• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

21.02.2021

10:37

STEFANOVIĆ NA SAJMU NAORUŽANJA U ABU DABIJU: Ovo je dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže šta je stvorila!

Politika

STEFANOVIĆ NA SAJMU NAORUŽANJA U ABU DABIJU: Ovo je dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže šta je stvorila!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhamed bin Rašed al Maktuma, prisustvovao je danas otvaranju 15. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju

Ministar Stefanović se pre zvaničnog otvaranja Sajma neformalno sreo sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ocenio da je ovaj sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

Foto: www.mod.gov.rs

Ovo je dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže šta je stvorila

- Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme - izjavio je ministar odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs

On je naglasio da će se tokom Sajma sastati sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta sa kojima će razgovarati o saradnji



- Razgovaraćemo o tome šta možemo da uradimo, čak i u ovom složenom vremenu kovida, da pomognemo da naša vojska bude efikasnija, da imamo više zajedničkih vežbi kojima ćemo pomoći da ta multifunkcionalna operabilnost naše vojske bude dobra, a istovremeno da čujem šta kolege misle o tome šta možemo dalje da uradimo zajednički i da radimo na sklapanju novih sporazuma kojima će naša zemlja da napreduje - poručio je Stefanović.

Tokom prvog dana Sajma, ministar odbrane obišao je i štand JP "Jugoimport" SDPR-a na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije.

Foto: www.mod.gov.rs

Stefanović na sajmu naoružanja u Abu Dabiju

Međunarodni sajam naoružanja "IDEX" održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Emirata.

Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

Foto: www.mod.gov.rs

"IDEX" je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga



Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam i u uslovima pandemije koronavirusa, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija