• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.01.2021

19:03

ODLIČNA VEST ZA SRBIJU! ARMIN LAŠET, NASLEDNIK ANGELE MERKEL, zalaže se za osovinu Nemačka - Rusija! ŠTA ĆE REĆI NATO I BRISEL?!

Politika

ODLIČNA VEST ZA SRBIJU! ARMIN LAŠET, NASLEDNIK ANGELE MERKEL, zalaže se za osovinu Nemačka - Rusija! ŠTA ĆE REĆI NATO I BRISEL?!

Podeli vest

Novi lider Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet najpouzdaniji je kandidat za normalizaciju odnosa Nemačke i Rusije, izjavio je nemački politički analitičar Aleksandar Rar za Sputnjik

Lašet je pre 20 godina, kao predsednik spoljnopolitičkog komiteta u Evropskom parlamentu, bio jedan od inicijatora koncepta 'zajednički prostor od Lisabona do Vladivostoka.

Na forumu 'Peterburški dijalog' pre godinu dana Lašet je održao veoma dobar govor, zalažući se za pragmatičnu saradnju Nemačke i Rusije. Generalno, on poznaje Rusiju bolje od svojih rivala, trezveno ocenjuje situaciju, objasnio je Rar.

Prema njegovim rečima, Lašet se ne protivi izgradnji gasovoda „Severni tok 2", naprotiv, „podržavao je taj projekat pre dve godine na Nemačko-ruskom forumu".

- Naravno, mnogo toga će zavisiti od reakcije Rusije. Lašet sada ima velike šanse da bude izabran za kancelara Nemačke, s njim će biti moguće pokušati da se napravi dogovor i normalizuju odnosi, izaći iz nepotrebnih sukoba u kojima su se Nemačka i Rusija zaglavile poslednjih godina - objasnio je ekspert.

(VIDEO) ŠTA SE OVO DEŠAVA?! BLOKIRAN KONGRES, HILJADE VOJNIKA OKO KAPTOLA IZ KOGA KULJA CRNI DIM! EVAKUACIJA U TOKU!

Na pitanje da li Lašet ima ambicije da postane novi kancelar i na toj dužnosti zameni Angelu Merkel, Rar je odgovorio da je malo verovatno da će novi lider Hrišćansko-demokratske unije ustupiti tu mogućnost drugim potencijalnim kandidatima.

- Izabran je za lidera najveće političke stranke u Nemačkoj. Sada će okupljati tim i ukoliko se povuče sa takvom pobedom iza sebe jednostavno će izgubiti svoj istorijski značaj, biće čudna politička ličnost u istoriji - smatra nemački ekspert.

Rar zaključuje da je Lašet „reinkarnacija gospođe Merkel i da će voditi stranku u istom pravcu kao i ona".

KO NEĆE U KARANTIN IDE U IZBEGLIČKI KAMP! Nemačka uvodi još stroža pravila za sve koji ne poštuju mere

Lašet je aktuelni premijer pokrajine Severne Rajne Vestfalije, a njegovi konkurenti u trci za lidera CDU bili su bivši ministar zaštite životne sredine Norbert Retgen i nekadašnji šef poslaničkog kluba CDU Fridrih Merc. Lašet je osvojio 521 glas, a Merc 466.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ha ha haha

pre 3 godine

Vrhunski. Ocekujemo da ce Nemacka da napusti EU i da se prikljuci ruskoj evroazijskoj uniji.... u Nemackoj ce svi uciti ruski jezik a u kafanama ce se piti samo vodka. Logicno, svi ce preci da voze Moskvich i Ladu. Zlatno doba koje je Nemacka cekala. Na zdrovlje!

Rašo

pre 3 godine

Hoće li gas ići iz Rusije, naravno da hoće. Američka okupacija Nemačke traje i proširena je i na istočnu, nekadašnju NDR. Okupacija traje, NATO je opstao da bi okupacija bila prikrivena kao potreba zbog Rusije kao neprijatelja. Saradnja Rusije i EU je put oslobađanja, ali NATO kao batina u rukama američke hegemonije kontroliše sve. Vidi to i Nemačka, ali cena dok je podnošljiva i neizvestan ishod odupiranja ostaje status qvo.

cardak

pre 1 godinu

RUSIJA IZJAVILA;RAT CE PRESTATI KAD UNISTIMO NATO (disciplinujemo evropu)A AMERE posaljemo preko bare.ENGLEZI nek prestanu da kevcu ili NEK KUPE CAMAC!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija