• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2021

12:34

MALIMA JE LAKO DA PRIČAJU GLUPOSTI JER NE SNOSE ODGOVORNOST! Vučić o izjavi Izetbegovića: Naš interes dobri odnosi u regionu!

Politika

MALIMA JE LAKO DA PRIČAJU GLUPOSTI JER NE SNOSE ODGOVORNOST! Vučić o izjavi Izetbegovića: Naš interes dobri odnosi u regionu!

Podeli vest

Najlakše je uvrediti Bakira Izetbegovića, ali kada vodite državu brinete o miru i stabilnosti, a naš interes je da imamo dobre odnose u regionu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić


"Zato prećutite i kažete da su Bošnjaci veliki narod i to je to. Oni govore o sebi", poručio je Vučić na tv Prva, upitan da prokomentariše izjavu Izetbegovća o Srbima kao lošem narodu.


On je istakao da je naš interes da se nastavi saradnja sa svima u regionu, razvoj i ulaganje.

Vučić je napomenuo da je lako uvrediti Izetbegovića, ali da smo mi najveći i najbrojniji narod na Zapadnom Balkanu, mada i sve druge, kako je rekao, smatra velikim i ozbiljnim narodima.

"Kada je tako onaj ko je veliki mora da vodi računa. Malima je lako, kao i opoziciji, da pričaju gluposti, jer ne snose odgovornost", napomenuo je Vučić.

Vučih je dodao da je važno da se nastavi ekonomski razvoj i napomenuo da je Srbija po tome minus jedan, a BiH minus šest.

"Mi ćemo morati da ulozimo jos novca u Republiku Srpsku, jer je takva situacija", najavio je on..

On je ukazao da na žalost mnogi u regionu zive na osnovu istih izjava, deo u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, da je Srbija losa, hegemon, ali mi moramo, kako kaže, da imamo raumevanja za njihovu emociju, a drugo su političke laži.

Foto: printscreen TV Prva

Aleksandar Vučić


Srbija će biti uskoro prva u regionu i po prosečnim platama, navodi Vučić i ističe da nemamo problem da pomognemo, i nećemo da se svađamo.

Istakao je i da se nada poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom, ali je ukazao i da nema razloga zašto se naš ambasador ne bi vratio.

"Nemojte da kazete da ne mozete da povučete odluku, to nije ni po Bečkoj konvenciji", kazao je predsednik.

Dodaje i da veruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podseća da je Srbija kupila 5 odsto prenosne mreze u Crnoj Gori.

"Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, zelimo da ulazemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH.. Biće to u redu", rekao je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija