• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.01.2021

18:06

JOKSIMOVIĆ: Viola Fon Kramon Taubadel današnjom izjavom još jednom pokazuje da ne razume šta znači dijalog

Politika

JOKSIMOVIĆ: Viola Fon Kramon Taubadel današnjom izjavom još jednom pokazuje da ne razume šta znači dijalog

Podeli vest

Poslanik SNS Nemanja Joksimović rekao je da Viola Fon Kramon Taubadel današnjom izjavom još jednom pokazuje da ne razume šta znači dijalog

Prenosimo saopštenje u celosti:

- Za nju je verovatno dijalog kada Đilasovi, Jeremićevi i Obradovićevi huligani kamenuju policiju i nasilno upadnu u Narodnu skupštinu Republike Srbije ili kada upadnu sa motornom testerom u RTS i tamo maltretiraju novinare koji samo rade svoj posao. Za nju je verovatno dijalog kada pripadnici Dveri prebiju dve novinarke Pinka ili kada Marinika Tepić traži od svog prijatelja, koji je uhapšen sa 1,4 kilograma opojne droge, 207 komada pištoljske municije i 19 komada puščane municije, da „iseli iz Pančeva“ novinara Miroslava Milakova.

Iako demokratija u Srbiji ni na koji način nije ugrožena, već je naprotiv, na neuporedivo višem nivou nego u vreme njenih štićenika iz bivšeg režima, mi smo kao odgovorna strana prihvatili dobre usluge Evropskog parlamenta i unapredili izborne uslove koji su upravo doneti u njihovo vreme. Moram da je podsetim da je prvi put posle 20 godina formiran Nadzorni odbor Narodne skupštine za kontrolu elektronskih i štampanih medija koji je pratio medijsko izveštavanje u izbornoj kampanji i da su od pet kandidata koje predlažu stranke tri iz opozicije. Usvojene su i izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Zakona o finansiranju političkih partija, Zakona o javnim preduzećima, Zakona o sprečavanju korupcije čijim odredbama je regulisana upotreba javnih resursa, odnosno zabrana državnim zvaničnicima da koriste javna sredstva u svrhu političke kampanje i adekvatne sankcije za sve zloupotrebe. Takođe, regulisana je tzv. funkcionerska kampanja čime je propisano da javni funkcioner ne može da koristi javne skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu javnog funkcionera za promociju političkih stranaka. Omogućen je i pristup izvodima iz biračkog spiska nakon glasanja na zahtev građana, unapređeni su birački spiskovi, rad RIK-a i još mnogo toga, a nastavak međupartijskog dijaloga uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta još jednom pokazuje da želimo da nastavimo sa daljim unapređenjem izbornih uslova. On je i pokazatelj da niko u Srpskoj naprednoj stranci ne beži od dijaloga, kao što nije bežao ni do sada, za razliku od njenih štićenika koji od dijaloga beže ko đavo od krsta i koji pričom o navodno neregularnim izbornim uslovima pokušavaju da nađu alibi za opštepoznatu činjenicu da ih narod neće.

I neka se ne brine za reforme koje Vlada Republike Srbije sprovodi, jer za razliku od ranije deklarativne priče o evropskoj budućnosti Srbije njenih štićenika iz bivšeg režima, a koja je rezultirala stagnacijom u procesu evropskih integracija zbog njihovog neznanja i nesposobnosti, danas je evropski put Srbije stabilan i rezultiraće članstvom Srbije u EU, svidelo se to njoj ili ne. Njeni zlonamerni komentari samo pokazuje da ona ne radi u interesu ni Srbije, ni Evropske unije, već isključivo u interesu omanje grupe političara iz bivšeg režima koje na silu pokušava da vrati na vlast, jer ni smanjeni cenzus od 3% ne mogu da pređu - izjavio je Joksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 3 godine

Jovanović je u zabludi - zna gospođa šta je demokratija u režiji NATO i EU, to znači da država mora da se odrekne suvereniteta i da bez pogovora sprovodi naređenja i odluke korumpirane birokratije u Briselu, makar to značilo da vlast treba da uzme politička grupa koja NIKAD nije učestvovala na izborima jer ne može da skupi ni 3% glasova. To što te odluke idu direktno na našu štetu nije predmet rasprave i o tome se ne može diskutovati jer tvorevina EU je samo prepakovana Hitlera ideja da se pokori cela Evropa a potom i ceo svet s tom razlikom što je Hitler bio dovoljno glup da to pokuša da uradi oružjem a ovi to rade ekonomijom i politikom.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija