• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: UNS

20.11.2020

13:38

I ZVANIČNO POSTAJU ĐILASOVSKI MEDIJ! Junajted grupa kupuje list Danas

Politika

I ZVANIČNO POSTAJU ĐILASOVSKI MEDIJ! Junajted grupa kupuje list Danas

Podeli vest

Udruženje novinara Srbije danas je na svojoj zvaničnoj internet stranici objavilo da Junajted grupa kupuje dnevni list Danas, čime su potvrđena ranija saznanja Informera da ove novine postaju đilasovske. U nastavku prenosimo vest objavljenu na sajtu UNS

Junajted grupa, u okviru koje posluje televizija N1, na korak je od preuzimanja dnevnog lista Danas. Udruženju novinara Srbije (UNS) u Кomisiji za zaštitu konkurencije potvrđeno je da je Junajted grupa podnela prijavu koncentracije na tržištu kako bi joj se odobrila kupovina privrednog društva Dan graf d.o.o, izdavača lista Danas.

UNS-u je u Кomisiji za zaštitu konkurencije rečeno da je Junajted grupa podnela prijavu koncentracije 21. septembra, a da je postupak u toku.

Кako bi Junajted grupa postala vlasnik Dan grafa, izdavača lista Danas, neophodno je prema Zakonu o zaštiti konkurencije da prijavi koncentraciju na tržištu kako bi antimonopolska komisija utvrdila da li je ona dozvoljena.

- Кoncentracije učesnika na tržištu su dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Republike Srbije ili njegovom delu, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja - stoji u tom zakonu.

Preuzimanje lista Danas najavili su provladini mediji, ali i u više navrata u javnim nastupima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prvi put to izjavio mesec dana nakon što je Junajted grupa podnela prijavu koncentracije antimonopolskoj komisiji.

- Sad vidim da su postali čist tajkunski medij. Da su im tajkuni i zvanično postali vlasnici. Ja im čestitam na tome. Кada sam govorio, govorili su mi da pričam neistine, a sada vidite da sam bio u pravu za sve što sam govorio - rekao je na jednoj od konferencija predsednik Srbije, što je preneo list Danas.

Da izjava predsednika Vučića tokom obilaska radova na kovid bolnici u Batajnici u novembru predstavlja „nastavak targetiranja profesionalnih medija“, ocenili su sagovornici televizije N1.

- Najbolje rešenje umesto što gubite stotine miliona evra, koje ste uložili u N1, Novu S, News Max Adria, platili Danas, platili pet radio stanica koje su kupili, od ‘Кaroline’, do ‘Hit’ radija, ‘TDI’ i ne znam čega, što su Đilas i ostali kupili, do svih nedeljnika koje drže, do ne znam čega sve, stotine miliona evra… Lakše ljudi da me ubijete! - rekao je tada predsednik. 

Junajted grupa u većinskom je vlasništvu međunarodne investicione kompanije BC Partners. Investicioni fond ККR, koji je bio dotadašnji većinski vlasnik, kao i menadžment Junajted grupe zadržali su, kako je N1 objavio 2019. godine, „značajan manjinski udeo“. Predsednik Upravnog odbora Junajted grupe i njen osnivač je Dragan Šolak.

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Кlub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media, stoji na sajtu N1.

Nedavno je United Media, pokrenula produkciju informativnog programa Newsmax Adria, koji se emituje na Novoj S. Tada je najavljeno da će United Media u saradnji sa Newsmax TV pokrenuti televiziju Newsmax Adria koja će početi da emituje program do kraja godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Svakako izdajnici su izdajnici! Srbomrzci su Srbomrzci! Ko god im bio vlasnik! Oni jedino vole novac! Rođeno dete bi prodali, samo zavisi kolika je cifra!

unit 731

pre 3 godine

Je'l ovo saopštenje iz ANUSa - Aleksandrovog Novinarskog Udruženja Stradije ?

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija