje Zakona o ekonomskom oporavku, održavanje ove sednice onemogućili su neki od koalicionih partnera i opstruktivno delovanje opozicije. Srpska lista nije bila na sednici. Zahtevam da svi poslanici Kosova dođu i izvrše svoje ustavne dužnosti. Deo opozicije i vladajuće koalicije preduzimaju opstruktivne akcije - rekao je Gaši.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija