• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2020

08:02

JEREMIĆ SRBIJI VEZAO RUKE U BORBI ZA KiM, APSURD I VRHUNAC LICEMERJA je što se sada predstavlja kao branilac interesa Srbije!

Politika

JEREMIĆ SRBIJI VEZAO RUKE U BORBI ZA KiM, APSURD I VRHUNAC LICEMERJA je što se sada predstavlja kao branilac interesa Srbije!

Podeli vest

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković kaže da je lider Narodne stranke Vuk Jeremić albanskoj strani servirao sve potrebne argumente, a Srbiji vezao ruke u borbi sa Kosovo i Metohiju


Reagujući na kriitike koje je Jeremić uputio na račun predsednika Aleksandra Vučića i Vašingtonskoh sporazuma Petković je rekao da se Jeremić "nikad nije kockao, već je uvek igrao na sigurno" kada je sve stavio na Albance i potvrdu jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, time što je Međunarodnom sudu pravde formulisano pitanje "tako da je albanskoj strani servirao sve potrebne argumente, a Srbiji vezao ruke u borbi sa Kosovo i Metohiju".


Zato je Jeremić, kako je naveo u saopštenju, heroj u Prištini i zvezda naslovnih strana albanskih medija, a redom prištinski zvaničnici ne propuštaju priliku da mu zahvale na doprinosu njihovoj borbi za nezavisnost Kosova.

"Retko koji separatistički aktivista na KiM je učinio toliko za njihovu takozvanu državotvornu ideju koliko tadašnji šef srpske diplomatije. Zato je apsurd i vrhunac licemerja da se sada Jeremić predstavlja kao branilac interesa Srbije, jer on propast naše zemlje vidi kao jedinu šansu da se vrati na vlast", smatra Petković.

Foto: Tanjug

Jeremić je u subotu za portal „Inside Arabia", pored ostalog rekao, da je odlazak predsednika Vučića u Vašington, gde je, kako tvrdi Jeremić, "potpisao neku vrstu dogovora vezanog za Kosovo, za koji se ispostavilo da nema mnogo veze sa Kosovom, i da je mnogo više povezan sa političkim prioritetima predsednika SAD Donalda Trampa", drastičan korak koji će se pokazati izuzetno kontroverznim ako dođe do promene u Beloj kući.

Jeremić je, kako je saopšteno iz Narodne stranke, dodao da to Srbiju dovodi u veoma neugodnu poziciju, pogotovo ako se ima u vidu nacionalni interes u rešavanju pitanja KiM, i da se "Vučić kockao, jer je stavljanje na jednu stranu u američkom izborima za male zemlje krajnje riskantno".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

JEREMIĆ JE DIREKTNO ODGOVORAN ZA NIZ ŠTETNIH SPORAZUMA SA PRIŠTINOM! Petković: Beograd je posvećen dijalogu, ne stvarajte konfuziju!
Politika

JEREMIĆ JE DIREKTNO ODGOVORAN ZA NIZ ŠTETNIH SPORAZUMA SA PRIŠTINOM! Petković: Beograd je posvećen dijalogu, ne stvarajte konfuziju!

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković rekao je danas da je Srbija iskreno posvećena dijalogu Beograda i Prištine, svesna da Kosovo i Metohija ne može zauvek ostati zamrznuti konflikt, i pozvao političke aktere u našoj zemlji da ne stvaraju konfuziju u domaćoj i stranoj javnosti interpretirajući na pogrešan način namere Beograda u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom

04.11.2020

14:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija