• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2020

11:48

PALMA O KODEKSU PONAŠANJA POSLANIKA: Njima su kao ugrožena prava, a ulaze sa testerama u RTS i nikom ništa... PAZI, BOGA TI!

Politika

PALMA O KODEKSU PONAŠANJA POSLANIKA: Njima su kao ugrožena prava, a ulaze sa testerama u RTS i nikom ništa... PAZI, BOGA TI!

Podeli vest

Moje pitanje se odnosi na Predlog kodeksa ponašanja narodnih poslanika. A šta ćemo sa onima koji nisu u parlamentu? Dokle ćemo mi, narodni poslanici, da tolerišemo onima koji lažu i napadaju. Šta su mere za one koji napadaju porodice visokih funkcionera ? Danas svako može da formira političku partiju i da kaže: "evo, ja sam predsednik te i te partije i imam pravo da učestvujem u dijalogu, izjavio je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, postavljajući poslaničko pitanje koje se odnosilo na Predlog kodeksa ponašanja narodnih poslanika

 

- Koji dijalog ? U dijalogu treba da učestvuju oni koi su reprezentativni. Kao što imate na primer u jednoj firmi deset sindikata, ali dva tri nisu reprezentativna. I oni se zovu sindikatima, ali ništa ne znači to što oni govore. Veliki broj partija je izašao na izbore, ali nije prešao cenzus, a oni drugi nisu izašli na izbore, jer su znali da ne mogu da pređu cenzus, pa im je izgovor da su mediji zatvoreni i slično - rekao je Marković i dodao:

- Mi moramo ili da dorađujemo zakone koji se tiču onih koji ugrožavaju bezbednost političara i visokih funkcionera ove države ili da primenjujemo postojeće. Šta ovaj kodeks ponašanja u parlamentu znači ? Da vidi neko iz Evropske unije da li smo mi civlizovani i da nas kao civilizuje u 21. veku.

- 'Ajmo jednom da se bavimo istinom i onim što se dešava u Srbiji i da od svakog predloga zakona koji dođe u parlament građani imaju koristi. Da li da se poštuje zakon ili da se poštuju neki koji kažu „ugrožena su ljudska prava“, a oni mogu da sa motornom testerom da ulaze u RTS. I koje su bile kaznene mere ? Nikakve. I šta mi dolazimo da mlatimo praznu slamu u parlamentu. Ne smemo njima da odgovorimo. Pazi, Boga ti! I kada predlažemo ovakve zakone, kao što je kodeks ponašanja u parlamentu, pa nećemo mi da gledamo da li je neko pustio brkove ili ne ili kako se obukao. Narodni poslanici su predstavnici političkih stranaka. Narodne poslanike je narod poslao u parlament. I imaju pravo i za to pravo imaju imunitet i nikada niko od narodnih poslanika nije prvi napao nikoga iz opozicije, osim da je odgovorio na napade i čak se ne pozivaju na imunitet,  a ti drugi tuže, pa čak i ne dođu na ročište, jer je istina na drugoj strani - istakao je Palma. 

Ja molim i predsednika Skupštine i šefove poslaničkih grupa da reagujemo, naglasio je lider JS, a ne samo „eto mi radimo i to i to će sutra biti na dnevnom redu“ i da neko ocenjuje naš rad.

- Da su oni iz Evropske unije ocenjivali naš rad pošteno i bez primenjivanja dvostrukih standarda mi bi do sada već bili u Evropskoj uniji. Ali kao takvi bi im smetali, zato što se ekonomski razvoj Srbije razlikuje od najrazvijenijih država u Evropi - zaključio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija