• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.12.2020

11:17

Predsednik JS Dragan Marković Palma dao intervju egipatskoj državnoj televizji! SRBIJA NA BALKANU I EGIPAT NA BLISKOM ISTOKU NAJVAŽNIJI FAKTORI STABILNOSTI

Politika

Predsednik JS Dragan Marković Palma dao intervju egipatskoj državnoj televizji! SRBIJA NA BALKANU I EGIPAT NA BLISKOM ISTOKU NAJVAŽNIJI FAKTORI STABILNOSTI

Podeli vest

Marković je rekao da ono što su Muslimanska braća za Egipat, to su kosovski Albanci za Srbiju

U Srbiji ovih dana boravi delegacija Egipatske državne televizije, u čijem sastavu je direktor Drugog kanala Egipatske televizije Mohamed Moheb i urednica Taghred Arafa. U Srbiji su posetili Beograd i Jagodinu, gde im je intervju dao predsednik Jeidnstvene Srbije Dragan Marković Palma. Kolege iz Egipta interesovali su razlozi zašto se Marković opredelio za jačanje prijateljstva sa Egiptom.

"Mogu da kažem da sam ja jedan od inicijatora da se vrati prijateljstvo između srpskog i egipatskog naroda, kakvo je bilo u vreme Nasera i Tita, kada su Egipat i tadašnja Jugoslavija, zajedno sa Indijom osnovali “Nesvrstane”. Ali ne prijateljstvo samo da se sećamo tih dana, već da ekonomski sarađujemo, jer ekonomija daje stabilnost i Srbiji i Egiptu. Srbija i Egipat su danas najvažiniji faktori stabilnosti u svojim regionima. Egipat na Bliskom istoku, a Srbija na Balkanu. Za nas je veoma važno da Egipat nije podržao takozvano nezavisno Kosovo kada je Priština podnela zahtev za prijem u Interpol i što Egipat u svim međunarodnim institucijama glasa pozitivno za Srbiju. Egipat, kao jedna od najuticajnijih država Bliskog istoka i Afrike dakle ne podržava zahteve kosovske Albanaca, a kosovski Albanci, oni iz OVK, su za Srbiju isto što su Muslimanska braća za Egipat, a znamo da je Egipat i više država u svetu stavilo tu organizaciju na listu terorističkih organizacija. Čak Muslimanska braća nisu otela deo teritorije Egipta, a kosovski Albanci su uz pomoć NATO pakta oteli deo srpske teritorije", rekao je Marković u intervjuu za egipatsku televiziju.

"Ja sam tri puta vodio privredno političku delegaciju u region Crvenog mora, gde se grad Jagodina pobratimila sa gradom Marsa Alamom, a razlog bratimljenja je ekonomska saradnja. Ja sam pozvao egipatske privrednike da iz Srbije uvoze ono što uvoze iz drugih zemalja i u tu svrhu je formiran i Poslovni savet Egipta i Srbije u Marsa Alamu, gde sam ja izabran za predsednika tog Poslovnog saveta", rekao je Marković koji je pozvao građane Egipta da dođu u Srbiju i obiđu naš glavni grad Beograd, zatim ostale krajeve Srbije, kao i Jagodinu, u čijem Muzeju voštanih figura se nalaze voštane figure aktuelnog predsednika Egipta El Sisija i bivšeg Gamala Abdela Nasera.

Foto: Informer

Urednica egipatske televizije Taghred Arafa zahvalila se Markoviću na intervjuu i izjavila da je Jagodina jedini grad u kome se nalazi voštana figura njihovog predsednika, što, kako je istakla, dovoljno govori o prijateljstvu dve zemlje, te da to Egipćani veoma poštuju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija