• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2021

13:06

MALI: 100 intezivnih dana rada Ministarstva finansija, usvojeno više od 40 finansijskih zakona! NASTAVLJAMO JOŠ JAČE!

Politika

MALI: 100 intezivnih dana rada Ministarstva finansija, usvojeno više od 40 finansijskih zakona! NASTAVLJAMO JOŠ JAČE!

Podeli vest

Rad Ministarstva finansija u prvih 100 dana vlade obeležila je borba za očuvanje radnih mesta, spas srpske ekonomije i smanjenje negativnih posledica kovida 19, kao i usvajanje više od 40 zakona, među kojima je najvažniji Zakon o fiskalizaciji, izjavio je danas Tanjugu ministar finansija Siniša Mali

- Veoma intenzivnih 100 dana rada Ministarstva finansija. Nastavljamo tokom ove godine još jače, biće novi aranžman sa MMF-om, za nekoliko dana idemo i sa novim paketom mera za podršku našoj privredi. Tako se borimo za svako radno mesto, ali se istovremeno borimo i za dolazak stranih investitora i za izgradnju autoputeva - rekao je Mali.

Dodaje da je prvih 100 dana u tom ministarstvu obeležilo i usvajanje više od 40 zakona, a kao najvažniji, ministar Mali naveo je Zakon o fiskalizaciji za koji je kazao da bi trebalo dodatno da doprinese smanjenju sive ekonomije.

Prvih 100 dana rada Ministarstva finansija obeležio je i jedan rebalans budžeta, ali i usvajanje budžeta za 2021. godinu kojim je predviđeno povećanje plata, penzija i minimalne cene rada, kaže Mali.

Ministarstvo finansija je, dodaje ministar, uspešno završilo i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji je, podseća, dao sve pohvale Srbiji za reforme koje je sprovela u prethodnom periodu.

- Ove godine gledaćemo da napravimo još jedan novi sporazum sa tom organizacijom - rekao je Mali za Tanjug.

Takođe, dodaje, kraj prošle godine obeležio je i završetak pronalaženje strateškog partnera za Komercijalnu banku, a to je NLB banka.

- NLB Banka je postala vlasnik Komercijane banke, a to je bila ogromna, teška i duga transakcija koju smo, takođe, uspešno završili - istakao je Mali.

Podseća i da je Ministarstvo finansija potpisalo međudržavni sporazum o podsticanju investicija sa SAD, koji je preduslov za otpocinjanje aktivnosti američke Međunarodne razvojne korporacije (DFC) u Srbiji, koja će, između ostalog, kroz garantnu šemu plasirati milijardu dolara za naša mikro, mala i srednja preduzeća.

Mali kaže da je posebno ponosan na isplatu jednokratane pomoći penzionerima i medicinskim radnicima, koja se, podseća, takođe desila u 100 dana rada ove vlade.

Zaključuje da će, ipak, na kraju konačnu ocenu oko rada Ministarstva finansija i cele Vlade Srbije dati građani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija