• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2021

12:44

NEKA ŠAIP KANBERI TUŽI EDIJA RAMU! Palma u Skupštini objasnio: Svako za skupštinskom govornicom može da priča i štiti ga imunitet, ali ako laže, mi ne možemo da ćutimo!

Politika

NEKA ŠAIP KANBERI TUŽI EDIJA RAMU! Palma u Skupštini objasnio: Svako za skupštinskom govornicom može da priča i štiti ga imunitet, ali ako laže, mi ne možemo da ćutimo!

Podeli vest

U utorak je jedan poslanik (Šaip Kanberi), govorio na svom jeziku (albanskom) i to niko ne spori, to je njegovo pravo po Ustavu Srbije da može u Skupštini Srbije da govori na jeziku svoje nacionalne manjine. Ali niko od nas nije razumeo šta je taj poslanik govorio. Kasnije se u prevodu videlo da je on napao sve vladare u Srbiji zbog jedne sudske odluke. I to je moje pitanje za Vladu Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. Taj poslanik je govorio o tome zašto sud nije osudio ministra Vulina što je upotrebio termin “šiptari”. Ja lično sam čuo albanskog premijera Edija Ramu koji je nazvao Albance “Šiptarima”. Neka tuži taj poslanik ( Šaip Kanberi) Edija Ramu, izjavio je danas u Skupštini Srbije predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, reagujući na prekjučerašnje izlaganje poslanika Šaipa Kanbera, koji je govorio na albanskom jeziku


- Kolega poslanik možda treba da se bavi pitanjem kako je 1.300 terorista pušteno iz srpskih zatvora za vreme dok je predsednik Savezne Republike Jugoslavije bio Vojislav Koštunica. Nije to Koštunica svojom voljom uradio, naređeno mu je. Na čelu te organizovane grupe i bande bila je Flora Brovina, bio je tu i Albin Kurti, braća Mazreku i ostali. Oni kao nisu bili teroristi nego su “trgovali cigarama”. Veliki broj tih koji su tada pušteni iz srpskih zatvora viđen je u unformama terorističke OVK. I kada ćete jednom da prestanete da napadate državu Srbiju i građane Srbije i da vam u izbornoj kampanji, kao što je sada za lokalne izbore u Preševu, to bude tema. Srpskim partijama na jugu Srbije to nije tema, već pričamo o programu i da korisnici programa budu svi koji žive u toj opštini bez obzira na nacionalnu, versku ili partijsku pripadnost - rekao je Marković i dodao:

- Kolega poslanik je govorio o etničkom čišćenju. Kakvo etničko čišćenje? Srbi su doživeli i etničko čišćenje i genocid. Koliko danas živi Srba u Prištini, a koliko je živelo pre rata? Koliko danas Srba živi u Đakovici, a koliko je živelo pre rata? Koliko danas živi Albanaca na Kosovu i Metohiji, a koliko je živelo pre rata 1999. godine? Mnogo više Albanaca živi danas na Kosovu i Metohiji nego pre rata, a daleko manje Srba ili ih gotovo nema kao u Đakovici. Jeste pravo poslanika da govori, ali mi ne možemo da ćutimo. Ja tražim da nadležni državni organi obiđu selo Veliki Trnovac u opštini Bujanovac, najveće leglo droge i narkodilera. Da se obiđe selo Veliki Trnovac i da se dostavi izveštaj šta je tamo nađeno. To tražim u ime poslaničke grupe Jedinstvene Srbije i koalicionog partnera SPS – a - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Albanski lideri se utrkuju ko će više da napadne Srbe i da im to donese veći broj glasova. Ja pozivam kosovske Albance da sarađuju sa Srbijom, ekonomski da sarađujemo. Mi od njih ne tražimo da zaborave to što su utripovali u svojoj glavi. I da im u izbornoj kampanji tema bude “šta su uradili za svoje građane, koliko su investitora doveli, šta je sa vakcinacijom na Kosovu i Metohiji”. Mi Srbi smo bili žrtva agresora NATO pakta. Ali dajte da počnemo ekonomski da sarađujemo. Ja sam siguran i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik parlamenta Ivica Dačić su spremni da pomognu i kosovskim Albancima, ali albanski lideri na Kosovu i Metohiji šalju militantne, ratne i lažne poruke, kako bi što više udaljili albanski narod od Srbije. Srbija želi da sarađuje sa svima. Svako za skupštinskom govornicom može da priča i štiti ga imunitet, ali ako laže, mi ne možemo da ćutimo, a taj gospodin je govorio neistinu - zaključio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PALMA: Moguće je da su uhapšeni kriminalci u Srbiji imali podršku iz inostranstva, ALI U SRBIJI NEMA ZAŠTIĆENIH! /VIDEO/
Politika

PALMA: Moguće je da su uhapšeni kriminalci u Srbiji imali podršku iz inostranstva, ALI U SRBIJI NEMA ZAŠTIĆENIH! /VIDEO/

Srbija je jedina država na svetu koja je uhapsila jednu tako jaku kriminalnu grupu. Hapšenjem Belivukove kriminalne grupe padaju u vodu sve optužbe opozicije u Srbiji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog vrha. Hapšenje tih 18 kriminalaca znači da država nije imala nikave veze sa njima, jer da je bilo drugačije država ne bi smela da ih uhapsi. U drugim državama, a posebno u državama koje su činile bivšu Jugoslaviju, postoje ili slične ili malo blaže mafijaške grupe kao ova što je uhapšena u Srbiji, ali te države ne smeju da se sa njima obračunaju iz straha zbog neke prethodne saradnje sa njima, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na televiziji Pink

10.02.2021

11:57

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija