• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.11.2020

23:35

DETALJI ŠOKANTNOG OTKRIĆA INFORMERA KOJE MNOGO TOGA OBJAŠNJAVA! Kako je Đilasov brat direktoru 'Krušika' 'poklonio' vilu i plac na Dedinju?!

Politika

DETALJI ŠOKANTNOG OTKRIĆA INFORMERA KOJE MNOGO TOGA OBJAŠNJAVA! Kako je Đilasov brat direktoru 'Krušika' 'poklonio' vilu i plac na Dedinju?!

Podeli vest

* Gojko Đilas kuću na Dedinju preko posrednika prodao direktoru 'Krušika' Mladenu Petkoviću, i to po ceni znatno nižoj od tržišne! Manje od godinu dana posle sumnjivih transakcija đilasovci pokrenuli aferu 'Krušik', kojom su pokušali da izazovu haos u državi

Gojko Đilas, rođeni brat tajkuna i lidera SSP Dragana Đilasa, 2017. godine je kuću na ekskluzivnoj lokaciji preko posrednika ("paravan lica") prodao direktoru "Krušika", uglednom kadru SNS Mladenu Petkoviću, i to po ceni gotovo duplo nižoj nižoj od tržišne!

Kako se navodi u poslovnoj dokumentaciji do koje smo došli, Gojko Đilas je novoizgrađenu luksuznu vilu od uknjižena 193 kvadrata (to je uknjižena kvadratura, stvarna je više od 300 kvadrata) na skoro 11 ari placa na Dedinju, u Ulici Jevrema Grujića, preko posrednika prodao Petkoviću za oko 800.000 evra, a agenti za nekretnine tvrde da ta kuća vredi mnogo više, odnosno da samo 11 ari placa na toj lokaciji vredi više od milion evra!

Samo nepunih godinu dana posle ove sumnjive transakcije, đilasovci su pokrenuli aferu "Krušik", kojom su lažima o fabrici oružja pokušali da izazovu haos i nerede u državi!

Poslovne mahinacije

Poslovna dokumentacija pokazuje da je firma "Komiti ril estejt", ćerka firma Đilasove "Dajrekt medije" čiji je član skupštine Gojko Đilas, 18. decembra 2013. godine upisala pomenutu kuću kao "nenovčani kapital". Interesantno je da je sam Gojko Đilas tu kuću još 4. aprila 2011. godine procenio na 103.581.777 dinara, što je po tadašnjem kursu iznosilo više od milion evra. Šest godina kasnije Đilasov "Komiti ril estejt" kuću je najpre prodao posredniku Lj. M. za 720.000 evra, da bi samo nekoliko meseci kasnije ona za 800.000 evra prešla u vlasništvo firme "Mavija" čija je gazdarica supruga direktora "Krušika" Mladena Petkovića!?!

Foto: Zoran Sinko

Nepunih godinu dana posle ovih više nego sumnjivih transakcija, đilasovci su pokrenuli aferu "Krušik", kojom su pokušali da izazovu haos i nerede u Srbiji! Teško da je to samo slučajnost.
Interesantno je i to da su upravo đilasovski mediji prvi objavili da je direktor Mladen Petković kupio vilu na Dedinju za, kako su oni ustvrdili, "smešnih 800.000 evra". Međutim, nikada nisu objavili od koga je kupio tu kuću, a i sam Petković je naglo "ispario" iz kasnijih testova o aferi "Krušik". Opet slučajnost?!

Komentarišući ovaj slučaj, agent za nekretnine poznate beogradske agencije kaže da je cena po kojoj je Gojko Đilas preko "paravan lica" prodao Mladenu Petkoviću vilu na Dedinju "zaista nerealno niska".
- Jedan ar placa na toj lokaciji košta oko 100.000 evra, što znači da deset ari vredi najmanje million evra. Ako kuća nije za rušenje, ako je nova, ona sigurno vredi više od 2.000 evra po kvadratu. Dakle, sve to ukupno košta od 1.300.000 do 1.500.000 evra. Još ako je kuća nova i luksuzna, cena može da bude i veća - objašnjava agent za nekretnine koji nije želeo da mu objavimo ime.

Đilas: Nije tačno


I dok Gojko Đilas juče nije bio dostupan našim novinarima, njegov brat Dragan Đilas kaže da ništa od ovoga nije tačno. On nije hteo ni da razgovara o činjenici da mi za sve naše tvrdnje imamo pismene i veoma čvrste dokaze!
- Nikakve finansijske ili bilo koje druge transakcije, niti bilo kakav kontakt sa direktorom "Krušika" ni ja ni moj brat nikada nismo imali - rekao je Đilas odbijajući da odgovori naše potpitanja.

Petković napredovao, a ženina firma uvećala prihode 150 puta



Direktor "Krušika" Mladen Petković u međuvremenu je napredovao i od 19. novembra 2018. godine radi kao direktor fabrike "Zastava oružje" iz Kragujevca. Na drugoj strani, firma "Mavija" njegove supruge, koja je osnovana 2012. godine i registrovana za skladištenje robe, pet godina kasnije menja delatnost i registruje se za uslugu pripreme gradilišta.
Od 2015. do 2017. godine firma je uvećala prihode za čak 150 puta! Inače, kako tvrde upućeni, firma je angažovana na izgradnji "Beograda na vodi" i Koridora 11, ali nema sajt niti je bilo gde objavila svoje reference i listu klijenata.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejana

pre 3 godine

Ovo su za svakog obicnog gradjanina nerealne cifre kojim se oni gadjaju, nemam reci osim sramota!

Valentina

pre 3 godine

Ova zemlja je i dalje bogata cim moze jos da se pljacka.

Viktor

pre 3 godine

Nije ovo nikakvo iznenadjenje, valjda niko nema iluziju da se vise od pola milijarde eura moze zaraditi posteno bez mahinacija.

postenjacina

pre 3 godine

e bre pa on je djikijev covek a i djiki je sam priznao da je on prodao tu kucu

Saša

pre 3 godine

Koliko firmi i stanova imaju Đilasovi, ni sami ne znaju.

Lazar

pre 3 godine

Bahate se Đilasovi za sve narodne pare što su pokrali.

Mily

pre 3 godine

Neka Djilas prvo vrati nama gradjanima 619 miliona, pa onda neka proziva druge! Kako ga nije sramota da spomene Vucica, a cela familija mu je u kriminalnim krugovima!

Milasim

pre 3 godine

Sokantno kao i uvek kad su opozicionari u pitanju.

Dada

pre 3 godine

Staviti jasniju fotografiju da upoznamo tog Djilasovog brata.

Sanja

pre 3 godine

Opozicija polako puca po savovima,istina sve vise izlazi na videlo!

jasna

pre 3 godine

ajde ptico propevaj sad, nemoj samo da places opet

Sonja

pre 3 godine

Kako Djilas grabi da objasni,opravda zlodela svog brata kojem je verovatno za sve sto je ucinio licno on dao vetar u ledja i podrsku!Sve se vraca,sve se placa,ne zaboravimo sve napade i uvrede istog tog Djilasa na porodicu predsednika Vucica,samo je razlika sto su njegove klevete oduvek bile osnovane na lazima i nikad dokazane!

Seka

pre 3 godine

Toliko su se nakrali da imaju mogucnost poklanjati!

Marijana

pre 3 godine

Sve lopov do lopova. Sramota koliko je Djilas pokrao narod.

Ivan

pre 3 godine

Ja tebi vilu ti meni hmmm aj se dogovorimo hohohoh

Jana

pre 3 godine

Mislim da niko nije iznenađen, ali polako isplivavaju na površinu dokazi svih mutnih radnji Đilasa i njegovih saradnika.

Prvoborac

pre 3 godine

Ako su otkrića validna onda i zakon mora za sve da bude isti.Ko je iole povezan sa kriminalnim i nezakonitim aktivnostima mora i treba da bude procesuiran,ma o kome se radilo.

Prvoborac

pre 3 godine

Uz valjane dokaze i matematuku koja je egzaktna ništa ne može da se prikrije.

nela

pre 3 godine

Sta drugo reci osim sramota, da i dalje moze ovako nesto da se radi.

Miki

pre 3 godine

Svi jako dobro znamo kakav je prevarant Djilas i ova vest me uopste ne cudi!

Dejan

pre 3 godine

Koliko je Djilas samo uzeo od bus plus kartica,tako da verujem u ovo jer Djilas je ovaj narod ojadio!

Toma

pre 3 godine

Svasta ce se jos otkriti za najgoreg tajkuna u drzavi!

kontesanera

pre 3 godine

Ne znam zaista ko može sebi da priušti ovako bogatu nekretninu od poštenog rada.

Vlajko77

pre 3 godine

Samo sopstveni interes gledaju , tajkuni iz opozicije ! Sramota !

Tanjica

pre 3 godine

Djilas lazima o predsedniku Vucicu hoce da skrene paznju javnosti sa svojih zlodela.

Anica

pre 3 godine

Ja ne mogu da shvatim da Djilas ima obraza da se pojavljuje u javnosti posle svega sta je uradio Srbiji i njenom narodu.

Vera

pre 3 godine

Može on i da poklanja kad mu se brat nakrao miliona i miliona.

Pavle

pre 3 godine

Jao Djilasovci, kad vas budu scepali pa naplatili za svo ono dranje gradjana... Vi ste za dozivotnu robiju.

Ana

pre 3 godine

Đilasovcima bukvalno ništa nikad u životu nisu pošteno uradili, bruka

buba

pre 3 godine

Надлежни орагани да испитају све наводе ако се утврде биће кривичног дела нека тај и одговара

Nina

pre 3 godine

Sve jednom izdaje na videlo, pa i afere djilasovog brata kao i njegova

Marija

pre 3 godine

Bruka i sramota opozicije koja glumi da je poštena.

Marija

pre 3 godine

Sume o kojima priča opozicija obični, pošteni građani nikada neće videti u svom životu.

Nikola

pre 3 godine

Policija i istražitelji defintivno imaće pune ruke posla.

Dragan

pre 3 godine

Đilas se oduvek bavio mutnim radnjama, kojima je uvećavao svoje bogatsvo a pomagao je i svom bratu da se obogati i stekne veliko bogatstvo.

Dragan

pre 3 godine

Đilasu obogatio si se od naših para za vreme tvoje vladavine. Kraduckao si iskusno i pametno ali i mi glasači smo se hvala Bogu opametili te nikada više nećeš doći na vlast.

Dragan

pre 3 godine

Jel se ovaj Đilas pravi lud, ili je stvarno lud a možda misli da smo mi ludi ?

Filip

pre 3 godine

Đilas i njegov brat su se dobro nakrali čim imaju ovoliku imovinu.

Filip

pre 3 godine

Đilas izigrava žrtvu, ali istina uvek izađe na videlo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija