• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2021

11:53

NEBOJŠA BAKAREC: Novi raspad Đilasove opozicije – Raspao se „UOPS“!!!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Novi raspad Đilasove opozicije – Raspao se „UOPS“!!!

Podeli vest

Sve čega se Đilas dotakne, propada. Tako je za vreme Đilasovog kradonačelnikovanja propadao Beograd. Na kraju mandata u Beogradu, Đilas je ostavio dug od 1,2 milijarde evra. Tako je 29. juna 2020. propao i prethodni Đilasov opozicioni blok „Savez za Srbiju“ (SZS)

Lider „Dveri“ Boško Obradović je još 11.05.2020. rekao: „Ja ne mogu da budem u „kilavom“ Savezu za Srbiju koji nema ideju kako da se suprotstavi ovoj vlasti“, čime su „Dveri“ istupile iz SZS. Petog avgusta 2020. Đilas je osnovao novu grupaciju „Udružena opozicija Srbije“ (UOPS). Tada je saopšteno da „Dveri“ nežele da budu član UOPS. Nije bilo sasvim jasno ko sve čini UOPS, i tako je ostalo do kraja postojanja te Đilasove grupacije.

Potom je „Narodna stranka“ Vuka Jeremića, na konferenciji za štampu 21.01.2021. saopštila da se raspao o UOPS. Predstavnica Pokreta slobodna Srbija“ (bivši  članovi PSG) je jasno rekla: „Mi, većina osnivača UOPS – Narodna  stranka, Pokret slobodna Srbija, Državotvorni pokret Srbije (Slobodan Samardžić), Šumadijska regija, Građanska platforma i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, nastavljamo naš rad dalje“. Time je ona naglasila da ovu novu grupaciju okupljenu oko Narodne stranke, čini većina članica raspalog UOPS. To je potvrdio i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je rekao: „UOPS se nije sastajao, UOPS ne funkcioniše, i sada smo u nekom, novom, drugom položaju, situaciji“. To su svojim prisustvom potvrdili i ostali prisutni. Dakle, Narodna stranka Vuka Jeremića je napustila Đilasov UOPS, zajedno sa još 5 stranaka. U UOPS-u su ostali Đilasov SSP, PSG i PZP. Van UOPS-a su bili Tadićev SDS, Zelenovićev ZZS, Dveri, DSS, NDBG i mnoge druge mikro organizacije.

Ovu činjenicu i krupnu vest kriju i Narodna stranka, i Đilasova stranka, ali i Đilasovi mediji. Ostali mediji su jedva zabeležili ovaj događaj, izuzev RTS, koji je o tome kratko izvestio 21.01.2021. u emisiji „Šta radite bre?“. Ovo je velika vest. RASPALA SE JOŠ JEDNA POLITIČKA GRUPACIJA SAMOZVANOG VOĐE OPOZICIJE DRAGANA ĐILASA. Tačno je da Đilasova stranka ima rejting 1,6 odsto, a Jeremićeva 1 odsto, te da se radi o patuljastim ikebana strankama, ali većina medija, i veći deo političke scene Srbije, smatra Đilasa vođom opozicije. A to izgleda smatra i EU. Stoga je ovo značajna vest.

Dakle, opozicija se pred izbore 2022. para po šavovima, raspada se, usitnjava. To i nije neko čudo zbog toga što taj deo opozicije predvode ekstremno kompromitovani likovi poput Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića.

Evo snimka koji jasno dokazuje da se raspao Đilasov UOPS.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Rado čitam Bakarecove britke i oštroumne komentare. Takođe i Vučićeve i Radovanovićeve. Svaka čast, majstori! Smučila mi se ova drugosrbijanska močvara iz koje se propinju da izađu na suvo Dragan Đilas i njegovi podrepaši. I da nas ponovo povuku u svoje blato. Većina nas nije imala ništa dok su oni, za svoje vlasti, imali sve.

Crna ovca

pre 3 godine

Doslednost bakareca mene oduševljava, samo tako neka nastavi!

Vuki

pre 3 godine

Oni ne mogu da održe jedan pišljivi savez opozicionih stranaka, a hoće da brinu o teritorijalnoj celovitosti Srbije , kad se dočepaju vlasti??? Daleko im lepa kuća!

drJumo

pre 3 godine

Svadja je, zapravo, počela oko mesta sedenja u Đilasovom džipu. On im je je lepo rekao da ima mesta za sve članove opozicije ali oni mu nisu verovali i onda je sve krenulo...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija