• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2021

09:52

DRECUN: Samo preko Srpske liste, Beograd može da pomogne Srbima na KiM, POJEDINCI IZAZIVAJU RASKOL!

Politika

DRECUN: Samo preko Srpske liste, Beograd može da pomogne Srbima na KiM, POJEDINCI IZAZIVAJU RASKOL!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, izjavio je danas da je neophodno da na predstojećim vanrednim parlamentarni izborima na KiM srpski narod da poverenje Srpskoj listi, kako bi se zadržalo političko jedinstvo i stalna komunikacija i koordinacija sa Beogradom

Drecun je za RTS rekao da bez toga nema ni opstanka, ni budućnosti srpskog naroda na KiM.

Prema njegovim rečima, svako rasipanje glasova ili pokušaj Prištine da dobije pojedince vodi slabljenju političkog uticaja srpskog naroda.

- Samo preko Srpske liste, Beograd može da pomogne i nikako se ne sme dozvoliti da se preko pojedinaca srpske nacionalnosti izaziva raskol - istakao je Drecun.

On je ukazao da je čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom Dana državnosti, neprimerena u delu koji se odnosi na priznanje tzv. Kosova.

- Kada vam neko pošalje čestitku za Dan državnosti i zahteva da priznate (kao nezavisan) deo svoje teritorije, to je svakako vrsta provokacije i nepimereno je - smatra Drecun.

On je istakao da svako ko računa na neku vrstu pristiska, ima pogrešu računicu.

- Treba pitati Lajčaka zašto ne reaguje na tu priču. Od Srbije se traži da sama sebi zada udarac i mora mnogo oštrije da se reaguje - rekao je Drecun.

Kaže da je deo čestitke veoma snažan pritisak.

- Mi još ne znamo na koju je vrstu pritiska Bajden spreman i zato je neophodno da pokušamo da intenzivnom diplomatijom gradimo dobre odnose sa SAD - rekao je Drecun.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija