• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.01.2021

18:06

JOKSIMOVIĆ: Viola Fon Kramon Taubadel današnjom izjavom još jednom pokazuje da ne razume šta znači dijalog

Politika

JOKSIMOVIĆ: Viola Fon Kramon Taubadel današnjom izjavom još jednom pokazuje da ne razume šta znači dijalog

Podeli vest

Poslanik SNS Nemanja Joksimović rekao je da Viola Fon Kramon Taubadel današnjom izjavom još jednom pokazuje da ne razume šta znači dijalog

Prenosimo saopštenje u celosti:

- Za nju je verovatno dijalog kada Đilasovi, Jeremićevi i Obradovićevi huligani kamenuju policiju i nasilno upadnu u Narodnu skupštinu Republike Srbije ili kada upadnu sa motornom testerom u RTS i tamo maltretiraju novinare koji samo rade svoj posao. Za nju je verovatno dijalog kada pripadnici Dveri prebiju dve novinarke Pinka ili kada Marinika Tepić traži od svog prijatelja, koji je uhapšen sa 1,4 kilograma opojne droge, 207 komada pištoljske municije i 19 komada puščane municije, da „iseli iz Pančeva“ novinara Miroslava Milakova.

Iako demokratija u Srbiji ni na koji način nije ugrožena, već je naprotiv, na neuporedivo višem nivou nego u vreme njenih štićenika iz bivšeg režima, mi smo kao odgovorna strana prihvatili dobre usluge Evropskog parlamenta i unapredili izborne uslove koji su upravo doneti u njihovo vreme. Moram da je podsetim da je prvi put posle 20 godina formiran Nadzorni odbor Narodne skupštine za kontrolu elektronskih i štampanih medija koji je pratio medijsko izveštavanje u izbornoj kampanji i da su od pet kandidata koje predlažu stranke tri iz opozicije. Usvojene su i izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Zakona o finansiranju političkih partija, Zakona o javnim preduzećima, Zakona o sprečavanju korupcije čijim odredbama je regulisana upotreba javnih resursa, odnosno zabrana državnim zvaničnicima da koriste javna sredstva u svrhu političke kampanje i adekvatne sankcije za sve zloupotrebe. Takođe, regulisana je tzv. funkcionerska kampanja čime je propisano da javni funkcioner ne može da koristi javne skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu javnog funkcionera za promociju političkih stranaka. Omogućen je i pristup izvodima iz biračkog spiska nakon glasanja na zahtev građana, unapređeni su birački spiskovi, rad RIK-a i još mnogo toga, a nastavak međupartijskog dijaloga uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta još jednom pokazuje da želimo da nastavimo sa daljim unapređenjem izbornih uslova. On je i pokazatelj da niko u Srpskoj naprednoj stranci ne beži od dijaloga, kao što nije bežao ni do sada, za razliku od njenih štićenika koji od dijaloga beže ko đavo od krsta i koji pričom o navodno neregularnim izbornim uslovima pokušavaju da nađu alibi za opštepoznatu činjenicu da ih narod neće.

I neka se ne brine za reforme koje Vlada Republike Srbije sprovodi, jer za razliku od ranije deklarativne priče o evropskoj budućnosti Srbije njenih štićenika iz bivšeg režima, a koja je rezultirala stagnacijom u procesu evropskih integracija zbog njihovog neznanja i nesposobnosti, danas je evropski put Srbije stabilan i rezultiraće članstvom Srbije u EU, svidelo se to njoj ili ne. Njeni zlonamerni komentari samo pokazuje da ona ne radi u interesu ni Srbije, ni Evropske unije, već isključivo u interesu omanje grupe političara iz bivšeg režima koje na silu pokušava da vrati na vlast, jer ni smanjeni cenzus od 3% ne mogu da pređu - izjavio je Joksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 3 godine

Jovanović je u zabludi - zna gospođa šta je demokratija u režiji NATO i EU, to znači da država mora da se odrekne suvereniteta i da bez pogovora sprovodi naređenja i odluke korumpirane birokratije u Briselu, makar to značilo da vlast treba da uzme politička grupa koja NIKAD nije učestvovala na izborima jer ne može da skupi ni 3% glasova. To što te odluke idu direktno na našu štetu nije predmet rasprave i o tome se ne može diskutovati jer tvorevina EU je samo prepakovana Hitlera ideja da se pokori cela Evropa a potom i ceo svet s tom razlikom što je Hitler bio dovoljno glup da to pokuša da uradi oružjem a ovi to rade ekonomijom i politikom.

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30