• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2020

20:03

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU: Do 15. decembra gotovi radovi! A u Batajnici prvi pacijenti za tri, četiri dana! (VIDEO)

Politika

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU: Do 15. decembra gotovi radovi! A u Batajnici prvi pacijenti za tri, četiri dana! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice u Kruševcu, a tom prilikom odgovarao je i na pitanja novinara

Predsednik je prvo obišao radnike i zahvalio im se što se bore za svoju zemlju. Naglasio je važnost ove bolnice, jer raste broj zaraženih u centralnoj Srbiji, pa su ti kapaciteti preko potrebni.

- Ova bolnica bi trebalo da bude gotova do 15. decembra, to nije nimalo lako i jednostavno, prvi put se susrećemo sa ovako nečim. Za tri, četiri dana krećemo sa prijemom prvih pacijenata u Batajnici. Od petka ujutru možemo da primimo 800 pacijenata, a ovde bi trebalo da primimo oko 500 pacijenata. Hvala lekarima u Kruševcu, neki su bili i zaraženi, a i danas žele da pomognu svojim kolegama i spasavaju živote. Žao mi je što u ono vreme kada smo završili sa kovidom, nisam rekao da se izgrade tri bolnice - rekao je Vučić.

Predsednik je odgovarao na pitanja novinara i tom prilikom objasnio i današnju promenjenu odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora, a više o tome pročitajte OVDE.

 

 

- Mislim da su moja deca pre svega dobra deca, a to što ih neko zove paščad, ja ih svakako volim najviše. Ja njih pitam da mi pokažu svoje izgrađene bolnice, gde bismo lečili ljude da nismo izgradili Klinički centar u Nišu, a sad radimo velelepni KC u Beogradu od 147 miliona, pa u Novom Sadu, bolnica u Prokuplju... Vidite kolika su ulaganja. Očekujem da pre kraja godine još malo spustimo stopu javnog duga. Ukoliko budemo morali da zatvaramo nešto, pronaći ćemo način da pomognemo ljudima u sektorima usluga, da li uplatom još jednog minimalca, ili videćemo kako. Mi smo uvek uštedeli nešto i čuvali za crne dane - rekao je Vučić.

 

 

Izgradnja bolnice u kasarni "Rasina" pocela je 10. avgusta, vrednost radova iznosi oko dve milijarde dinara i raspolagace sa 500 ležajava, uz intenzivnu negu.

U društvu predsednika radove obilaze ministar odbrane Nebojša Stefanovic, ministar zdravlja Zlatibor Loncar, direktor BIA Bratislav Gašic i gradonacelnica Kruševca Jasmina Palurevic.

Bolnica u Kruševcu je jedna od dve koje će biti napravljene za samo cetiri meseca.

Kovid bolnica u Batajnici, kapaciteta 800 ležajeva, bice otvorena u utorak.
 

Predsednik je ranije rekao da se očekuje da će ova bolnica biti gotova za 20 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 3 godine

Хвала свим радницима који учетвују у радовима на болници која ће помоћи много у борби против ове пошасти

Lovac

pre 3 godine

Novoizgradjena bolnica u Krusevcu dodatno ce rasteretiti preoptereceni zdravstveni sistem i pojacati kvalitet pruzenih zdravstvenih usluga. Drzava nastavlja sa ulaganjima u zdravstvo jer je to u ovom momentu najpotrtebnije.

Ivana

pre 3 godine

Hvala predsedniče na svemu što činite za naš narod i državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala vam predsedniče na svemu što činite za našu državu i naše građane.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što nastavljate da radite za narod i državu.

Stefan

pre 3 godine

Srbija mnogo ulaze u zdravstveni sistem koji je trenutno najbitniji u mesecima kada se borimo sa virusom koji je zahvatio citav svet, moramo biti spremni, imamo sve potrebno da se uspesno izborimo.

Petar

pre 3 godine

Ako bolnice mogu da se grade u tri smene, ako medicinari mogu da zrtvuju svoje zivote i zdravlje da bi sacuvali nase, drzava da obezbedjuje sve najbolje moguce uslove, mozemo i mi valjda da damo najminimalniji doprinos.

Marko

pre 3 godine

Drzava nastavlja sa izgradnjom bolnica kao i modernizacijom kompletnog zdravstvenog sistema koji ce biti u mogucnosti da adekvatno odgovori na sve potrebe stanovnistva i pruzi im maksimalnu zdravstvenu zastitu u bilo kom trenutku.

lana

pre 3 godine

U ovim trenucima veoma je važno otvaranje kovid bolnica.

sofi

pre 3 godine

Svaka bolnica koja je izgradjena mnogo znaci u jacanju naseg zdravstvenog sistema a pogotovu sada kada je sve vise zarazenih

Sanja

pre 3 godine

Jos jedna kovid bolnica se gradi zahvaljujuci vrednim radnicima,ovog puta u Krusevcu,hvala im beskonacno.Novi kapaciteti ce rasteretiti nas zdravstveni sistem.

lak

pre 3 godine

Drzava ulaze ogromna sredstva u zdravstveni sistem zarad svojih gradjana.

Ana

pre 3 godine

Nadam se da nece doci do najgore situacije. Drzava se bori svim silama.

maki_j89

pre 3 godine

Vlada ce uciniti sve sto je u njenoj moci, ali moramo brinuti o sebi i drugima. Bravo za vladu, a ljudi da se dozovu pameti, ne budu sebicni i postuju mere, da ne bi doslo do zatvaranja i da privreda ne bi trpela

Ceca

pre 3 godine

Bogu hvala pa ćemo imati gde da smestimo sve bolesnike i da ih adekvatno lečimo! Srbija je jedina zemlja koja gradi bolnice u ovim teškim vremenima!

Mihajilo

pre 3 godine

Još samo neki dan nas deli do prijema prvih bolesnika u novoj kovid bolnici, na Batajničkom drumu. Opremljena savremenom opremom, lečiće i najteže bolesnike.

Dada

pre 3 godine

Svaki obolazak jenpodrska samoj izgradnji i daljim radovima.

Mihajilo

pre 3 godine

Ništa potrebnije u ovom trenutku nije od bolničkih krevata, mesta u intenzivnoj nezi. Imaćemo ih uskoro, u Beogradu i Kruševcu, privode se kraju bolnice koje su u avgustu krenule da se garde.

Dara

pre 3 godine

Srbijo svaka čast, uz ovakve lidere bićemo najbolji u regionu. Dok se druge države muče u puku pandemije mi gradimo i to ne 1 već 2 bolnice. Završiće se i ova loša vremena pandemije, a bolnice će ostati da služi narodu i spasu mnoge živote. Svaka čast.

Mica

pre 3 godine

Mozemo biti zahvalni na velikom zalaganju predsednika za nas narod i ulaganje u zdravstveni sistem.

Filip

pre 3 godine

Radovi napreduju velikom brzinom. Izgradnjom ove bolnice će se značajno rasteretiti zdravstveni sistem.

Filip

pre 3 godine

Izgradnjom novih bolnica se povećavaju kapaciteti za smeštaj obolelih. Na taj način se smanjuje pritisak na zdravstveni sistem.

Filip

pre 3 godine

Požrtvovani radnici danonoćno rade kako bi bolnica bila izgrađena u opredviđenom roku. Oni razumeju koliko nam je ona važna u borbi protiv korone.

Mica

pre 3 godine

Za našeg predsednika ne postoji reč nemogu ili neću.Svim silama se bori za dobrobit svog naroda, i po ovoj hladnoći mu nije teško da obilazi radove na izgradnji kovid bolnice.Svaka čast predsedniče,nije ni čudo što Vas narod voli i podržava.

Dragica

pre 3 godine

Borba protiv COVIDA. Nema predaje. Steta sto se prethodna vlast nije više angažovala u ovom pravcu.

Perica Savic

pre 3 godine

Vucic otvara bolnice jer su preko potrebne.

Snezana Stevic

pre 3 godine

Gradimo za bolje uslove zivota i za bolje sutra

Pedja

pre 3 godine

Država u rekordnim rokovima gradi nove bolnice.

Nikola

pre 3 godine

Verujem da će struka pronaći najbolje rešenje,uvek posle kiše dođe duga

Milica

pre 3 godine

Zahvaljujuci jakoj ekonomiji danas smo u mogucnosti da gradimo kovid bolnice i da nas zdravstveni sistem jacamo

Mici

pre 3 godine

U borbi protiv korone i izgradnjom kovid bolnica, drzava pokazuje odlucnost da se ova pocast sto pre promeni

Mila

pre 3 godine

U ovom teskom trenutku, vazno je da se ulaze u zdravstveni sistem jer zdravlje i zivoti svih nas nemaju cenu

Maja

pre 3 godine

Drzava se lavovski bori da izadje u susret situaciji koja je paralisala ceo svet.Brine se o zdravlju gradjana i to je iznad svake politike i ekonomije

Maja

pre 3 godine

Dobro je sto radovi napreduju i sto cemo uskoro imati slobodnih kreveta za nase obolele od KOVIDA jer ce nam biti preko potrebni ako vidimo kako se narod bahato ponasa i ne pridrzava mera

Maja

pre 3 godine

Država se trudi da sve učini da zdravstveni sistem izdrži. I uspeće se u tome, novim merama ali i ovim novim bolnicama koje uskoro primaju bolesnike.

Ana

pre 3 godine

Hvala našim vrednim radnicima što rade u tri smene kako bi što pre završili bolnicu!

Goran

pre 3 godine

Predsednik se neumorno bori da zdravstveni kapaciteti ne budu puni, da imamo dovoljno mesta za sve zato i gradi nove bolnice! Svaka čast!

Jelena

pre 3 godine

U ovoj teškoj situaciji Srbija je u stanju da gradi nove najmodernije bolnice, što je za svaku pohvalu!

Ivica

pre 3 godine

Država mnogu ulaže u svoje zdravstvo! Za svaku pohvalu!

Željko

pre 3 godine

Situacija sa pandemijom koronavirusa nije nimalo laka, ali zahvaljujući ulaganju u zdravstvo i pravovremenim i efikasnim epidemiološkim merama, možemo se pohvaliti jednom od najboljih epidemioloških situacija u Evropi.

Saša

pre 3 godine

Ne smem da zamislim kako bi izgledalo da smo pandemiju koronavirusa dočekali sa Đilasovom žuto-tajkunskom bratijom na vlasti i praznom državnom kasom.

Lazar

pre 3 godine

Odgovorna država Srbija ne prepušta slučaju zdravlje građana. Izgradnjom bolnica jačamo naš zdravstveni sistem i obezbeđujemo kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija