• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2021

20:52

STIGLI PRVI REZULTATI! CIK: Na izborima na KiM vodi Pokret Samoopredeljenje!

Politika

STIGLI PRVI REZULTATI! CIK: Na izborima na KiM vodi Pokret Samoopredeljenje!

Podeli vest

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je večeras da prema prvim preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora, vodi pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija sa oko 40 odsto osvojenih glasova

Kako je saopšteno, na osnovu oko 92 odsto prebrojanih glasova Samoopredeljenje je osvojilo oko 40 odsto glasova, Demokratska partija Kosova 19, Demokratski savez Kosova 13.95, a Alijansa za budućnost Kosova 10 odso glasova, prenosi portal Zeri.

Samoopredeljenje vatrometom slavi prve rezultate
 

Pokret Samoopredeljenje vatrometom je proslavio prve preliminarne rezultate vanrednih parlanmentarnih izbora, po kojima je osvojio više od 50 odsto glasova, odnosno oko 58 mesta u skupštini.

Članovi strankje organizovali su vatromet nedaleko od sedišta stranke u Prištini, ali i u Peći gde je Pokret osvojio više od 51 odsto glasova, prenosi Bota sot.

Većina prvih anketa pokazala je da je Samoopredeljenje osvojilo najviše glasova, a slede Demokratska partija Kosova, Demokratski svaz Kosova i Alijansa za budućnost Kosova.

Kako se navodi, radi se o glasovima građana, bez glasova dijaspore.
 


Na danas održanim vanrednim parlamentarnim izborima glasalo se u 38 opština, na 888 biračkih jedinica, odnosno 2.382 biračkih mesta.

Na izbore je izašlo 812.984 glasača, odnosno 46,90 odsto.

Najveća izlaznost u Leposaviću

Centralna izborna komisija Kosova saopštila je večeras da je najveća izlaznost u opštinama gde je većinsko srpsko stanovništvo zabeležena u Leposaviću, u kojem je od 12.482 upisanih birača glasalo 10.419 ili 85,23 odsto.

Na drugom mestu po izlaznosti je Zubin Potok gde je svoju građansko pravo iskoristilo 4.530 upisanih građana ili 81,58 odsto.

I u ostalim opštinama na severu Kosova i Metohije je bila velika izlaznost birača - u Zvečanu je zabeleženo 6.828 glasova ili 81,47 odsto, dok je u Severnoj Kosovskoj Mitrovici glasačko pravo iskoristilo 12.204 birača ili 69,47 odsto, prenelo je Kosovo onlajn.

U srpskim sredinama južno od reke Ibar izlaznost je takođe veća od proseka na Kosovu.

U Štrpcu je glasalo 6.869 birača ili 56,20 odsto, u Novom Brdu 4.740 glasova ili 51,56 odsto, Gračanici 7.993 ili 40,27 odsto, Ranilugu 2.656 ili 54,75 odsto od ukupnog broja birača, u Partešu 2.208 ili 48,56 odsto i u Klokotu 1.806 upisanih ili 50,28 odsto.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija