• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2020

14:28

POLITIČKA STABILNOST JE PREDUSLOV OČUVANJA NACIONALNE BEZBEDNOSTI! Vulin na video-konferencijI „Nacionalne avangarde“

Politika

POLITIČKA STABILNOST JE PREDUSLOV OČUVANJA NACIONALNE BEZBEDNOSTI! Vulin na video-konferencijI „Nacionalne avangarde“

Podeli vest

Osnovni preduslov očuvanja nacionalne bezbednosti je politička stabilnost, visoka nacionalna svest i svest o potrebi objedinjavanja i zaštite srpskog naroda, gde god da on živi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćajući se na video-konferenciji o nacionalnoj bezbednosti Srbije, koju je organizovalo udruženje „Nacionalna avangarda“.

Ministar Vulin je istakao da je politička stabilnost preduslov razvoja zemlje u ekonomskom, bezbednosnom, diplomatskom i u svakom drugom smislu, ali i način da zaštitimo Srbe bez obzira gde oni žive.

- Svedoci smo ekonomskog napretka Srbije. Imamo daleko nižu stopu nezaposlenosti, veći je priliv stranih investicija, ali svega toga ne bi bilo bez ključnog preduslova za razvoj ekonomije i naših bezbednosnih struktura - političke stabilnosti - rekao je ministar Vulin.

Istakavši da je to naš primarni i osnovni zadatak, ministar Vulin je ocenio da svi napadi koji dolaze na Srbiju, a posebno napadi koji dolaze na predsednika Republike Aleksandra Vučića dolaze sa idejom da se u ovoj zemlji naruši politička stabilnost.

- Narušavanjem političke stabilnosti narušava se pozicija Republike Srbije i njena sposobnost da ispuni svoje strateške ciljeve, da zaštiti svoje interese i da zaštiti srpski narod bez obzira gde on živi - istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, sve razvijene ekonomske zemlje imaju snažnu nacionalnu svest i sposobnost nacije da se mobiliše i bude spremna da radi za svoju zemlju i svoj narod.

Foto: MUP Srbije

Vulin

Ekonomija bez snažne, bez nacionalno određene zemlje, bez patriotizma teško da bi mogla da bude uspešna i da funkcioniše“, rekao je ministar Vulin istakavši da je Srbija 2012. godine, kada je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za upravljanje zemljom, prestala da se stidi sebe, da dopušta drugima da pišu njenu istoriju i da određuju koji su to njeni interesi.

- Zahvaljujući tome od tog oporavka krenuo je i oporavak ekonomije, bezbednosnog sektora, svega onoga što naš život čini vrednim - rekao je ministar Vulin i dodao da nacionalna bezbednost Srbije ne može da se posmatra iz perspektive samo jednog ministarstva, jednog sektora službe ili jednog segmenta, jer je ona mnogo više od toga i o njoj mora da brine čitavo društvo.

Ministar je naglasio da “ukoliko nema ekonomske moći, nema ni vojničke, ni policijske bezbednosti, nema ni sposobnosti naših službi da se bore protiv zla terorizma, kriminala, organizovanog kriminala, svega onoga što naš život čini nemogućim ili teškim”.

Podsetio je da je nacionalna bezbednost dobrim delom definisana odgovarajućim strateškim dokumentima koji su usvojeni proteklih godina u Skupštini Srbije.

- Strategija odbrane jasno kaže da je svako ugrožavanje srpskog naroda bez obzira gde on živi, ugrožavanje bezbednosti Srbije“, rekao je ministar Vulin podsetivši da su svi sukobi na Balkanu uvek počinjali tako što su velike sile smatrale da je Srbija suviše slaba i da je vreme da se srpsko nacionalno pitanje reši. Nažalost, kada god velike sile govore o rešavanju srpskog nacionalnog pitanja, one rešavaju to pitanje tako što će Srbe da umanje, državotvornu snagu zemlje da iscrpe i nikada i nipošto ne dozvole ujedinjenje - ocenio je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija