• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2020

14:20

PALMA: Nikada transparentnije u Skupštini Srbije nije bilo

Politika

PALMA: Nikada transparentnije u Skupštini Srbije nije bilo

Podeli vest

Želim da pohvalim ovaj set zakona. Dugo sam u parlamentu u onoj staroj zgradi i u ovoj novoj i nikada se nije desilo da ovoliki broj zakona bude predložen, a da se ti zakoni odnose na lokalne samouprave, izjavio je u Skupštini Srbije predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma


- Ne hvalim ovaj zakon što će grad Jagodina dobiti pare za sistem za prečišćavanje voda, jer mi to imamo. Takođe, ne hvalim zakon što ćemo da promenimo glavnu vodovodnu mrežu u Jagodini gde su bile stare azbestne cevi, jer to smo uradili pre dve godine i sami finansirali 5 miliona evra. Ali to je dobro za druge gradove, za lokalne samouprave, imajući u vidu da sve više bubrežnih bolesnika ima, a glavni problem je upravo pijaća voda i da će taj problem u mnogim gradovima i opštinama biti rešen. Ova Vlada i ova država brinu o svakom čoveku, o svakom selu, o svakoj opštini i gradu u Srbiji. I nikada transparentnije nije bilo. Izađe ministar finansija i kaže gde se i koliko troši. Ovo su vrlo važni zakoni za lokalne samouprave i to u trenutku kada se budžet ne puni dinamikom kao pre pandemije i kada imate odlivnu stranu veću od prilivne, jer niko nije 2019. godine planirao problem sa koronom i da će trebati mnogo para da se zaštiti svaki čovek u Srbiji - rekao je Marković.

PREDLAŽEM STIMULACIJU ZA ZAPOSLENE U VRTIĆIMA

- Hteo bih da zamolim Vladu Srbije i ministra finansija da se stimulišu zaposleni u vrtićima. Oni su svačiji i ničiji. Pripadaju ministarstvu prosvete, ali na neki način, neću reći da su diskriminisani, ali i oni treba malo da imaju stimulans, jer rade najteži posao – rad sa decom u vrtiću. Ono što je najgore počela je korona da ulazi i u vrtiće. Nisu je deca donela, već zaposleni. I da vidimo kako ćemo se izboriti sa tim problemom, odnosno Krizni štab mora podhitno da da upustva kako da se ponašaju lokalne samouprave kada su u pitanju vrtići, da ne donose lokalne samuprave same odluke. Deca su nam najvažnija. I to izaziva još jedan problem, a to su roditeji koji nemaju kome da ostave decu na čuvanje - rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija