• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2021

08:37

VUČIĆ O "DARI IZ JASENOVCA": Film je težak, ali mislim da je važan za naš narod! /Video/

Politika

VUČIĆ O "DARI IZ JASENOVCA": Film je težak, ali mislim da je važan za naš narod! /Video/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu se dopao film Dara iz Jasenovca i istakao da je veoma važan za naš narod, jer govori o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada

 

"Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatram, ali film mi se dopao, jako je težak ali veoma važan za naš narod. Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Ne postoji nijedno veće stratište srpskog naroda od logora Jasenovac", naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je gledao film i kakakv je njegov utisak da li je to potresna priča o stradanju Srba ili propaganda i da li je država Srbija bacila novac na taj film kako pojedini to komentarišu.



Džava je pomogla taj film, rekao je, na moju inicijativu.

"Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu - što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žzrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu", naveo je Vučić.

Ako smo napravili neku grešku, odgovraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu, poručio je Vučić.

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na to Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

Кажете да опростимо...? Ко то може...? Човек...? Сумњам...Бог...? Можда... Али питам: Зашто...? Зашто убицама деце треба опраштати...? Молио бих да ми то неко објасни, ако може, зна и уме...?

Katarina

pre 3 godine

Важно је да схватите, муслимански фундаменталисти из Босне и хрватски нацисти су „ПРИРОДНИ САВЕЗНИЦИ“ против Срба... Први, због огромне фрустрације коју носе као конвертити, јер су им прадедови из православља прешли у ислам да би заштитили своју приватну својину, и стекли одређене државне привилегије за време турске окупације Босне и Херцеговине... Други, због тога што су сви Срби, без обзира да ли су РОЈАЛИСТИ или КОМУНИСТИ - ЛЕВИЧАРИ, одувек били АНТИФАШИСТИ и борили су се против фашизма...! А Хрвати су одмах по проглашењу државне независности 1941. послали две легије хрватских „црнoкошуљаша“ заједно са Хитлеровом солдатеском на Москву...! Потом су кренули у масовне злочине против човечности, које су спроводили по српским селима и градовима ... – где су живели православни Срби...! (Тако су бројним својим неделима доказали баш оно што је православна црква све време тврдила: и једни и други су по садржини идеологије и масовним злочинима: ... - АНТИХРИСТИ..! ) (Отуда грозна убиства православних свештеника од стране муслиманских и усташких фаланги...)

Marko

pre 3 godine

Moze da prica ko sta hoce, ali film je remek delo!

Luka

pre 3 godine

Film "Dara iz Jasenovca" će pomoć da se održi kultura sećanja na genocid učinjen našem narodu, tokom Drugog svetskog rata u NDH.

lak

pre 3 godine

Film je pokazao veliko stradanje srpskog naroda u Jasenovcu.

lak

pre 3 godine

Film je pokazao ogromno stradanje srpskog naroda u Jasenovcu.

lak

pre 3 godine

Film je pokazao izuzetno veliko stradanje srpskog naroda u Jasenovcu.

Jovan

pre 3 godine

Tezak film ali konacno da na neki nacin pokazemo svetu stradanje srpskog naroda od strane ustasa i hrvatske krvolocne nacije

Jovan

pre 3 godine

Koliko je nas narod stradao i to samo zato sto smo SRBI

Andrijana

pre 3 godine

Jezive scene u filmu Dara uz Jasenovca, nikoga nisu ostavile ravnodušnim!

Dunja

pre 3 godine

Odličan film, jeste težak, ali je ovo za nauk svima da se nikad ovako nešto ne ponovi!

Maja

pre 3 godine

Posle 76 godina prvi put da se kaže istina i prikaže stradanje srpskog naroda. Strašne scene, ali pohvale za film!

Zorica

pre 3 godine

Srpski narod je doziveo golgotu u Jasenovcu, da se nikada ne zaborave zverstva Ustasa nad nevinom srpskom decom.

Milos

pre 3 godine

Tezak i potresan fim za gledanje, ali nasi potomci trebaju da znaju i nikada ne zaborave ustaske zlocine nad nevinim srpskim stanovnistvom.

Sofija

pre 3 godine

Film nije ni napravljen da bi ostvario bum u kinematografiji, već da bi setio mlade naraštaje na stradanja srpskog naroda, da se ne bi zaboravilo.

Sonja

pre 3 godine

Hvala vladi sto je pomogla u ostvarenju jednog ovakvog filma i ostavila svedocanstvo buducim generacijama , i prekinula dugogodisnju tisinu o stradanju nevine dece i stanovnistva u zloglasnom Jasenovcu.

Nenad

pre 3 godine

Stradanja Srba, Roma i Jevreja ne smeju biti zaboravljena, a mnogo toga se kroz istorijske udžbenike, pogotovo ove novoodštampane "zaboravi reći". Neke stvari se ne zaboravljaju!

Vujo

pre 3 godine

Juče sam gledao film, au koliko je težak, koliko stradanja ima, koliko nedužnih ljudi je izginulo u tom krvavom piru, a samo zbog nečije bahatosti... Film je definitivno ostvarenje današnjice!

Milica

pre 3 godine

Film je po meni veoma dobar. Stradanje naseg naroda je nesto o cemu se ne sme cutati...

Spuvanac

pre 3 godine

Trebaju Srbi više ovakvih filmova kukanja i stradanja da nešto nauče iz njih kad ne uče iz istorije pa im se ponavlja.

petaktrinesti

pre 3 godine

veoma tezak i potresan film, ali iz pouzdanih izvora znam da je istina 10x teza

sava

pre 3 godine

Ko nije sinoc plakao uz ovaj film taj nema trunke emocije, Sinoc nije plakao samo kamen i poneki Hrvat

filip

pre 3 godine

Dara iz jasenovca je samo jedan posto odonoga kolika su stradanja Srbi doziveli!

Natalija

pre 3 godine

Film "Dara iz Jasenovca" je tezak film koji cuva secanja na nase postradale, na nase zrtve iz proslosti. Mi se ponosimo tih filmom i posle toliko godina uspeli smo napravimo takav jedan film.

Natalija

pre 3 godine

Tesku smo istoriju imali, u filmu "Dara iz Jasenovca" je dobrim delom prikazano. Ponosna sam na sve koji su podrzali snimanje filma jer ne smemo zaboraviti kako su nas nevine mucili i zverski ubijali! Mozda smo mali ali smo narod sa velikom istorijom! Decu im necemo oprostiti!

Željka

pre 3 godine

Pretežak film,pretežak. Oplakah od početka do kraja. Moramo gledati u budućnost, prošlost uvek imati u glavi. Sve pohvale državi koja je pomogla snimanje filma "Dara iz Jasenovca".

Sofija

pre 3 godine

Филм је показо страхоте нашег народа кроз шта је пролазио.Свет треба да види ову голготу.Слава свим мученицима

Spuvanac

pre 3 godine

IPAK! Trebaju Srbi više ovakvih filmova kukanja i stradanja da nešto nauče iz njih kad ne uče iz istorije pa im se ponavlja.

Mara

pre 3 godine

Naše komšije pokušavaju da negiraju , stravične zločine koji su se desili kod njih za vreme rata. Trebaš biti čovek i priznati to , i krenuti putem pomirenja i za jedan narod i drugi.

Milena

pre 3 godine

Težak film koji pokazuje strašno stradanje srpskog naroda.

Perica Savic

pre 3 godine

Izuzetno vazan film za nas narod da se konacno vidi istina.

Ana

pre 3 godine

Potresan, bolan, ali i istinit film o stradanju našeg naroda. Srpske žrtve ne možemo i ne smemo zaboraviti!

Goran

pre 3 godine

Za mene strasno potresno, kakva je stradanja proziveo srpski narod.

Mare

pre 3 godine

Dobro je da se neko setio da pokaze stradanja srpskog naroda. Dusa boli za pretke!

Mima

pre 3 godine

Neka nam ovaj film bude podsetnik da ne smemo dozvoliti da se ovaj strašan zločin ponovi i da se spreči svaki budući.

Sofija

pre 3 godine

Naša istorija je "Dara iz Jasenovca" jako težak i potresan film koji govori o najvećem stradanju srpskog naroda koje nesmemo zaboraviti.

Ličanka

pre 3 godine

Taj koji se usudi da kaže da je država protraćila novac na snimanje ovog filma ne razume koliko je bitna kultura pamćenja i odavanja počasti žrtvama, a naročito onima iz Jasenovca.

Ivana

pre 3 godine

Ovo je zaista jedan lep državni projekat i takvih fimova treba da ima više da se ne zaboravi. Ovo je opisana samo prva godina od osnivanja Jasenovca 1941 a zatvoren je 1945 godine.

Hana

pre 3 godine

Nasa kinematografija se vraca na velika vrata! Film je tezak, svi koji su sinoc gledali verujem da su jos uvek pod utiskom.

Jovana

pre 3 godine

Наши потомци треба да упозанају историју српског народа. У томе ће им помоћи разни извори стицања знања. Један од њих су и материјални извори , али и разна предања . Свој допринос у томе, између осталог даће и овај филм - екранизација страдања једног народа, Страдање које се не сме поновити!,

Jovana

pre 3 godine

Дара из Јасеновца"-толико оспоравани филм који би свако требао погледати. Носи снажну и дубоку поруку ,,Не чинити зло, неправду и насиље , јер се зло враћа злим!

Sofija

pre 3 godine

Država je prepoznala značaj i stala iza projekta "Dara iz Jasenovca" koji je izuzetno težak, strašan i potresan film koji govori o najvećem brutalnom stradanju srpskog naroda.

Milan

pre 3 godine

Proci ce vekovi jos i generacije a nikako da shvatimo da to sto smo mi pravoslavci a oni katolici ili svejedno neka druga veroispovest svi zivimo na jednoj planeti Zemlji i da poticemo od istog Tvorca ma kako ga ko zvao, cemu tolika mrznja.

Sonha

pre 3 godine

Jako teška i jeziva priča o najvećem stradanju srpskog naroda, roma i jevreja koju nesmemo zaboraviti.

Stevan

pre 3 godine

Ekranizacija jedne od naših najstrašnijih stranica istorije. O genocidu u NDH treba da učimo decu ne samo o tomf da pričamo danima ili mesecima, već da to učenje bude institucionalizovano.

Milka

pre 3 godine

Ubistva dece ne mogu i ne trebaju da se zaborave!!!!

Rale

pre 3 godine

Ni malo nije bilo lako gledati ovaj film!! Sigurno je bilo još strašnije sve što su radili Srbima!

Hana

pre 3 godine

Zločini nad neduznim stanovništvom ne smeju da se zaborave.

Pera Savic

pre 3 godine

Film je veoma vazan za nas narod da konacno vidi istinu.

Dragana

pre 3 godine

Ovaj film prikazuje samo površinski deo mučenja našeg naroda ali dovoljno da se može gledati. "Dara iz Jasenovca" prikazuje zašto se Romi i dan danas plaše izjašnjavanja o svojoj nacionalnosti. Ovo je odlična stvar da ostane našoj deci da Znaju!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija