• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2020

23:00

ĐILASOV PREDSEDNIČKI KANDIDAT SAŠA JANKOVIĆ NAČISTO POLUDEO! Rat Srbije i Kosova bio dogovoren! TAJ PLAN JE POKVARILA POBEDA BAJDENA

Politika

ĐILASOV PREDSEDNIČKI KANDIDAT SAŠA JANKOVIĆ NAČISTO POLUDEO! Rat Srbije i Kosova bio dogovoren! TAJ PLAN JE POKVARILA POBEDA BAJDENA

Podeli vest

Bivši zaštitnik građana tvrdi da su Beograd i Priština dogovorili' ograničeni konflikt u južnoj pokrajini' da bi javnost lakše progutala ideju podele Kosova!?!

Bivši zaštitnik građana i propali Đilasov kandidat za predsednika Srbije Saša Janković ustvrdio je juče da je postojao tajni dogovor Beograda i Prištine o pokretanju ograničenog rata na Kosovu!?!
Prema njegovim rečima, srpski i kosovski lideri isplanirali su 'režirani ograničeni konflikt na Kosovu' ne bi li na taj način privoleli javno mnenje da 'prihvati podelu kao bolje rešenje od totalnog sukoba'!?!

Rekao mu Bajden

Janković je u intervjuu za 'Al Džaziru' čak rekao da se ovaj plan izjalovio zbog sve izvesnije pobede demokratskog kandidata Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD.
- Postojao je scenario režiranog ograničenog konflikta na Kosovu, posle kojeg bi javnost i u Srbiji i na Kosovu prihvatila podelu kao bolje rešenje od totalnog sukoba. Taj scenario sada gubi neophodnu podršku bar jednog velikog svetskog igrača. Novi ratovi nisu nemogući, ali su malo verovatni. Jednostavno, našim despotima nisu potrebni. Odlično drže narod pod kontrolom i bez tako riskantnih poteza kakav je rat... - rekao je Janković i dodao da ga je sramota što nas "i Tramp i Bajden gledaju kao prašinu na putu između Istoka i Zapada".

Foto: AP PHOTO

Komentarišući senzacionalna 'saznanja' bivšeg zaštitnika građana, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručuje da je Janković poslednji koji treba da priča o toj temi.
- Janković se, podsetiću vas, svim silama zalagao da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, da bude primljeno u Interpol i druge međunarodne organizacije. To je čovek koji je nasilnim protestima na ulicama Srbije pokušao da za sebe iznudi mesto premijera i koji za Srbe na Kosovu i Metohiji nikada nije mario, pa se kao zaštitnik građana čak proglasio nenadležnim za njihove probleme!?! Taj i takav Janković sada, u stilu najžešćih kosovskih lobista, besramno insinuira da je postojao nekakav tajni plan da se izazove, kako kaže, 'ograničeni konflikt na Kosovu'. On tako po ko zna koji put radi na štetu sopstvenog naroda i države... - ocenio je Petković i zamolio Jankovića da ne odmaže 'onima koji danonoćno rade na rešavanju problema KiM'.

Ne ide to baš tako

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da ne zvuči nimalo realno da je takav scenario ikada postojao.
- Ne znam da li je Janković svestan da međunarodni odnosi ne funkcionišu ni izbliza tako. Isuviše je tako nešto rizično. Bezbednosni rizici su mnogo veći nego što ih Janković doživljava... - ističe Vuk Stanković, dodajući da u glavi Saše Jankovića sve to izgleda kao video-igrica, ali stvari na terenu nisu takve:
- Životne okolnosti su mnogo kompleksnije i ceo taj ograničeni konflikt mogao bi da ima mnogo gori kraj. Jednostavno, takve stvari se ne rade onako kako zamišlja Janković. Veliki je to rizik, počevši od toga da je nemoguće tek tako započeti, ali i prekinuti sukob. Tu je i veliki rizik od civilnih žrtava. Ne znam da li je Janković toga svestan i da li zaista misli da je bilo ko spreman da na sebe preuzme toliku odgovornost... - naglašava Vuk Stanković.

Đilasovska TV prikazala mapu Srbije bez Kosova!


Tajkunska TV Nova S otcepila je Kosovo od Srbije! Pre dva dana je u emisiji 'Među nama' prikazana mapa Srbije bez južne srpske pokrajine. Ovakva grafika stajala je na ekranu skoro pola sata, pa ne može biti reči o nekakvoj slučajnoj tehničkoj grešci.
Komentarišući ovaj skandal, medijski stručnjak Nebojša Krstić kaže da je čudno da ovakav protivustavni čin dolazi sa televizije koja za to često kritikuje druge, a naročito predsednika Vučića.
- Prikazivanje mape Srbije bez Kosova i Metohije predstavlja demonstraciju protivustavnog ponašanja. Bizarno je, međutim, to što tako nešto dolazi od strane medija koji svakodnevno napada predsednika Vučića zbog navodnog kršenja Ustava... - zaključuje Krstić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomić Bane

pre 3 godine

Bog te mazo, pa ovo stvorenje misli da je narod na njegovom intelektualnom nivou? I to bilo zaštitinik gradjana?

BOKI

pre 3 godine

Dakle, Djiki je magnet za budale. Ha ha ha ha ha

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija