• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

17.12.2020

23:32

TAČI U SVE VEĆOJ PANICI! Ratni zločinac želi slobodu po svaku cenu!?

Politika

TAČI U SVE VEĆOJ PANICI! Ratni zločinac želi slobodu po svaku cenu!?

Podeli vest

Bivši vođa terorističke OVK Hašim Tači, koji je pred Sudom za OVK optužen za mučenje najmanje 407 i ubistvo više od 98 Srba na Kosovu i Metohiji 1998-1999. godine, preklinje sudije da ga puste na privremenu slobodu

Tačijev branilac Dejvid Huper naglasio je da će, ako bude pušten, njegov klijent poštovati sve uslove koje sud odredi i da će se 'sasvim sigurno' vratiti na suđenje, koje bi trebalo da počne u avgustu sledeće godine.

- Tači nije odgovoran za bilo koji zločin za koji je optužen, a optužba o trgovini organima zarobljenih Srba nije navedena u optužnici. Pozivamo sudiju za prethodni postupak Nikolu Gijua da odbaci kao neosnovane tvrdnje tužilaca da bi Tači na slobodi nastavio da opstruiše rad suda i uznemiravao i zastrašivao svedoke. Takođe, ne postoji opasnost od njegovog bekstva. Tužilaštvo se oslanja na uopštene, nepotkrepljene tvrdnje koje Tačija ne dovode u vezu sa bilo kakvim prekršajem - ustvrdio je Huper, dodajući da je preterana tvrdnja tužilaca da Tači ima uticaj na bivše članove OVK i da može mobilisati pristalice, uključujući i veterane, da zaplaše svedoke.


Podsetimo, Tači je, zajedno za Kadrijem Veseljijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem, optužen za ratne zločine nad Srbima na Kosovu. Optužnica Tačija i ostale u deset tačaka tereti za: progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, mučenje (dve tačke) i ubistva (dve tačke). Svima njima preti kazna od 15 godina zatvora do doživotne robije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

Pljači Hašiš - pljači, i od tebe ima jači !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija