• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

10:47

ŽAO MI JE ŠTO NISAM UPOZNAO MARADONU! Dačić dobio na poklon dres fudbalske legende, bio na stadionu Boka Juniorsa, ali...

Politika

ŽAO MI JE ŠTO NISAM UPOZNAO MARADONU! Dačić dobio na poklon dres fudbalske legende, bio na stadionu Boka Juniorsa, ali...

Podeli vest

Dijego Armando Maradona je simbol fudbalske igre koja ima emociju, rekao je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić o legendarnom argentinskom fudbaleru, čiji je dres dobio na poklon kada je posetio stadion Boka Juniorsa u Buenos Ajresu

Dačić je izrazio žaljenje što nije upoznao Maradonu, koji je preminuo pre dva dana, ali je ispričao da su mu prilikom posete argentinskoj prestonici, kada je otvarao Bulevar Srbija, na stadionu Boka Juniorsa poklonili Maradonin dres sa brojem 10, na kome piše Ivica Dačić.

- Tada su me pitali šta me tu interesuje i odveli me na stadion Boka Juniorsa. Tu su mi poklonili Maradonin dres sa brojem 10. Na njemu su napisali Ivica Dačić, a ja sam njima poklonio dresove Zvezde i Partizana sa potpisima svih igrača - rekao je Dačić za TV Prva.

On je ispričao da je tada ušao i u Maradoninu ložu koja, kaže, nije ''''ništa luksuzno ni spektakularno.

- Maradona je bio narodski čovek, jednostavan. Ovaj stadion je inače specifičan, zovu ga bombonjera, jer je uspravan - kazao je Dačić.

Dačić je naveo da se stadion nalazi u sirotinjskom delu Buenos Ajresa, u kojem je sve podređeno Maradoni, za kojeg kaže da je postao simbol ne samo fudbala, nego umetnosti, lepršavosti - igre.

- Ne nekog industrijskog fudbala... Za razliku od nemačkog fudbala koji je ''mašinski'', postoje brazilski i argentinski fudbal, koji imaju emociju, i to je u pravom smislu te reči igra - rekao je Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija