• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.12.2020

17:29

PALE MASKE, OGOLJENI NAPADI NA VUČIĆA! Hrvatski politikolog raskrinkao sam sebe: GLAVNI PROBLEM SU SRBI NA GRANICAMA HRVATSKE!

Politika

PALE MASKE, OGOLJENI NAPADI NA VUČIĆA! Hrvatski politikolog raskrinkao sam sebe: GLAVNI PROBLEM SU SRBI NA GRANICAMA HRVATSKE!

Podeli vest

Davor Đenero, politikolog i politički konsultant iz Hrvatske pre nekoliko dana napao je u tamošnjim medijima predsednika Srbije Aleksandra Vučića optužujući ga za haos u Bosni i Hercegovini. Sada, novim tekstom, sam je sebe raskrinkao. Glavni problem nije Vučić već činjenica da su Srbi na granici sa Hrvatskom i jako blizu Zagrebu i Dubrovniku

Đenero je prvo napisao da "jačanjem Putinovog i Vučićevog režima haos u BiH sve više raste", a onda objasnio.

- Državni interes Republike Hrvatske je da joj Republika Srpska, Srbija i Rusija posredno ne budu na samoj granici i to vrlo blizu Zagrebu, a još gore sa Trebinjem iznad Dubrovnika. Zbog toga je hrvatski državni interes ukidanje entiteta, a sve drugo je opasno poigravanje. Hrvati moraju pronaći način kako da s Bošnjacima urede odnose unutar federacije i moraju se definitivno odreći svake ideje trećeg entiteta - piše ovaj politikolog.

Foto: printscreen

Tekst Davora Đenera u kojem napada predsednika Vučića

Foto: printscreen

Tekst Davora Đenera u kojem objašnjava šta se krije iza napada na Vučića

Sada je jasno da se iza svih napada na predsednika Srbije krije zapravo netrpeljivost prema srpskom narodu i zalaganje za ukidanje Republike Srpske, protiv čega se Vučić zdušno bori. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veki

pre 3 godine

Hrvati kad imaju problema u svojoj državi skreću pažnju na Srbiju pa i sada opet.

Mili

pre 3 godine

Hrvatska sa Bredlijima i TOW raketama postaje vodeća u regionu po protivoklopnim sposobnostima... RAST PLAĆE U KORONAKRIZI: Oni s prosječnim primanjima dobit će gotovo 200 kuna više

Zoran

pre 3 godine

Mili drago mi je da čitaš Srpske novine! Ako živiš ovde nadam se i da si lojalan državljanin REPUBLIKE SRBIJE! A verovatno ti je i drago što će SRBIJA sledeće godine prestići hrvatsku po visini rata BDP_a!

Mile

pre 3 godine

Mili, samo polako. Stiže račun na naplatu o 1941. godine. Izračunaj kolika će kamata da bude. Promenio se točak istorije. Nećete moći da se krijete iza velikih sila. A kad zakucamo na banske dvore..!!

Nešo N

pre 3 godine

Mili: Samo vi vodite računa o vama, a Srbiju i njene građane ostavite na miru.

Mijat

pre 3 godine

može može ali šta će kad im se uputi jedan kindžal, a jedan je dovoljan za celu banana državu

zg

pre 3 godine

lijepo je sto znate čitati hrvatski jezik šteta je sto ne razumijete što piše

dera

pre 3 godine

Ni vi sami ne razumete sebe . Naravno , kako blesav da razume budalu ??? Onima koji ogreznu u mrznji i zlodelima bog ne daje mira , stalno ih podseca na zlodela koja su pocinili , a pokusaj da prdljavinom o koje cemu zamazete svu prljavstinu sto vas gusi i svrbi nece vam pomoci , cesacete se do kosti .Sto se tice Srba mogu biti na sasvim nekom drugom kontinentu , to vam nece olaksati , jer duse poklanih Roma , Jevreja i Srba su tu iznad vas , podsecaju vas da ste zlikovci , ne daju vam spokoj . Tako da je ovaj politikolog lose procenio gde bi to Srbi trebalo da budu . A sad zapevajte onu vasu autohtonu " danke dojcland " , ohrabri te se , jadna vam majka !!!

Vladimir

pre 3 godine

Aj' sad ja da malo zvucim kao ti: U 3pm kako dobro zatrese 6.3 stupnja! Steta sto nije bilo bar 8, prezalio bi i svoju imovinu samo da more dodje do Une. Lijep pozdrav stovani gospodine!

Vla

pre 3 godine

Zar ne vidis da je 80% nacije bolesno ljubomorno sto se u Srbiji lepse Zivi, uskoro ce dolaziti da rade na srlskim poljima kako bi dobili krisku hleba

Jana

pre 3 godine

Baš tako. Kad ne znaju šta će sa sobom od muke i jada u kom se nalaze, oni udare po Srbima. To im je najbezbednija tema za skretanje pažnje.

slađa

pre 3 godine

Fašizam. Ovo je pravi naziv za odnos prema Srbima i u odnosu na ukidanje Republike Srpske. To je problem u njihovoj percepciji, a ne Srbi na granicama, a još manje uticaj Rusije. Hrvati su konstitutivni narod i ne vidim razlog da i oni ne dobiju svoj entitet, umesto što ih fašisti podučavaju da se toga odriču zbog pretnje koja im dolazi os Srba ili Srbije

Milutin Vranjski

pre 3 godine

NIje ovo fašizam nego krvatsko ustaštvo zasnovano na genocidu prema Srbima!

veljke

pre 3 godine

Pojedini Hrvati nece biti srecni dok postoji i poslednji Srbin na planeti. Kakve Budale za ime Boga!

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Nisu oni "Hrvati" nego kr(a)vati, a kifla od "države" nije "Hrvatska" nego "kr(a)vatska. Nazovi stvari pravi imenom, a njihova "ideologija" srboožderstva nije fašizam (made in Italy) ili nacizam - nacionalsocijalizam (made in germany)! Ne pišite im generički naziv velikim slovima - jer nisu oni ni za malo slovo.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

"GLAVNI PROBLEM SU SRBI NA GRANICAMA HRVATSKE!" - reče govedo i podje na pojilo. Elem, dragi zadrigli susjed, sa očigledno neregulisanim nivoom holestorola i triglicireda u "plavoj" unijatskoj krvi, poput mandrila - vi stojite na glavi pa stvari koje su nenormalne - za vas su pavelićeva teorema rijetke stolice. No, susjed, činjenica je u sledećem: Nisu Srbi na obodu krvatskog pučanstva, nego je krvatsko pučanstvo na periferiji srskog životnog prostora - i kao takvi, vi ste franjevački provizorijum a tzv. krvatska kifla je jedina genocidna tvorevina u savrenoj evropskoj istorji 20-og veka. Manje gemišta susjed, jer ja ne pijem bevandu - samo čista voda / čisto vino. I zato ne bok, nego bog - Bože pravde... i svakome po zasluzi. Vrlo brzo...

bojnik joe

pre 3 godine

bude li bog odlucivo i buda li po zasluzi najebali ste

Milutin Vranjski

pre 3 godine

MIsliš kao što su kravati završili 3 metra pod zemljom kod Staljingrada ili što vas poklaše ko stoku u Blajburgu. Ma kakvi, bićete vi ruski rubovi, a radiće za litru gasa.

Velja

pre 3 godine

Davoru smeta postojanje Srba, sve ostalo je izvedeno iz toga.

Mikan

pre 3 godine

Ovakvi mrzioci ne mogu da izdrze i kad tad sami sebe odaju.

Milan

pre 3 godine

Ma da, Hrvati nikada nisu propagirali nijedan sukob. Paz da nije.

Goran

pre 3 godine

Obrni okreni, nema kod Davora Djenera ni trunke objektivnosti. Sve je jasno.

Milan

pre 3 godine

Hrvatima su uvek problem Srbi, a zapitaju li se nesretnici ikad cije im je poreklo i koreni, da nisu mozda pali sa Marsa tu gde su sada.

Sanja

pre 3 godine

Znaci ,ne mogu da nas gledaju..to se uci od malena da nas mrze i da su im za sve krivi Srbi

Vladan

pre 3 godine

Hrvatska paranoja i opsednutost Srbima ne prestaje. Zaista jadno i bolesno.

Vlada

pre 3 godine

Naravno Hrvati bi da preuzmu BiH i promene Dejton na stetu Srba. Ne vredi mrzeti jer samo stetite sebi. Srbija ce stiti interese svog naroda preko Drine i to niko ne moze da joj zabrani.

Duda

pre 3 godine

Od vas ustasa nema niko gori na celom svetu. Vi uporno optuzujete Srbe da bi sebe prikrili i stanje u drzavi. Nece moci ustaso.

JA

pre 3 godine

,, HRVATI SU NAJGLUPLJI NAROD NA SVETU u 2017, 2018 i 2019 g " !!!! ????? Objavio Index.hr

Lena

pre 3 godine

Zbog njihovog sopstvenog nezadovoljstva kriva im Srbija. Svašta.

bojnik joe

pre 3 godine

ovog teoreticara niko ziv ne poznaje a clanak sam prvi put procitao u srpskim novinama i koga se to hrvatska boji pa mi smo vec na kosovu u crnoj gori i u bih vojno prisutni u sastavu nata i kfora

SrBa

pre 3 godine

Slušaj boynik, poklali ste mi pola familije u WWII u Sremu, pa ako krenete ovamo, obećavam vam da ćete kupiti kamenje na Pelješcu. Niste oprali ruke od Jasenovca a još vam je malo. Pa pola Kurvata je pokatoličeno i ne bi me čudilo da smrduckaš na krštenog Srbina kod papice. Takvi su najgori. Pravi Hrvati, ej pišem vam veliko ime, su poginuli u bunama, a ovo kasnije je nastalo pokrštavanjem srpske sirotinje. I nemoj da mi čitaš srpske novine, turi glavurdu u Vjesnik, biće ti bolje. Ja onde imam prijatelja Hrvata u Vojvodini, i nisam nikada ostrašćen prema ljudima jer su normalni. Vi ste očito preopterećeni prvo Srbima, a trebali bi sobom jer ste slučaj za psihijateiju. Pa Hrvati dolaze vikendom u BG i NS šta misliš na šta. Na Srpsku k.. ru. Kažu nema bolje kite do u Srbina. Slabo žuljate devojkama i ženama onu stvar pa moraju Srbi da im pokažu kako treba.

Saki

pre 3 godine

U prevodu prpa od Srbije. Pa znate kako, meni se cini da covek uvek krece od sebe. Posto su oni navikli da otimaju tudje i da svojataju tudju kulturu, pismo i sve sto cini jedan narod, sada misle da ce Srbija to ucini njima. Ali Srbija nikada nije otimala tudje i nikada nije davala svoje. Tako ce i da ostane!!!

Filip

pre 3 godine

Ovo je užasno. Hrvati ne prestaju sa napadima na Srbiju.

Filip

pre 3 godine

Hrvati potiskuju svoje probleme, a bave se Srbijom. Na taj način samo dižu tenzije u regionu.

Filip

pre 3 godine

Hrvati beže od svojih problema, ali zato Srbiju ne ispuštaju iz usta.

Sofija

pre 3 godine

За све су им Срби криви али су се ствари промениле сада

Goran

pre 3 godine

Sami su se odali. Hrvatima bi bilo bolje da poštuju međunarodne sporazume.

Kosta

pre 3 godine

Taman mislimo da se donekle normalizuju stvari, a onda se pojavi neki srbomrzac. Sramota.

Ale

pre 3 godine

PALE MASKE, OGOLJENI NAPADI NA VUČIĆA! Hrvatski politikolog raskrinkao sam sebe: GLAVNI PROBLEM SU SRBI NA GRANICAMA HRVATSKE!

Ale

pre 3 godine

Davor Đenero, politikolog i politički konsultant iz Hrvatske pre nekoliko dana napao je u tamošnjim medijima predsednika Srbije Aleksandra Vučića optužujući ga za haos u Bosni i Hercegovini

Kole

pre 3 godine

Sada, novim tekstom, sam je sebe raskrinkao. Glavni problem nije Vučić već činjenica da su Srbi na granici sa Hrvatskom i jako blizu Zagrebu i Dubrovniku

Mihajilo

pre 3 godine

Maske jesu pale, ali negde u duši smo znali da je tako, to neprijateljstvo prema srpskom narodu neće se skoro iskoreniti. Ali, gledamo naše interese, ostvarujemo ciljeve a komšije neka rade šta im je volja. Ljubomora će ih pojesti.

Boki 61

pre 3 godine

Poštovani gospodine što se nas tiče ne morate vi formirati treći entitet. Možete ukinuti i federaciju briga nas. Republiku Srpsku nećete i ne možete. Ako vama smeta sto više ne možete da se istresate na našem narodu vaš je problem. Vaše frustracije bolesti lečite u vašem dvorištu.

Dule

pre 3 godine

Hrvari su nemoguca nacija. Za sve su im krivi Srbi.

Nikolina

pre 3 godine

Ovo stvarno vise nema smisla kakva je ovo mrznja.

Marija

pre 3 godine

Zalosno i bedno je ponasati se ovako,on ne voli ni samog sebe a ne Srbe.

Mirjana

pre 3 godine

Usled problema u svojoj zemlji,skretanje pažnje na Srbiju im je najlakše.

Aleksandar

pre 3 godine

Nisu pale maske, jasno je da Hrvati bi najviše voleli da Srbija nestane!

Prvoborac

pre 3 godine

Hrvati su bolesnici koji imaju kompleks niže vrednosti.

Nina

pre 3 godine

Hrvati imaju dosta svojih problema i treba da prestanu da se bave Srbijom dok im gotovo svo stanovnistvo ode iz ljijepe njihove koliko im je dobro i lepo, koliko je razvijena ekonomija, dobro se zivi itd.

Kaja

pre 3 godine

Oni sebi nikako ne mogu da oproste sto Srbija tako brzo napreduje, a oni jedna od najsiromasnijih zemalja EU....

Ika

pre 3 godine

Hrvate boli istina, odnosno realnost da je Srbija svakog dana jaca i jaca!

Veljko

pre 3 godine

Naši susedi Hrvati pate od kompleksa više vrednosti. Misle, valjda, da su neka nadnacija, i svakog ko im se uspehom sopstvenim malo približi, omalovažavaju, svašta izgovaraju. Neka nas ostave na miru, to im je naša poru

Milan

pre 3 godine

Napredak Srbije je evidentan a kako kazu “ko gubi ima pravo da se ljuti”

Ana

pre 3 godine

Ne treba odgovarati na njihove provokacije! Samo diplomatski kao i do sada!

Ana

pre 3 godine

Hrvati bi da menjaju susedne države! Volela bih da znam koga bi oni naselili na granice!

Perica

pre 3 godine

Sta bi Hrvati hteli da se odselimo na bliski istok.

Mily

pre 3 godine

Srbija nikada prva nikoga nije napadala, ali je uvek znala da se odbrani i svojski se zalozi za svoje gradjane! Tako ce biti i sada, kada napredujemo ekonomski i privredno, sto je ocigledno mnogima trn u oku!

Glasinac

pre 3 godine

Nije im dosta što su Srbe proterali iz Hrvatske, sada bi da ih proteraju i iz Srbije.

Radojičić

pre 3 godine

Moraju sami rešiti problem a ne napadati svaki put Srbiju za sve.

ALEKSA

pre 3 godine

Vama je glavni problem Srbija. Zatrovani ste mržnjom prema nama. Dokle više?

Bogi

pre 3 godine

Dobro je da se hrvati plase nas Srba. Ali Srbija ne zeli ni sa kim da ratuje ili osvaja gradove. Mi zelimo dobrosusedsku politiku.

Ivana

pre 3 godine

Da mi je samo znati kako mi to pretimo Hrvatskoj? Neka gledaju svoja posla, bave se svojom zemljom i okanu mržnje i paranoje prema Srbima.

Laza

pre 3 godine

Klasični srbomrzac i jedan od onih koji još uvek ratuje, ali u svojoj glavi.

Olja

pre 3 godine

Očigledno je da čoveku smetaju Srbi. Umišlja da smo im nekakva pretnja. Pa, ne znam ko je koga proterao sa njihovih vekovnih ognjišta... Ta politika više ne prolazi.

Sanja

pre 3 godine

Nemam reci za ovakve izjave. Skandalozno ponasanje Hrvata!

Sanja

pre 3 godine

Srbija se svakog dana razvija i napreduje, a to Hrvatima smeta!

Sanja

pre 3 godine

Jasno se vidi mrznja. Srbija napreduje i to je mnogima trn u oku.

Vlajko77

pre 3 godine

Opet se nesto komsije Hrvati uhvatili nas Srba, dokle vise komsije !?

milica27

pre 3 godine

Ovom se mora stati na put država je oštro reagovala i smatram da smo im rekli sve ovo izjavom Vučića.

milica27

pre 3 godine

Hrvatska neka se posveti sebi i radu i bice mnogo zadovoljnija.

milica27

pre 3 godine

Nismo mi krivi Hrvatima zato što polako zaostaju iza nas.

milica27

pre 3 godine

Srbija je jaka, stabilna i uspešna zemlja.

Vasilije

pre 3 godine

Hrvati uvek napadaju Srbe i kad oni sami imaju problem njima je Srbija kriva.

Sara

pre 3 godine

Hrvatima su uvek i za sve krivili nas. Ništa se tu nije promenilo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija