• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2020

13:43

STALAN USPON KROZ INTENZIVNO POLITIČKO I EKONOMSKO POVEZIVANJE! Brnabić: Sve bolja saradnja Srbije i Kazahstana

Politika

STALAN USPON KROZ INTENZIVNO POLITIČKO I EKONOMSKO POVEZIVANJE! Brnabić: Sve bolja saradnja Srbije i Kazahstana

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Kazahstana Gabitom Sizdikbekovim da odnosi dve zemlje beleže stalan uspon kroz intenzivno političko i ekonomsko povezivanje, ali i direktu saradnju u svim oblastima, što je omogućilo otvaranje ambasade ove zemlje u Srbiji


Potpisanim Sporazumom o slobodnoj trgovini između Srbije i država Evroazijske ekonomske unije, čija je članica i Kazahstan, takođe je utvrđen okvir za intenzivnu ekonomsku saradnju, dodala je premijerka i objasnila da ti potencijali i dalje nisu u potpunosti iskorišćeni.


Brnabić je istakla da je Srbija zemlja sa planom reformi i ekonomskog razvoja i, kao takva, ima veliki potencijal da bude značajan partner Kazahstana u Evropi, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ambasador Sizdikbekov je istakao da je protekle godine organizovan susret srpskih i kazahstanskih privrednika, zainteresovanih za saradnju sa privrednim društvima Zlatiborskog okruga, i da očekuje da će se ta saradnja u narednom periodu ostvariti.

Srpsko tržište je, naveo je Sizdikbekov, veliki potencijal za kazahstanske privrednike, pre svega, mala i srednja preduzeća i ulaganja u oblasti IT industrije.

Foto: Vlada Srbije

Sa druge strane, uspostavljena je dobra saradnja sa srpskim građevinskim kompanijama koje posluju u Kazahstanu, naveo je ambasador.

U tom smislu, sagovornici su se saglasili da bi od velikog značaja bilo uvođenje direktne avio linije, koja bi doprinela bržem i lakšem povezivanju privrede i građana.

Kazahstanski ambasador preneo je podršku svoje zemlje Srbiji za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

On je čestitao premijerki Brnabić na novom mandatu i izrazio uverenje da će kao prvi ambasador u Srbiji iskoristiti priliku da učvrsti saradnju dve zemlje u mnogim oblastima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija