• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2020

11:00

SVI SU ZADUŽILI SRBIJU! Vučić uručio ZLATNE MEDALJE lekarima za izuzetne zasluge i POSTHUMNO ODLIKOVAO pesnika Dobricu Erića /Foto/

Politika

SVI SU ZADUŽILI SRBIJU! Vučić uručio ZLATNE MEDALJE lekarima za izuzetne zasluge i POSTHUMNO ODLIKOVAO pesnika Dobricu Erića /Foto/

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja lekarima za izuzetne zasluge i doprinos u sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19, kao i Sretenjski orden trećeg stepena za naročite zasluge za Srbiju i građane u književnom, posebno pesničkom, stvaralaštvu, kojim je posthumno odlikovan pesnik i dramski i prozni pisac Dobrica Erić

Predsednik je zlatne medalje za zasluge uručio zameniku direktora Centra za anesteziologiju i reanimatologiju KCS prof.dr. Ivanu Palibrku i načelnici Kliničkog odeljenja za pulmologiju i alergologiju sa imunologijom u KBC "Zvezdara" dr Vesni Dopuđa Pantić.

Ukazom predsednika Republike od 9. novembra ove godine, za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanivništva posthumno je odlikovana načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac dr Dušanka Živković, a medalju je primila njena ćerka Ivana Veljić.

Orden kojim je odlikovan Dobrica Erić, primila je njegova unuka Nevena Damljanović.


Obraćajući se prisutnima, Vučić je istakao da se nikada, prilikom dodele odlikovanja, nije rukovodio političkim, partiskim i drugim stvarima.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

"Iz stranke sam dobijao pritužbe za različite laureate, ali se nisam osvrtao jer su odlikovanja za nešto što je urađeno za zemlju i narod", poručio je on.

Uz primedbu da su odlikovani iz različith "grupa", te da možda nemaju zajednički imenitelj, ipak im je jedno zajedničko - da su svi zadužili Srbiju, svakoga od nas.

"I vama koji danas posle mnogo meseci žestoke borbe protiv korona virusa taj posao radite, odlikovanje treba da služi na ponos. Ovo odlikovanje ne daje političar, već država Srbija. Ono vas obavezuje u budućnosti i ne pokazuje samo zahvalnost za ono što ste činili u prošlosti, već ono što treba da učnite u budućnosti. Na svakom mestu treba da osetite veću odgovornost", naglasio je on.

Vučić je rekao da je odlikovanje mali znak zahvalnosti, ali znak koji će umeti da poštuje cela porodica i time se ponosi da je neko u porodici primio visoka državna odlikovanja zbog onog što je učinio u odbrani života našeg naroda.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić


"Za Dušanku sam dobio mnogo neverovatnih dopisa i divnih reči. Čini mi se da u Leskovcu ne postoji niko o kome je toliko lepih reči napisano i rečeno", dodao je on.

"To što vam izrazim saučešće neće vam vratiti majku, ali odlikovanje je zahvalnost države. Znajući kojim se poslom bavite nastavite njenim stopama. Vi ste deo porodice koja je primila to odlikovanje. Sa ponosom ga čuvajte ne samo kao uspomenu na majku, već kao nešto što pripada celoj porodici i mora u svim vrlinama da se produži na porodično stablo", naglasio je Vučić.



Kada je reč o Dobrici Eriću, kazao je da, kada svaki čovek pomisli na Srbiju, celokupno srpstvo, i kada se pita koji je to zaštitni znak, iako će uvek biti onih koji će da se dele između Andrića, Chosića, Selimovića, Kiša, Pekića... jedna stvar je zajednička svima - svi bi, kaže, potpisali da je ono što svi jednako volimo i da je čovek kojeg smo svi voleli i volimo i danas zbog njegove fantastične pozitivne energije, neverovatnog talenta i ljubavi prema Srbiji - Dobrica Erić.

"Počastvovan sam što sam mogao njega da odlikujem visokim ordenom i time da nešto malo vratimo za sve veliko što je nama u Srbiji dao", naglasio je Vučić.
Predsednik je podsetio da možda nekima u ovom trenutku nije previše stalo da slušaju o odlikovanjima, ali da lično pridaje veliki značaj tome jer se do odlikovanja ne dolazi lako - to je rezultat razlike koju ste pravili u odnosu na druge.

"Sa ponosnom čuvajte ovo odlikovanje i svoje znanje, vrlinu, požrtvovanost prenesite na najbliže", zaključio je Vučić.

Predsednik je odlikovanja dodelio uz poštovanje svih epidemioloških mera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Prvoborac

pre 3 godine

Sve ove medalje zaslužnim građanima su od izuzetnog značaja na ojačavanju psihičke moći pojedinaca u bavljenju poslom od značaja za zemlju.

Mira

pre 3 godine

Ne sumnjamo da su odlikovanja otišla u prave ruke.

Mily

pre 3 godine

Svi heroji zasluzuju medalje za odbranu svoje drzave i nacije! Srbija se ponosi hrabroscu i spremnoscu Srba da se izbore za nezavisnost i cast svoje otadzbine!

TN

pre 3 godine

Dobiti priznanje od drzave za doprinos gradjanima i svojoj zemlji je za ponos.

Sofija

pre 3 godine

Moze da prica ko sta hoce, Srbija se ponosi vama!

Filip

pre 3 godine

Mnogo je divnih ljudi koji su pomogli da se lakše borimo u ovoj epidemiji. neki su i život izgubili. Takvim herojima posebno hvala.

Kole

pre 3 godine

Ukazom predsednika Republike od 9. novembra ove godine, za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanivništva posthumno je odlikovana načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac dr Dušanka Živković, a medalju je primila njena ćerka Ivana Veljić.

Oki

pre 3 godine

Počastvovan sam što sam mogao njega da odlikujem visokim ordenom i time da nešto malo vratimo za sve veliko što je nama u Srbiji dao", naglasio je Vučić.

biki

pre 3 godine

Odlikovanja dodeljenja pravim ljudima,ljudima koji su nesto uradili za nasu zemlju i narod.Posebno se radujem sto se predsednik setio naseg divnog pesnika Dobricu Erica.Pesnika koji je bio pun pozitivne energije,ljubavi prema Srbiji i neverovatnog talenta.

Sofija

pre 3 godine

Srbija je ponosna na Vas. Svakako zasluzene medalje.

Ivana

pre 3 godine

Posebno me raduje sto je odlikovan nas veliki pesnik Dobrica Erić. Obelezio je detinjstvo jedne generacije i ostavio svoja dela u amanet buducim generacijama.

Bilja

pre 3 godine

Ponosni smo na cinjenicu da smo imali priliku da odrastamo u eri naseg velikog pesnika, vrhunskog stvaraoca Dobrice Erića. Moje detinjstvo su obelezili njegovi stihovi, hvala na svemu!

lela

pre 3 godine

Zahvalnost ljudima koji su dali znacajan doprinos ovoj zemlji.Odlikovanja treba da sluze na ponos kako porodici tako i drzavi Srbiji.

Darko

pre 3 godine

Odlikovanja su za zasluge uradjenog za nasu zemlju i nas narod i ovakve dodele su uvek sjajan i pocastvovan gest.

Jelena

pre 3 godine

Bravo! Tako se pokazuje da ovaj narod postuje prave vrednosti!

Fića

pre 3 godine

Zaslužili su.Veliki doprinos su dali u borbi protiv kovida

Bojan

pre 3 godine

Prelep gest, odlikovanja su zasluzena. Porodica naseg velikog pisca Dobrice Erica je sigurno ponosna.

Bojan

pre 3 godine

Odlikovanja su otisla u prave ruke, cestitke i zasluzeno!

Vuk

pre 3 godine

Svojom nesebičnom angažovanošću i lepom reči, u mnogome su olakšali gradjanima borbu protiv virusa

Negoslav

pre 3 godine

Predsednik je prepoznao ko u ova teška vremena zaslužuje nagradu

Darija

pre 3 godine

Svaka čast tim ljudima, zaslužili su pažnju

Mina

pre 3 godine

Bravo za predsednika kad je našao vremena i za ovakve stvari!

Milica

pre 3 godine

Sva uručena odlikovanja više nego zaslužena. Svaka čast lekarima. Naš cenjeni Dobrica Erić ostavio nam je blago koje će nas krasiti vekovima, ovo posthumno odlikovanje je samo mali znak naše zahvalnosti za sve što je za života uradio za ovo naše društvo.

Ivana

pre 3 godine

Svi oni koji su doprineli razvoja našeg društva je zaista treba da dobiju medalje i ordenje. Hvala Vučiću što na sve moguće načine čini da građani Srbije žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Sofija

pre 3 godine

Zaslužni građani su odlikovani prestižnim državnim odlikovanjima.

Dragan

pre 3 godine

Dobro je što naša zemlja prepoznaje one koji sada nose najveći teret i nagrađuje one koji to zaista zaslužuju.

Dragan

pre 3 godine

Lekari su heroji današnjice i zahvaljujući njima mi danas vidimo svetlo na kraju tunela. Čestitke dobitnicima.

Kole

pre 3 godine

Srbija mora da ceni i da ih se uvek seca, sve one koji su ostavili dubok trag cineci dobra dela...u bilo kojoj sferi.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija