• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2020

15:18

SASTANAK POPOVIĆA I BOCAN-HARČENКA! Razvoj još čvršćih odnosa Srbije i Rusije u budućnosti!

Politika

SASTANAK POPOVIĆA I BOCAN-HARČENКA! Razvoj još čvršćih odnosa Srbije i Rusije u budućnosti!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i šef Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom istakao da je Srbija posvećena razvoju još čvršćih političkih i ekonomskih veza sa Rusijom u budućnosti

Popović je naveo da su odlični politički odnosi dve zemlje, kao i bliski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, garant razvoja najbolje ekonomske i privredne saradnje Srbije i Rusije.

- Bescarinski sporazum sa Rusijom omogućava nam da gotovo sve što proizvedemo u Srbiji može da bude izvezeno u Rusiju bez carina. Radiću na promociji tog sporazuma kod naših privrednika i trudiću se da im kao država još više pomognemo da budu prisutniji na velikom ruskom tržištu - rekao je Popović.

Foto: Vlada Republike Srbije

On je naveo da je to posebno važno u ovom trenutu kada se evropsko tržište, na koje je izvoz Srbije najviše orijentisan, suočava sa posledicama smanjene tražnje usled krize izazvane korona virusom.

Šef međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom rekao je da će mu jedan od prioriteta biti realizacija važnih zajedničkih projekata koje su podržali predsednici dve države u oblasti infrastrukture, privrede, energetike i visokih tehnologija.

Foto: Vlada Republike Srbije

- Uveren sam da će aktivan rad svih resora kroz Međuvladin komitet za saradnju sa Rusijom, doneti nove investicije, nova radna mesta i profit, ali i napredak i modernizaciju Srbije u nizu strateških oblasti značajnih za naš ukupan razvoj - rekao je Popović.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko čestitao je ministru Popoviću imenovanje na funkciju kopredsednika Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom i izrazio uverenje da će to biti dodatni podsticaj razvoju buduće bilateralne saradnje Srbije i Rusije.

On je ukazao da Rusija ostaje posvećena jačanju političke i ekonomske saradnje sa Srbijom. Ambasador Rusije naglasio je da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u zaštiti njenih ključnh državnih i nacionalnih interesa.

Foto: Vlada Republike Srbije

Popović je zahvalio Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Кosova.

Međuvladin komitet za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Republike Srbije i Ruske Federacije predstavlja jedan od glavnih mehanizama za razvoj bilateralne saradnje dve zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Do sada je održano 18. zasedanja Međuvladinog komiteta, a poslednji ove godine u martu u Кazanju u Ruskoj Federaciji. Кopredsedavajući međuvladinog komiteta sa srpske strane je ministar Nenad Popović, dok je kopredsedavajući sa ruske strane prvi potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija