• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.12.2020

12:28

DRAGI ALEKSANDRE... Vučić primio nogovodišnje čestitke BROJNIH SVETSKIH DRŽAVNIKA!

Politika

DRAGI ALEKSANDRE... Vučić primio nogovodišnje čestitke BROJNIH SVETSKIH DRŽAVNIKA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, primio čestitke brojnih svetskih državnika, uključujući nemačku kancelarku Angelu Merkel, predsednika Rusije Vladimira Putina, premijera Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson, kao i lidere iz regiona, predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, pored ostalih


Dragi Aleksandre, želim Vam sve najbolje povodom predstojećih božićnih praznika. Ujedno izražavam iskrenu zahvalnost za ukazano poverenje i podršku u ovim neobičnim vremenima. Neka godina pred nama protekne u znaku dobrog zdravlja, optimizma i mnogih srećnih trenutaka. Srdačno Vas pzdravljam, Angela, navela je nemačka kancelarka u čestitki.


Čestitku je uputio i predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer.

Iz Rusije čestitke su uputili predsednik Vladimir Putin, kao i predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, koja je predsedniku poželela da mu sledeća godina bude uspešna, donese blagostanje, uzajamno razumevanje i bude ispunjena srećnim dogadajima i prijatnim susretima.

Predsednik je primio i čestitke predsednika Poljske Andžeja Dude, predsednice Grčke Katerine Sakelaropulu, predsednice Slovačke Zuzane Čaputove, kralja Norveške Haralda V, kraljice Danske Margarete II.

Čestitke su upitli i premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson, premijer Španije Pedro Sancez, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i generalni sekretar NATO Jensa Stoltenberg.

Foto: OTO TANJUG / SCREENSHOT / bb

Aleksandar Vučić i Angela Merkel

Povodom nastupajućih praznika, čestitke predsedniku Srbije uputili su i predsednik i premijer Mađarske Janoš Ader i Viktor Orban, premijer Albanije Edi Rama, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, kao i predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Janez Janša, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednika.

U svojoj čestitki predsednik Republike Koreje Mun Džae-in, između ostalog, je naveo:

Zajedno sa korejskim narodom, šaljem Vam najbolje želje za Novu godinu punu nade. Tokom protekle godine smo zajedno težili da prevaziđemo krizu izazvanu pandemijom i udružili smo mudrost da izgradimo održivi svet. Koreja ceni naše prijateljstvo i poverenje i uvek će sa Vama raditi na putu ka boljoj budućnosti. Nadajući se da će Nova godina biti godina prosperiteta za obe naše zemlje, želim da se sretnemo bilo kada na Vašem putovanju solidarnosti i saradnje.

Predsedniku Vučiću su čestitali i predsednik Angole Žoao Lorenso i kuvajtski emir Šeik Navaf al-Ahmed Al-Džabar Al-Sabah, a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stigle su čestitke predsednika Halife bin Zajeda Al Nahjana, potpredsednika i premijera Muhameda bin Rašida Al Maktuma i prestolonaslednika Abu Dabija i zamenika vrhovnog komandanta oružanih snaga Muhameda bin Zajeda Al Nahjana.

Oni su istakli da im je čast da predsedniku Vučiću upute najiskrenije čestitke i najlepše želje povodom nastupajuće 2021. godine:

Želim da Vam i ova godina protekne uz mnogo zdravlja i sreće, a Vašem prijateljskom narodu neka donese dalji napredak i prosperitet.

Čestitke predsedniku Srbije uputili su i predsednici Indije Ram Nat Kovind, Azerbejdžana Ilham Alijev, Irana Hasan Rohani, Palestine Mahmud Abas, Avganistana Ašraf Gani, Tadžikistana Emomali Rahmon, kao i prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

U čestitki predsednika Egipta Abdela Fataha Al-Sisija se, između ostalog, navodi:

Ovom lepom prilikom, želeo bih da izrazim svoje iskrene nade da će Nova godina biti uvod u novo poglavlje, u kojem ćemo naše ambicije i težnje ostvariti uprežući naše napore da prevaziđemo globalne izazove i realizujemo budućnost, koja obezbeđuje mir i napredak za sve. Takođe se nadam da će 2021. godina svedočiti daljem razvoju naših bilateralnih veza u duhu prijateljstva i saradnje, koji su obeležili naše odnose decenijama unazad, kako bismo ostvarili zajedničku dobrobit naših prijateljskih naroda.

Pored brojnih državnika, predsednik Vučić primio je i čestitke uglednih poslovnih ljudi iz inostranstva, kao i članova diplomatskog kora u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
minja

pre 3 godine

dokaz da presednik ima svuda prijatelje po celom svetu

Milica

pre 3 godine

Srbija se ponovo vratila na svetski politici tron i postala vazan lider u regionu i svetu, zato nam stizu cestitke od najvaznijih svetskih drzavnika.

Saša

pre 3 godine

Covek koji je poznat u citavom svetu, hvala predsednice sto nas cinis ponosnima!

Prvoborac

pre 3 godine

Srbija ima ponos i stamenitu nepokolebljivost,a uz nju i Vučić stoji stameno rame uz rame sa svetskim liderima.To oni i znaju i poštuju.Srećna Nova 2021!

Sonja

pre 3 godine

Ovo je dokaz da je nas predsednik postovan i uvazen od svih stranih zvanicnika i predsednika.

Brankić

pre 3 godine

Zajedno mozemo sve. Sledeca godina svakako nece biti laka ali moramo biti slozni.

Brankić

pre 3 godine

Sve medjunarodne finansijske institucije, koje inače nisu ni malo naklonjene Vučiću, odaju mu priznanje za ekonomske rezultate naše države.

Brankić

pre 3 godine

Predsedniče, Vaš narod se Vama ponosi. Tako je. Samo napred.

Brankić

pre 3 godine

U 2021oj jos mnogo uspeha i jos snazniji, idemo samo napred

Danka

pre 3 godine

Ovo je samo dokaz koliko je naš predsednik cenjen svugde u svetu!

Ivana

pre 3 godine

Građani podržavaju Aleksandra Vučića i to je najvažnije u ovom trenutku. Aleksandar Vučić zaista radi savršeno za interes naroda i države.

Jana

pre 3 godine

Svaka čast, poštovanje se uzvraća poštovanjem.

Mirjana

pre 3 godine

Imamo prijatelje širom planete, zahvaljujući predsedniku.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija