• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

10:35

POSLANICI NEĆE STANOVE U BEOGRADU Samo troje tražilo pare za zakup od države

Politika

POSLANICI NEĆE STANOVE U BEOGRADU Samo troje tražilo pare za zakup od države

Podeli vest

Većina poslanika u Narodnoj skupštini nema prebavalište u Beogradu, a zahtev za zakup stana u glavnom gradu, na šta parlamentarci imaju pravo, podnela su samo tri narodna poslanika, rečeno je Tanjugu u Skupštini Srbije.

Od 250 poslanika, 92 narodna poslanika imaju prebivalište u Beogradu, dok su 158 poslanika van Beograda. Inače, za upotrebu sopstvenog prevoza utrošeno je višestruko više novca nego za zakup stana u Beogradu u prethodne četiri godine, pokazuju podaci iz parlamenta.

Za zakup stana ukupno je u 2016., 2017., 2018. i 2019.godini utrošeno 7,4 miliona dinara neto, odnosno oko 12,3 miliona dinara bruto, dok je za upotrebu sopstvenog prevoza za isti period utrošeno oko 289 miliona dinara neto, odnosno oko 313 miliona dinara bruto.

Nadležni odbor Narodne skupštine može da odluči da se narodnom poslaniku koji nema prebivalište u Beogradu i ne koristi pravo na hotelski smeštaj na lični zahtev isplati mesečna naknada na ime zakupa stana u Beogradu, u ukupnom iznosu od 35.000 dinara neto mesečno.

Takođe, narodni poslanik koji koristi pravo na ime zakupa stana ima pravo na naknadu za odvojen život od porodice u iznosu od 40 odsto prosečne mesečne zarade u Srbiji. Prema poslednjem konačnom objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata u Srbiji iznosi 58.513 dinara, a iz toga proizilazi da je naknada za odvojen život 23.405 dinara.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MALI POSLAO PORUKU MLADIM POSLANICIMA: Vama svaka čast!
Politika

MALI POSLAO PORUKU MLADIM POSLANICIMA: Vama svaka čast!

Ministar finansija Siniša Mali poručio je poslanicima Skupštine Srbije, uoči glasanja o rebalansu budžeta za 2020. godinu, da podrškom tom predlogu glasaju za nastavak ulaganja u zdravstveni sistem i posebno zahvalio mladim poslanicima čije će sugestije, kako kaže, biti uzete u obzir.

12.11.2020

11:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija