• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2021

14:25

NEĆU DOZVOLITI MAFIJI DA SRUŠI SRBIJU KOJA JE SIMBOL USPEHA! Vučić: Postoje dubinski kontakti nekih političara sa kriminalcima

Politika

NEĆU DOZVOLITI MAFIJI DA SRUŠI SRBIJU KOJA JE SIMBOL USPEHA! Vučić: Postoje dubinski kontakti nekih političara sa kriminalcima

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da će se boriti protiv kriminalaca i da neće dozvoliti da oni sruše Srbiju koja je simbol uspeha, pobede, sa najvišom stopom rasta u Evropi i koja je najbolja i po broju vakcinisanih i revakcinisanih


Vučić je, upitan za kampanju opozicije protiv akcije hapšenja i povezivanje njegove porodice sa kriminalnim klanovima, kazao da se zakonom obračuvana sa pravom mafijom, a sa političarima na izborima.


Podsetio je na slučaj prebijanja njegovog brata od strana žandarmerije i dodao da se mesecima vodila kampanja koja je, kako kaže, bila toliko prljava, a da se na kraju ispostavilo "da je njegov brat svojim burezima i leđima tukao njihov pendrek", te da se tada govorilo da njegov brat nije imao ličnu kartu što kako je ustanovljeno na sudu nije bilo tačno.

"To samo govori kako su u stanju da pravu mafiju predstavljate kao nevine ljude, a nevine kao mafijaše. Ali to može samo do trenutka kada neko počne da odseca glave drugima i pomisli da je jači od države", podvukao je on.

Ukazao je da postoje dubinski kontakti nekih političara sa kriminalcima, ali i da to što postoje kontakti ne znači da su počinili krivično delo, što tek moraju da utvrde nadležni organi.

Kada je reč o privedenim policajcima Vučić je otkrio da su oni bili poslati na pretres određenog objekta, a nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje, da prati kriminalnu aktivnost kriinalaca i kako je rekao "ušli su da pretresu stan i konstatuju da vide pistsolj i dogovore se da ga nisu videli"

"Zato su uhapšeni. Onda se zapitate ko je te ljude doveo na određene pozicije, ko ih je štitio. Naša odlučnost da pobedimo mafiju je toliko velika da ne postoji laž kojom će da nas uplaše i pobede", poručio je Vučić.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Aleksandar Vučić


Kazao je da su iz opozicije jedan dan priznali da je država obavila velikli posao, ali da je to trajalo samo jedan dan, nakon čega je krenulo novo potcenjivanje i ponovio da on nema "sliku sa bilo kojim kriminalcem", a zna iz opozicije da su se slikali sa kriminalcima, a da ih niko ne pita šta rade s njima na tim slikama.

Vučić je naglasio da je najvažnije da se građanima osigura bezbednost i ustanovi ko je počinio zlopčin.

Preneo je da su uhapšeni naučeni da kažu istu rečenicu da se brane ćutanjem.

Istakao je da postoji mnogo podrške mafiji iz različitih političkih segmenata, koji rade na širenju lažnih informacija.

Primetio je i da policajac, kako kaže, ne može da sedne u automobil vredan 300.000 evra, i da mora da se ispita da li mu ga je platio recimo "neki Bajrami jedan od najbližih saradnika narko bosa Keljmendija".

"Narod uveram da ćemo uspeti u toj borbi i sve laži, pretnje i besmislice me neće zaustaviti. Dok sam živ boriću se protv njih, neću da im dam da sruše ovu Srbiju koja je simbol uspeha, pobede, sa najvišom stopom rasta u Evropi i koja je najbolja i po broju vakcinisanih i revakcinisanih", zaključio je on.

Vučić: Stali smo kriminalu na rep, istražićemo i funkcionere

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne isključuje mogućnost da su pojedini visoki funkcioneri, kao i pripadnici službi i policije pomagali kriminalnoj grupi Velimira Belivuka u izvršenju krivičnih dela, što je, naglašava, bez presedana.

Odgovarajući na pitanje novinara ko je dozvolio da se takva grupa razvije da vrši otimice i ubistva, Vučić je odgovorio da na opretivnom nivou nema sumnje da je ta kriminalna grupa radila bez pomoći iz državnih struktura.

Vučić je istakao i da je interesantno da je u borbi između dve mafijaške grupe jedna od njih imala dostpunost informacija o kretanju druge grupe, te da su zahvaljujući tim informacijama sa lakoćom izvršavali krivična dela.

Predsednik je naveo da su na ovim prostorima stvorene dve velike kriminalne grupe, dodajući da nijedna nije iz Srbije, već da su obe "uvezene" iz Crne Gore.

"Beograd je bio strahovito važan i kao logistički centar, ali i kao veliko tržište za drogu. Tobože navijačke grupe su korišćene da bi se u okviru samog stadiona, ako postanete tzv. "vojnik" onda možete za prijatelje da prodajete drogu i za 50 evra", rekao je Vučić.

U toj razlici su, dodaje, ti "vojnici" videli svoju zaradu i šansu, a služi su, kaže, velikim vođama.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Aleksandar Vučić

Navodi da su Belivuk i ostali imali svog vođu na teritoriji Crne Gore.

"Mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a onda su stvarnog ili navodnog organizatora ubistva tog kriminalca isekli na komade ovde, jer je beogradska podružnica tog crnogorskog klana izvršavala te zadatke", naveo je Vučić.

Istakao je da je reč o "uvezenoj" mafiji i kriminalcima, koja je stvorila ovde, kako kaže, strhovito snazno podružnicu, koja je zahvaljujući veličini narko tržišta upela da "stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika koji su bili u drugoj zemlji".

Vučić je ističe da je reč o "strahovito moćnoj armadi" kojoj država sada "staje na rep" i što će završiti kada budu istraženi svi iz državnog aparata koji su im u tome na različite načine pomagali.

Predsednik je ponovo pohvalio koordiniranu akciju MUP-a i BIA u hapšenju Belivukove kriminalne grupe i istakao da nikada te službe nisu bolje sarađivale.

Takođe, pohvalio je i hrabrost i odlučnost Tužioca za organizovani kriminal koji, ističe, zna da hapšenje te grupe nije jednostavno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tale

pre 3 godine

Srbija nikada više ne sme biti u kandžama mafije

tale

pre 3 godine

dosta nam je bilo onog jadnog života, Srbija želi samo napredak i prosperitet

Jeka

pre 3 godine

Ima dosta onih političara iz opozicije koji se slikaju sa mafijašima i njih treba proveriti

Aleks

pre 3 godine

Stvarno ne znam ko je Dijanu Hrkalovic i sve te policajce postavio na te dužnosti.....ja sigurno nisam, zna se ko postavlja visoke funkcionere u MUP-u i čiji član moraš biti da bi se zaposlio kao policajac....

Jecs

pre 3 godine

Posle mnogo godina, verujem da će država biti jača od mafije!

Boki

pre 3 godine

Najvažnije da se građanima osigura bezbednost i ustanovi ko je počinio zločin.

Jana

pre 3 godine

Samo dobra organizacija i upornost moze imati rezultate za ciscenje kriminala u nasoj zemlji.

Luka

pre 3 godine

Kriminalu i korupciji se jednom moralo stati na put!

Ivana

pre 3 godine

Nema mesta kriminalu na teritoriji nase zemlje.

Slavica

pre 3 godine

Srbija sa ovim mora da se izbori, a znam da hoće. Objavljen im je rat, polako se klupko odmotava, videćemo na kraju ko je sve upleten u silna ubistava, otmice, iznude.

Jeca

pre 3 godine

Bravo! Nastavite tako! Nadam se da ce i ostali kriminalni klanovi biti pohapseni i procesuirani

Lela

pre 3 godine

Verujemo u snagu naseg predsednika da Srbiju ucini boljom za zivot!

Ivana

pre 3 godine

Država mora da se čisti od kriminala i korupcije vreme je da se čisti svi kriminalni klanovi u Srbiji i u Crnoj Gori. Ovo je centar mafije koji mora da što pre završe u zatvor da bi se Srbija sačuvala.

Anja

pre 3 godine

Duboko verujemo da ce Srbija izboriti sa kriminalcima. Na dobrom smo putu.

Iskra

pre 3 godine

Upravo tako, ne damo da nam kriminalci i ubice ruse zemlju.

Irena

pre 3 godine

Kriminalcima, ubicama i huliganima zna se gde je mesto, na dozivotnoj robiji.

Kosana

pre 3 godine

Ko god oni bili nisu shvatili da od drzave niko ne moze biti jaci.

Dane

pre 3 godine

Otkriti ko je radio protivzakonito i ostro sve sankcionisati. Drzava mora poslati poruku svima koji se odluce da rade protiv drzave, da ce biti ostro sankcionisani.

Pera Savic

pre 3 godine

Mafija sirom Srbije uskoro ce biti iza resetaka.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija