• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2021

09:55

Šta je babi milo, to joj se i snilo! PACOLIJEVE IZJAVE SU NIŠTAVNE, NISMO PRIZNALI TZV. KOSOVO, oglasila se Komorska ostrva

Politika

Šta je babi milo, to joj se i snilo! PACOLIJEVE IZJAVE SU NIŠTAVNE, NISMO PRIZNALI TZV. KOSOVO, oglasila se Komorska ostrva

Podeli vest

Ministarstvo inostranih poslova Komorskih ostrva obvestilo je ambasadu Srbije u Najrobiju da stav Unije Komora po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova ostaje nepromenjen

Nedavno je lider ANK i nekadašnji kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje Komorskih ostrva.

Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji dostavljena je zvanična Nota Ministarstva inostranih poslova Komorskih ostrva u kojoj se navodi da Nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa Kosovom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji.

- Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom - ističe se u Noti, saopštila je srpska ambasada iz Najrobija.

Foto: Printscreen kosovo-online.com

Nisu priznali tzv. Kosovo

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora zahvalilo je Ambasadi Srbije u Najrobiju na saradnji iizrazilo izraze izuzetnog uvažavanja.

- Komorska Ostrva Kosovo su priznala 2009. godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila, ali je to priznanje povučeno 7. novembra 2018. godine -  kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RAŠIĆ I KURTI zajedno u kampanji u Štrpcu
Politika

RAŠIĆ I KURTI zajedno u kampanji u Štrpcu

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti u pratnji predsednika PDS-a Nenada Rašića obišao je danas Štrpce, gde su razgovarali sa meštanima, posebno onima koji se protive izgradnji mini-hidrocentrala u ovoj opštini, prenosi Radio Kim

06.02.2021

14:18

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija