• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2020

11:25

PREDUZIMAMO SVE MERE KAO DRŽAVA! Rebić: Pitanje migranata strateški prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova

Politika

PREDUZIMAMO SVE MERE KAO DRŽAVA! Rebić: Pitanje migranata strateški prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova

Podeli vest

Direktor policije MUP Srbije Vladimir Rebić poručio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pitanje iregularnih migracija prepoznalo kao jedan od strateških prioriteta i da se preduzimaju sve mere kako bi se sprečile nezakonite migracije.


"Preduzimamo sve mere kao država i kao Ministarstvo unutrašnjih poslova da sprečimo nezakonite migracije, da ne dozvolimo da kretanje migranata po Republici Srbiji izaziva nemir kod građana", rekao je na TV Pink Rebić, povodom jučerašnje akcije policije kada je oko 450 iregularnih migranata iz Vršca i Novog Kneževca vraćeno u kampove i prihvatne centre.


Kako je saopštio MUP, naveo je da su on i ministar Aleksandar Vulin izdali naredbu svim policijskim upravama, pre svega onim na čijem području se uočava veće prisustvo migranata, da se ne dozvoli njihov nezakonit boravak i u skladu s tim su sprovedene ove akcije.

Govoreći na temu krijumčarenja i trgovine ljudima, kao i o njenoj povezanosti sa migrantima, direktor policije je naglasio da je to velika pretnja i prioritetan zadatak policije na suzbijanju ovakvih krivičnih dela.

Foto: printscreen

Vladimir Rebić

Direktor policije poručio je da nije bilo značajnijeg ugrožavanja građana Republike Srbije od strane migranata, kao i da se krivična dela dešavaju uglavnom između pripadnika migrantskih populacija.

"Možemo da kažemo da držimo pod kontrolom situaciju. Objektivno, nije bilo značajnijeg ugrožavanja. Poneko krivično delo imovinskog karaktera, što svakako uznemirava građane, ali uglavnom se sva krivična dela dešavaju između pripadnika migrantskih populacija. Najčešće su to sukobi iz verskih, nacionalnih, kulturoloških razloga“, rekao je Rebić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gradjanin

pre 3 godine

Valjda strateski treba da bude da zastitite predsednika drzave, kome prete svaki dan ?????!!! A ti Rebicu, zabasurujes stvari, pa pricas o migrantima !!! Sramno !!!

Vulin: Nešto više policije na ulicama zbog novih mera
Politika

Vulin: Nešto više policije na ulicama zbog novih mera

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da će policija večeras, kada stupaju na snagu nove mere za suzbijanje koronavirusa, biti na ulicama u nešto većem broju i bliže prostorima gde eventualno može da se krši javni red i mir

17.11.2020

09:03

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija