• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.01.2021

16:11

SRAMOTNA IZJAVA JE POVEZANA SA NAPADOM NA VUČIĆA! Dodik: Ostavljam Bakiru mogućnost da se IZVINI SRPSKOM  NARODU!

Politika

SRAMOTNA IZJAVA JE POVEZANA SA NAPADOM NA VUČIĆA! Dodik: Ostavljam Bakiru mogućnost da se IZVINI SRPSKOM NARODU!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je neprocesuiranje napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici povezano sa "razočaravajućom izjavom" lidera bošjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod"

Dodik, koji je i lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD", rekao je nakon sednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci da se nada da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i istakao da će mu ostaviti mogućnost da se izvini srpskom narodu, jer su, kako je naglasio, Srbi su dobar narod.
 

Foto: Reuters

Bakir Izetbegović

On je dodao da, ako se Izetbegović izvini, Srbi će mu možda i oprostiti, ali je ocenio da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

DODIK ZAKUCAO BAKIRA: Njegova izjava je posledica IZDAJE koju su Izetbegovići počinili prelaskom sa pravoslavlja u islam SAMO DA BI SAČUVALI IMOVINU!

- Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izajva. Ja se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega - rekao je Dodik.

On je dodao da je njegov zadatak da štiti interese srpskog naroda i poručio da neće odustati od borbe za prava Srba.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Milorad Dodik


- Nikada u svetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom sveta gde Srbi žive - poručio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovanka

pre 3 godine

Bravo za Dodika. I red je da se Bakir izvini.

Ema

pre 3 godine

Srbi su dobar narod, kao i narod Bih i imaju odličnu saradnju. Izetbegović i treba da se izvini jer je umešao prste lošim načinom izmedju dva bratska naroda, što samo govori koliko je on LOŠ čovek.

Bih

pre 3 godine

Kad priznate genocid bice kapa dole do tada ste svi zlocinci

Milan

pre 3 godine

Ja kao borac vojske RS osudjivam svak zločin koji se desio u Bosni, a posebno u Srebrenici jer to nisu uradili istinski borci već isti oni kao Naser Orić koji je učinio zločin u Kravicama i okolini,ali Bošnjaci nikad javno nisu osudili Nasera za zločine već je on heroj za njih.

Mijat

pre 3 godine

Koji genocid? Nesrećo, u Srebrenici leži 50% Srba koje ste na neki vaš muljački način prikazali za svoju pre 30 godina osnovanu naciju "Bošnjaci"

Zoran

pre 3 godine

Ej jarane ne muti praznu slamu, Kad vi priznate genocid na Srpski narod drugog svetskog rata eh tek ondak mozemo da pricamo.A do tada samo cuti zivela Srbija i Srpske zemlje

Perica Savic

pre 3 godine

Bakir treba da se javno izvine nasem celom narodu.

Mila

pre 3 godine

Ne treba nam njegovo izvinjenje, neka se izvinjava sebi, i sledeći put neka pazi šta izjavljuje.

Ruta

pre 3 godine

Da li Bakir dao izvinjenje ili ne, to neće narušiti odnos Srbije i Srpske.

Vera

pre 3 godine

Izetbegović ne voli Srbiju, tako da nam njegovo lažni izvinjenje ne treba.

Milan63

pre 3 godine

Ovaj što se krije iza nika BiH je, očigledno, težak šovinista, koji ne zna definiciju genocida. A što se tiče Bakira, on nastavlja da širi mržnju i netrpeljivost prema Srbima urušavajući već urušenu BiH. Zaista mi nije jasno kako misli da pokori milion Srba u Bosni, Srbiju i njene saveznike u svetu. Krajnje neodgovoran političar koji, kao i babo mu, priziva sukobe i rat u Bosni.

zlatiborac

pre 3 godine

Bakir se moze izvinuti i traziti oprostaj ali mu iz mozga nece izaci ono sto je rekao

Marija

pre 3 godine

Bakir da priča da smo mi loš narod, a šta je on uradio, Vučiću je priredio da ga linčuju u Srebrenici.On bi trebao da odgovara za ovo,ugrožavanje predsednika.Bakir je nesposoban da svoj narod obuzda.

Ugljesa

pre 3 godine

Nikada nikoga nismo vredjali i trudimo se da sa svima imamo dobar odnos , ali uvek se nadje neko kome i to ne odgovara pa pocne da vredja, ali hvala Dodiku sto je stao na nasu stranu...

Saradžogla

pre 3 godine

Писао сам и ћу пишем и даље ... Бакир Изетбеговић је србин и пореклом је из Београда.Његов прави идентитет је Бранко Живковић.Значи он је србин који мисли да је некакав бошњак!Како бошњак? Па,каже ... Што је било турско отишло је назад у Турску.Потурице или издајице свог рода српског тамо нико није хтео.Многи су се враћали својој српској вери али многи јер су им мозгови трајно разорени.Њих беше срамота да носе белег ПОТУРЧЕНИ па одлуче да се назову БОШЊАЦИ.

Cvetko

pre 3 godine

Tako je gospodine Dodik ako ima imalo ljudskosti i dostojanstva

Laza

pre 3 godine

Žalosno je što ovakvi poput Bakira čine nekakvu vlast i predstavljaju svoj narod. Šta bi bilo kada bismo mi takvu izjavu dali o Bošnjacima? Potpiruje mržnju i ocrnjuje čitav jedan narod, što je opasno.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

Ono sto mu je caca ostavio u amanet zemlju drzavu, izgleda da to jos nece dugo imati .

Daliborka

pre 3 godine

Mi smo zemlja koja se zalaže za mir i stabilnost u regionu.Ništa novo kada je Bakir Izetbegović u pitanju. Još jednom je potpuno jasno pokazao je koliko Bakir Izetbegović mrzi srpski narod, ali to njegovo mišljenje nema nikakvu težinu, nebitan čovek skroz.

Borac R SRPSKE

pre 3 godine

Sto povezujes Vucica sa sobom. Ti si naj vece zlo srpskog naroda. Glumis srbina a srbin si iz inzeresa. Vucica porediti sa tobom je velika glupost. Prestani uvlaciti Vucica u tvoje gluposti.

hitl

pre 3 godine

ne da su los narod nego su retardirano cigansko smrdlivo pleme srbsko mostrum pleme

Filip

pre 3 godine

Bakir treba da nam se izvini, jer je prevršio svaku meru. Srbija želi da gradi dobre odnose sa BiH.

Cile

pre 3 godine

Izetbegović je preterao sa jezikom mržnje. Takvim ponašanjem samo unosi tenzije u regionu.

Vidak

pre 3 godine

Srbija želi da gradi prijateljstvo sa BiH. Ne treba nasedati na Bakirove provokacije . On ovakvom retorikom pokašava da privuče svoje birače.

Saki

pre 3 godine

Dodik covek koji postuje Srbe, pa bi hteo da i ostali budu takvi, ali...

Baca

pre 3 godine

Nema taj obraza a ni trunke kajanja, bog ce ga kazniti.

Janko

pre 3 godine

Uzas sta taj covek jos moze da izjavi a da ostane normalan, sramota!

kOJICKA

pre 3 godine

Van svake pameti! Sramota da ga bude za sva nedelja i izjave nad srpskim narodom.

Ljiljana

pre 3 godine

Bravo za gospodina Dodika,rekao je istinu,a Bakir neka se zapita šta je uradio!

Hana

pre 3 godine

Dodik je upravu,Bakir treba da se izvini,ali šta mi imamo od tog izvinjenja,mišljenje mu ostaje isto!

Zvezdica

pre 3 godine

Na ovaj način je on pokazao svoje pravo lice, lice mržnje.

Lola

pre 3 godine

Od njega se ništa drugo nije moglo ni očekivati.

Lola

pre 3 godine

Vreme je da neko kaže izvini Srbiji i srpskim narodu.

Jelena

pre 3 godine

Onakvim obracanjem Bakir Izetbegovic samo je pokazao da prema srpskom narodu gaji ogromnu netrpeljivost i otvoreno iskazao mrznju! Mozda je to teska rec, ali tako je zvucalo! Sramotno!

Malkolkm

pre 3 godine

Zasto ne pustite taj snimak da i mi cujemo..? Zato sto ne postoji i zato sto on to nije rekao. Lazete kao i obicno

Gile

pre 3 godine

Kad takva izjava izađe iz usta Bakira Izetbegovića, onda znaš da je sve suprotno od toga. Srbi i Srbija su za vas institucija!

Zlatko

pre 3 godine

Ne znam da li bi i izvinjenje Bakirovo spralo sramotu koju je učinio baš svom narodu. Reći ovako nešto za čitav jedan narod, iz koga je potekao i Izetbegovićev, govori mnogo o njemu samom.

Milica

pre 3 godine

Ucinjeno se ne moze promeniti, ali mislim da je izvinjenje nesto sto bi treba da ucini.

Taki

pre 3 godine

Ne čudi izjava Bakira ni malo, dugo je i trpeo i ćutao da pokaže svoje pravo lice. Mržnja prema srbima se ne može dugo kriti i ova izjava mi samo govori da sam u pravu. Srbi su ponosan i tradicionalan narod, mi ćemo se braniti, ali nikad nećemo napadati. Ne nosimo mržnju u sebi, zo nas čini većim od svih.

Natasa

pre 3 godine

Srbija i Republika Srpska su prijateljske i bratske drzave koje su uvek tu jedna za drugu!

Ivan

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim da neko moze da ima toliko mrznje u sebi kao sto je to slucaj kod Izetbegovica!

tale

pre 3 godine

problem Izetbegovića je što je nekad bio Srbin

Sara

pre 3 godine

Naravno da treba da se izvini, kada je govorio neistine!

Dragana

pre 3 godine

Bakir Izetbegović smatra da je bezobrazluk pamet!Svako svoju mudrost pokazuje na svoj način,a predsednik Vučić kao i uvek matira!!!

Sasa

pre 3 godine

Bakir Izetbegović je mali čovek koji nenormalnim izjavama pokušava da da sebi na značaju. Takve ljude ne treba komentarisati, jer upravo na takav način stavlja mu se do znanja koliko je u stvari mali i nebitan.

masa

pre 3 godine

Treba da gradimo dobre odnose u regionu,a ne stvarati tenziju i unositi nemir ovakvim izjavama Izetbegovica.Srbija je tu da pomogne svom narodu,gde god da su.

Višnja

pre 3 godine

Bakir se izviniti neće, njemu nije u cilju pomirenje - naprotiv.

Radojičić

pre 3 godine

Izvinjenje se i dalje čeka.Po svemu sudeći na tome će i ostati.

Kata

pre 3 godine

Jadno je da jedna mediska licnost ima takvu retoriku,a ne visegodisnji politicar.

Nenad

pre 3 godine

Mislim da te mogućnosti nema, jer je Izetbegović previše samoživ i ostrašćen.

Mile

pre 3 godine

Svaka čast Dodiku, i vreme je da se Bakir izvini.

Truman

pre 3 godine

Bakir pokusava da napravi svadju na Balkanu po nalogu zapada. Procitan je i niko iz Srbije nece nasedati na njegove jeftine provokacije.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59