• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2021

08:06

ONI KOJI POZIVAJU NA DIJALOG, SVAKI DIJALOG SU NAPUŠTALI! Brnabić: Deo opozicije hoće alibi za neučešće na izborima

Politika

ONI KOJI POZIVAJU NA DIJALOG, SVAKI DIJALOG SU NAPUŠTALI! Brnabić: Deo opozicije hoće alibi za neučešće na izborima

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je očigledno da delu opozicije nije u interesu da učestvuju u međupartijskom dijalogu, jer im, kako je rekla, treba alibi da ne učestvuje na izborima

Ona je gostujući na RTS i upitana da prokomentariše međupartijski dijalog, rekla da je SNS pokazala otvorenost i fleksibilnost i ogromnu toleranciju.

- Oni koji pozivaju na dijalog su svaki dijalog napuštali. To nije pitanje za SNS koji je uvek bio za stolom da razgovara. Ne mogu da govorim o ljudima koji su neozbiljni i koji pozovu predstavnike EP da učestvuju u razgovoru, a onda ga napuste - rekla je Brnabić.

Kako je rekla, ona ne učestvuje u tom dijalogu, ali ono što Vlada radi jeste primanje preporuka od ODIHR-a i OEBS-a, i njihova implementacija.
Ekonomska mera važna za veru građana u zemlju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoće da je nova ekonomska mera države pomoći građanima važna kako bi ljudi verovali u svoju zemlju.

- Povećali smo penzije, minimalac i sve će to uticati na potrošnju. Izdvojili smo rekordni novac za kapitalne investicije - 5,5 odsto, dovodimo nove investicije, imaćemo otvaranje novih pogona, poput investitora iz Nemačke, Japana, Kine, a postavićemo i nove kamene temeljce - rekla je Brnabić za RTS.

Govoreći o restrukturiranju javnih preduzeća, Brnabić je kazala da je ona dugo odlagana, ali da će je biti, kao i da je zbog toga postignut novi aranžman sa MMF-om, a da je EBRD uradio analizu javnih preduzeća, a Ministarstvo privrede Strategiju upravljanja.

Upitana da prokomentariše sukob Telenora i Telekoma sa SBB-om, Brnabić kaže da on nema veze sa slobodom medija, kako neki pokušavaju da ga predstave, već da se radi o tržištu telekominikacija.

- Pisali su mi iz Telenora da su ugroženi napadom konkurencije koja koristi svoje medije da ostvari svoju poziciju. To pitanje je pitanje tržištava telekomunikacija, ne slobode medija. Junajted grupa se trudi da koristi svoje medije da sačuva svoju poziciju. Ne mesaam se u tržišne utakmice - rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da će se boriti, odnosno objašnjavati te stvari onome kome treba, kako evropske integracije ne bi bile otežane zbog spora, koji je pitanje tržišta komunikacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija