• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

10.02.2021

12:38

BRAĆA ĐILAS UKLANJAJU TRAGOVE NELEGALNO STEČENOG NOVCA! Dragan i Gojko sakrili 5 MILIONA EVRA u Švajcarsku!

Politika

BRAĆA ĐILAS UKLANJAJU TRAGOVE NELEGALNO STEČENOG NOVCA! Dragan i Gojko sakrili 5 MILIONA EVRA u Švajcarsku!

Podeli vest

Ako bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sve radi po zakonu, a imovinu je, kako tvrdi, stekao na legalan način, postavlja se pitanje zašto je više od pet miliona evra sklonio u Švajcarsku?!

Kako saznaje Objektiv, 2014. godine Đilas je osnovao Multikom Open AG u švajcarskom gradu Cug, koji je 25 minuta vozom udaljen od Ciriha. I to ne bi bilo ništa čudno da Cug ne važi za najveći poreski raj u Švajcarskoj, gde su najsigurniji sefovi ovoga sveta i gde ima više registrovanih firmi nego što ima stanovnika.

Istraživači finansijskih malverzacija za Objektiv tvrde da nema slučajnosti, te da se uočavaju direktne veze sa nastojanjem Đilasove kompanije da izbegne plaćanje poreza.

Pare su na sigurnom

Kao predsednik Upravnog odbora firme Multikom Open AG, što se vidi u papirima švajcarskog privrednog registra koji Objektiv ekskluzivno objavljuje, navodi se ime brata Dragana Đilasa, Gojka Đilasa. Osim njega, član Upravnog odbora je izvesni Gvido Šmic-Krumaher.

Međutim, to su bili podaci o ovoj Đilasovoj firmi sve dok Dragan nije odlučio da promeni upravljačku strukturu, pa je sebe imenovao umesto brata za predsednika i smenio člana Šmic-Krumahera kako bi postavio izvesnog Paskala Šmida.

Foto: Objektiv

Đilas promenio upravljačku strukturu svoje firme

 

Ono što je nama posebno zanimljivo je činjenica da je došlo do promene imena kompanije iz Multikom Open AG u Open International AG 9. decembra 2020. godine i to nakon ekskluzivnog otkrića Objektiva o brojnim nekretninama u vlasništvu Gojka Đilasa.

Foto: Objektiv

Promenjeno ime kompanije

 

Nameće se nedvosmislen zaključak da je Dragan Đilas ovim potezom hteo da zametne trag, zaštiti brata i na taj način podmetne leđa za njega kako bi bratovljevo ime bilo manje kompromitovano.

Uvidom u imovinsku kartu Dragana Đilasa kapital zabeležen 2018. godine u firmi Multikom Open iznosio je 4,3 miliona franaka (3,7 miliona evra). Sudeći prema papirima koje ekskluzivno objavljuje Objektiv, taj kapital narastao je sada na 5.440.000 švajcarskih franaka, što je nešto više od pet miliona evra, tačnije 5.031.000.

Foto: Objektiv

Imovinska karta Dragana Đilasa
 
Najmanji porez u švajcarskoj

Cug je jedan važan ekonomski i industrijski grad. Ovde je sedište mnogih međunarodnih organizacija i firmi kao što su FIFA ili Simens (Švajcarska). Jedan od razloga za to je da se u kantonu Cug plaća najmanji porez u Švajcarskoj.

U Cugu ima 27.000 stanovnika i registrovanih 29.000 kompanija što je najbolji dokaz da mnogi bogataši ovde dolaze kako bi izbegli plaćanje poreza i prikrili "prljave" tragove kapitala.

Evropsko sedište američkog lanca brze hrane Burger Kinga nalazi se u Cugu, ali je centrala ovog "kralja hamburgera" u Švajcarskoj mala i nema puno zaposlenih, što je pomalo čudno za predstavništvo jedne tako velike multinacionalne kompanije, prenosi španski dnevnik Ekonomista.

Svetski mediji o poreskom raju

Prema podacima španskog lista Dinero, u Cugu je registrovano 29.000 kompanija, što znači da u ovom malom švajcarskom kantonu ima više firmi od stanovnika.

Toliki broj registrovanih kompanija u Cugu ne iznenađuje, budući da je to kanton s najnižim porezima, zbog čega bi mogao postati jedan od fiskalnih rajeva u svetu.

Naime, profit Burger Kinga je u 2012, uprkos krizi, skočio za 16,6 odsto. Među zemljama u kojima ova kompanija ostvaruje najveći promet su Nemačka, Britanija i Španija, i u njima je dužna da plati porez između 25 i 30 odsto na ostvarenu kapitalnu dobit.

Prema pisanju lista Dinero, sve ukazuje da prisustvo Burger Kinga u Cugu ima direktne veze sa nastojanjem kompanije da izbegne plaćanje poreza.

Interesantno je što je jedne godine vlast u Švajcarskoj molila ljude da odlože plaćanje poreza u Cugu jer su imali "višak para", a u ovom kantonu porez može da se plaća i kriptovalutama.

Zavaravanje tragova 

Objektiv je do sada otkrio i kako su se braća Đilas sve vreme trudila da zavaraju tragove novca i vlasništva nad nekretninama, prebacujući upravljačka prava u svojim firmama sa jednog na drugog, a imovinu sa jedne firme na drugu.

Rođeni brat Dragana Đilasa – Gojko Đilas, poseduje skupocene nekretnine u elitnim delovima srpske prestonice. Njegova imovina samo u skupocenim nekretninama meri se hiljadama kvadrata.

Istovremeno, Gojko Đilas ima upravljačka prava u četiri kompanije u Beogradu, a vlasnik je i firme Comodos corporation registrovane u američkoj državi Delaver. Zanimljivo je da se upravo na fiktivnim adresama u Delaveru registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Objektiv je došao do ekskluzivnih podataka o nekretninama koje u elitnim delovima Beograda poseduje tajkun Gojko Đilas. Sledi spisak tih nekretnina koje se vode na tajkuna Gojka Đilasa ili na firme u kojima on ima upravljačke funkcije:

  • Stan u Siminoj ulici od 91 kvadrat
  • Stan u Gramšijevoj 56 kvadrata
  • Stan u Dušana Radovića 48 kvadrata
  • Stan u Beogradskoj 91 kvadrat
  • Stan u Borislava Pekića 43 kvadrata
  • Lokal u Požarevačkoj 15 kvadrata
  • Stan u Gospodar Jovanovoj 55 kvadrata
  • Stan u Dimitrija Tucovića 67 kvadrata
  • Pet stanova u zgradi u ulici Velisava Vujovića od po 127 kvadrata svaki stan
  • Dva stana u Velisava Vujovića od po 25 kvadrata
  • Sedam garaža u V. Vujovića od po 12 kvadrata
  • Stan u Gospodar Jevremovoj 143 kvadrata
  • Stan u Kornelija Stankovića od 61 kvadrata
  • Stan u Svetozara Markovića od 105 kvadrata
  • Stan u Jevrema Grujića 160 kvadrata
  • Dve garaže u Đorđa Stanojevića od 11 kvadrata
Otkriveno još šest nekretnina

Nakon toga, Objektiv je otkrio još šest nekretnina Đilasovog brata, tajkuna Gojka, tako da ih ima ukupno 35.

Naime, kompanija Multikom, čiji je Gojko Đilas bio pravni zastupnik do novembra 2014. (kada je ta prava preneo na brata Dragana), u svom vlasništvu ima i ovih šest nekretnina:

  • Poslovni prostor u Kikindi od 2.000 kvadrta
  • Stan u Dobračinoj 22 u Beogradu od 65 kvadrata
  • Stan u Boru, u Šistekovoj 17, od 41 kvadrata
  • Stan u Majdanpeku, u Omladinskih brigada 6, od 48 kvadrata
  • Stan u Kumanovskoj u Beogradu (nepoznata kvadratura)
  • Plac na Vračaru u Beogradu od 472 kvadrata



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 3 godine

Obojica su toliko sumnjivi da je samo pitanje vremena kad će biti pred istražnim organima.

ZEVZEV

pre 3 godine

A VI HOCETE DA KAZETE DA SVE ZNATE ALI DA NE MOZETE NIKOGA DA UHAPSITE? NI MISKOVICA? NI KOSMAJCA? NI DJILASA? POSTAJETE JAKO JAKO TUZHNI

Nešo N

pre 3 godine

Ivan: Već postoji dosta podataka da se zainteresuju istražni organi.

nenad

pre 3 godine

Sad je na redu tužilaštvo da odreaguje. Očekujem dalji ishod postupka.

jokso

pre 3 godine

To se moglo i očekivati od ovakvih ljudi. Za svaku su osudu.

dedin

pre 3 godine

Nema se. Nemaju dovoljno pa bi malo da sakriju i u Svajcarsku.

nenad

pre 3 godine

A obojica smeju da pričaju za tuđe afere. Šta li sad kaže naša kokoška.

ruza

pre 3 godine

Culi da drzava krenula u obracun sa kriminalcima pa se uplasili i oni...

Perica

pre 3 godine

Djilas vidi da dolazi vreme porekla imovine i novca pa uklanja tragove.

Bane

pre 3 godine

Poznata činjenica je da nacisti sklanjaju pare u Švajcarsku...

Mile

pre 3 godine

Pa vidi ti našeg Riđana, al krade. Pa leva ruka desni džep pa sto ruka i eto 5 miliona Evra. Zato Đilas napada Vučića, da može da smandrlja miliončiće na sigurno hahahaha

Anita

pre 3 godine

Kako ga nije sramota?! Ovo samo dokazuje sta je on radio za vreme njegove vlasti.

Jelena

pre 3 godine

Evo još jednog dokaza i otkrića koliko Djilas "ceni" svoj narod da je pokrao od njega koliko god je moglo da se pokrade.... istina izlazi na videlo...

Marina

pre 3 godine

Znači u redu je da se vode najbrutalnije kampanje i hajke na preduzeća u državnom vlasništvu dok firme u Đilasovim vlasništvu prosperiraju a njegova imperija jača?!!! Ne bih rekla da je ikom normalnom takvo stanje stvari prihvatljivo.

Viktorija

pre 3 godine

Pa da li je moguce da ova dva brata poseduju toliko novca i toliki broj nekretnina?Pa ovo je katastrofa, koliko su samo krali, pa to je strasno.

Dragana

pre 3 godine

Gde god se spomene neko pranje novca i krađa istog u cetru zbivanja je Đilas.

Ana

pre 3 godine

Djilas i njegov "drugar" iz kriminalnog miljea Japanac u stvari sve vreme stite Belivuka svojim gnusnim lazima, koje prosipaju iz dana u dan, a sve preko svog potrcka Marinike, koja pokusava da zamaze oci, samo ne znam kome, kad im je taktika odavno provaljena?!

Ljiljana

pre 3 godine

Koji silni stanovi i lokali,i još sakrivaju pare u Švajcarsku banku,sve se otkrije. A sve je to otimano od sirotinje!

Mila

pre 3 godine

To je sića. Šta su sve pokrali čudi me da imaju samo toliko para.

Gordana

pre 3 godine

To je samo ono što je u Švajcarskoj. Za ostale destinacije narod će naknadno biti obavešten.

Nino

pre 3 godine

Pa njih dvojica poseduju pola Beograda,a nama glumi žrtvu i prodaje maglu!

Sanja

pre 3 godine

To su lopovi veka,malo je to para. Gde se dade ostali novac?

Marija

pre 3 godine

Sve sto ima sigurno nije stekao na posten nacin.

Mara

pre 3 godine

Ispitati poreklo imovine i oduzeti sve sto je stekao,svi mi znamo kako.

Marko

pre 3 godine

Mogu da uklanjaju tragove koliko hoće, ali sve se kad tad otkrije.

Marko

pre 3 godine

Drzava treba sve da mu oduzme i dodeli ljudima koji nemaju krov nad glavom.

Mirjana

pre 3 godine

I Đilas ima obraza da nekoga za nešto optužuje? Bolje mu je da ćuti!

Jana

pre 3 godine

Đilas mora da snosi posledice kao i njegov brat,to je ne zakonito stečen novac i na sud obojica!

Milan63

pre 3 godine

Nikada gore nisam živeo za vreme Tadićeve i Đilasove vlasti tako da ih sadašnja vlast može ssmo poželeti kao deo nekakve opozicije. Dok je Diki mlatio pare, mi ostali smo tavorili tako da ne znam kome on danas prodaje svoju priču. Čovek jr čudo neviđeno.

Nemanja

pre 3 godine

Ostavio covek za crne dane kad bude otisao u ilegalu, cisto da se nadje.

Sp16

pre 3 godine

Svaka istina izadje na videlo, mislili su sakriti svoje malverzacije, e pa ne moze... dosta je ova zemlja ojadjena od strane "Žutih". Sad će opet neka priča da bi ispali žrtve, ali narod je hvala Bogu video ko su oni... muljatori.

Djordje

pre 3 godine

U zatvor vec jednom s tim mafijasem? Dokle ce mo da citamo o njegovim mahinacijama i milionima koje je pokrao od naroda! Sta vam vredi da pisete kad niemu niko ne moze nista! Pisite kad se nspokon nesto desi a ne stalno nabrajaye njegove lopovluke i nista ne postizete sem gnev naroda!

Pahuljica

pre 3 godine

Djilas je nepopravljiv, pa odakle mu smelost da prica o postenju, svi znamo koliko je para proneverio, da mu je jedini cilj bio fotelja i punjenje svog dzepa. Ovaj covek nema obraza!

Milica

pre 3 godine

Sta je to, nego cist lopovluk.Ko moze jos od postenog rada, da zaradi toliko nekretnina.

Dusica

pre 3 godine

Pa nije on za dzabe opsednut vlascu,foteljama i drzavnoj kasi.

Lena

pre 3 godine

Malo im je bilo da uradu za jedan stan do dva, nego toliko i eto jos 5 miliona na scajcarskom racunu.Malo li je?

Anna

pre 3 godine

A Djilas ne zna da sve i životu izadje na videlo!!Navikao čovek prljavo da rafini to ti je!

Anna

pre 3 godine

Koliko zla u čoveku! Koliko prljavih stvari !! Dal ima ovaj čovek obraza više?!

Anna

pre 3 godine

Svaka laz vidi beli dan! Sve to sto radi izacice na videlo kad-tad!

Anna

pre 3 godine

Od njega ništa pametno ne može da se ocekuje! Svo breme gura prljave stvari pod tepihom ali i iznad boga ima Bog!

Aaaa

pre 3 godine

On se bogatio, a mi jedva preživljavali. Ispraznio državnu kasu u svoje vreme, i praunuke obezbedio.

Marko

pre 3 godine

Posle ce Dragce da mi prica o trenutnoj vlasti, kradji, moralu... sram te bre bilo. Da li je realno ko se sve bori da dodje na vlast drzave. Do duse ovakav to i zeli, treba mi pokrice da bi krao jos vise. Koliko bi tek tada uzeo novca?

Suzi

pre 3 godine

Sve govori cifra. Toliko koliko su se borili za svoj narod dok s u bili na vlasti.

Jeka

pre 3 godine

Sigurno su pošteno sve ti zaradili, al kad bismo se šalili

buducnost

pre 3 godine

ovu dvojicu pod hitno u centralni zatvor zatvoriti i osuditi na dozivotnu robiju zbog unistavanja srbije i veliku pljacku veka koju je klan djilas radio

Dejan

pre 3 godine

Dragan Đilas mora da snosi posledice kao i njegov brat Gojko ,to je ne zakonito stečen novac i na sud obojica. Nameće se nedvosmislen zaključak da je Dragan Đilas ovim potezom hteo da zametne trag, zaštiti brata i na taj način podmetne leđa za njega kako bi bratovljevo ime bilo manje kompromitovano.

Milica

pre 3 godine

Kako su sakrili kad se to zna. Treba da im se sudi za sve.

BB

pre 3 godine

Vreme je da se ovoj štetočini stane na put. Nadam se da će nadležni organi reagovati u skaldu sa zakonom.

TK

pre 3 godine

Zasigurno da se poreklo nelegelane imovine zataskava i zamenjuje drugim licima da bi se nesto sakrilo.

Olivera

pre 3 godine

Nista se sakriti ne moze, narocito kad je u pitanju toliki novac

Marko

pre 3 godine

Djilas je asocijacija za kriminal i to je sve sto imam da kazem za njega..

Olja

pre 3 godine

Ogroman kapital brace Djilas, to bi trebalo tuzilastvo da poradi na poreklu svega toga.

Milica

pre 3 godine

Sat otkucava. Pitanje je momenta kada će napokon biti procesuirani.

Vladan

pre 3 godine

Stupanjem na snagu Zakona o poreklu imovine, proveravace se svi izvori bogatstva. Bice interesantno kako ce Gojko i Dragan Djilas da objasne silne stotine miliona evra koje su stekli na racun troska drzave.

Branko

pre 3 godine

Izgleda da Đilas nešto krije čim se spominje zakon o poreklu imovine. Nešto kao da se uspaničio.

Marija

pre 3 godine

Da su samo u Švajcarskoj sakrili, ko zna na kojim sve ostrvima i cuvenim tajkunskim bankama oni čuvaju nelegalno stečene pare.

Ana

pre 3 godine

Pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza ,sta drugo očekivati od brace Djilas.

kole

pre 3 godine

Da je Djilas stekao novac na legalan način, ne bi imao problema da pokaže kako ga je stekao niti bi ga krio, ovako je sve jasno.

Marko

pre 3 godine

Iskreno se nadam da ce i u ovom slucaju pravda biti zadovoljena...

iva

pre 3 godine

Da su ih pošteno zaradili do ovoga nebi došlo.

Ur Nino sar Serbule

pre 3 godine

А када је то Драган Ђилас било шта радио по закону ??? Он је лаик за закон, он само зна како да се огради и како на ''муфте'', да згрне лову.

Miki

pre 3 godine

Хвата их фрка, сад ће још мало закон о пореклу имовине, па склањају лову коју су покрали од грађана Србије.

Lala

pre 3 godine

Склања полако имовину и новац, значи да предосећа да ће врло брзо иза решетака.

Vuk

pre 3 godine

ovo je dokaz da su za vreme svoje vladavine stekli prljavo milione da bi sada tim istim finansirali kampanju svojih istomisljenika koji se svakodnevno sluze obmanama kako bi prosipali neistine i time prikrivali poreklo svog stecenog kapitala

Merima

pre 3 godine

Pa zar je moguće da tako nešto urade "prepoštena" braća Đilas?

Nina

pre 3 godine

Narod odlično zna ko je Đilas i treba mu ispitati sve!!

Devla

pre 3 godine

Nemojte tako, posteni momci, s obe ruke krvavog rada zaradili svaki evric.

Micii

pre 3 godine

Za svaki nelegalan potez braca Djilas moraju odgovorati...

Mica

pre 3 godine

Nista cudno za bracu Djilas. Nikada se nece promeniti, lopovi i lazovi bili i ostali. Treba se ispitati sta je tu istina i kazniti ih kako zasluzuju.

Bojana

pre 3 godine

Djilas je oduvek izvodio nelegalne poteze sa novcem, tome se mora stati na put.

Milaa

pre 3 godine

Djilasu i njegovom bratu je mesto iza resetaka i to odavno, a to ovakvi postupci njihovi i dokazuju

Ivana

pre 3 godine

Ne znam ko je još toliko naivan da veruje Đilasu. Ovo za mene nije nikakvo iznenađenje. Mene neće ubediti u svoje poštenje koliko god da zavarava tragove.

Milica899

pre 3 godine

Drzava se bori protiv kriminala,a Djilas i njegov brat bas sada sklanjaju novac. Mesto im je iza resetaka

Marko

pre 3 godine

Pa, zato što je lopov i manipulator, zato nikada nije ni dokazao poreklo svoje imovine, ali zato pravi diverzije i upire prstom u druge. Đilas je premazan sa 1000 boja, a ko njemu veruje, taj mozak ne koristi.

Olja

pre 3 godine

Vreme je da braća Đilas i njihovi jataci budi ti koji će se naći kao optuženi pred sudom. Neka dokažu odakle im to silno bogatstvo, koliko su imali pre bavljenja politikom, pre učešća u vlasti. Dosta je više i njih i njihovog lopovluka, a i njihovih laži i prljave kampanje protiv Vučića.

Velja

pre 3 godine

Zato se on onoliko i bunio protiv provera imovine.

Mikan

pre 3 godine

Krenulo je prebacivanje imovine. Par miliona tamo, par miliona ovamo...

Milan

pre 3 godine

Zna Djilas gde se sklanjaju problematicno stecene pare, ima covek iskustva.

Goran

pre 3 godine

Ma nije, zvali ga prijatelji iz Cuga da ulozi kod njih. Jos su mu nudili i vakcinu uz kafu.

Maja

pre 3 godine

Od Đilasa može sve da se očekuje. On je ceo život proveo tražeći rupe u zakonu koje bi koristio za svoje lično bogaćenje i da sakrije svoja nedela. To što je opozicija ne znači da mu je dozvoljeno da se bavi mutnim poslovima.

Jelena

pre 3 godine

Braca Djilas, toliko se nakrali da moraju da sakrivaju pare da se sami ne razotkriju, dotle je doslo.

Jaja

pre 3 godine

Provaljeni si Djilas cim su uleteli onih 620 miliona koje ni jedan normalan covek danas nema!

Romanija

pre 3 godine

Ništa se ne može sakriti, pa ni Đilas svoje mućke.

Milovan

pre 3 godine

Panika pred naletom policije i istrage o nelegalno stečenom novcu.

Sara

pre 3 godine

Sada će da se kriju, kao zmija noge! Doći će i oni na red, sigurna sam.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija