• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2020

11:41

TRAMP ODLIKOVAO GRENELA ZBOG ISTORIJSKOG SPORAZUMA U VAŠINGTONU!

Politika

TRAMP ODLIKOVAO GRENELA ZBOG ISTORIJSKOG SPORAZUMA U VAŠINGTONU!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp odlikovao je specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela Medaljom za nacionalnu bezbednost za, kako se navodi, izuzetan doprinos koji je omogućio popisivanje istorijskog sporazuma o ekonomskim odnosima između dve strane

U obrazloženju koje je objavio Grenel na svom nalogu na Instagramu, uz fotografije sa ceremonije odlikovanja, navodi se da je ovaj sporazum značajan korak ka izgradnji mirnije, sigurnije i prosperitetnije Evrope i da predstavlja najznačajniji diplomatski korak ka krajnjem cilju za više od 25 godina.

- Doprinos ambasadora Grenela u postizanju ovog istorijskog diplomatskog napretka u Srbiji i na Kosovu dovešće do svetlije budućnosti miliona ljudi - dodaje se u obrazloženju.

Podseća se da su sporazumom Beograd i Priština obnovili direktne vazdušne, železničke i putne veze, kao i ključne infrastrukturne projekte potrebne za olakšavanje ekonomskog rasta i blagovremeni prevoz robe i ljudi.

Napominje se da je Grenel jedan od ključnih savetnika Trampa i da se izdvojio kao jedan od najboljih diplomata SAD i stručnjaka za nacionalnu bezbednost.

- Njegovi doprinosi postizanju mira i prosperiteta bili su revolucionarni i oni su zasluga njega samog i Sjedinjenih Američkih Država - dodaje se u tekstu.

Grenel je naveo da je to za njega velika čast, posebno jer dolazi od predsednika Trampa koji je, kako je istakao, koristio diplomatiju da donese mir u svetu.

- On nije započeo nove ratove, doveo je američke vojnike kući, unapredio američku vojsku – i još potpisao mirovne sporazume - napomenuo je Grenel na Instagramu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija