• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2021

15:26

OVACIJE ZA VULINA U PARLAMENTU! Udžbenik istorije za našu decu treba da napiše Srbija!

Politika

OVACIJE ZA VULINA U PARLAMENTU! Udžbenik istorije za našu decu treba da napiše Srbija!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predložio je danas u parlamentu da udžbenik istorije napiše Srbija

- Mi prihvatamo svetska i evropska pravila, udžbenici se kupuju na tržištu, najjeftiniji ponuđač, sve kao i u svim drugim zemljama na svetu i to je sasvim u redu. Ali neka to bude kada je u pitanju biologija, hemija, matematika, Udžbenik istorije po kome će učiti naša deca mora da napiše država Srbija - rekao je Vulin.

Kako je rekao, u tom udžbeniku će biti bar stranica o Jasenovcu.

- Neće biti tri rečenice u kojima nam strani izdavači objašnjavaju šta je bio Jasenovac, u kojima nam strani izdavači objašnjavaju šta je Kosovo, šta je Srebrenica. Molim vas, ako nađete ikad prostora za to, diskutujte o ovoj temi, dajte predlog, donesite zakon, uradite ono što možete da država Srbija sama piše svoju istoriju - poručio je Vulin poslanicima.

On je dodao da će se ako drugi budu pisali istoriju "naći neka bitanga drugosrbijanska" koja će da kaže “Dara iz Jasenovca” je ratno huškanje.

- Ratno huškanje je klanje srpske dece. Nisu krivi oni koji su ih klali, nego su krivi oni koji su se usudili da se toga sete - rekao je Vulin.

Ministar je istakao da je Aleksandar Vučić prvi srspki predsednik koji je imao hrabrosti da kaže: “Hoću da snimim film o Jasenovcu”.

- Ovo je bila priča za srpski narod, da mi prvi razumemo šta su nam uradili i da taj apsolut mržnje nikad ne prestaje - kazao je Vulin, posle čega je dobio aplauz poslanika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 3 godine

Budala...ko je doveo do ove situacije sa udžbenicima?... opet neko drugi kriv.

Milan63

pre 3 godine

Ministar Vulin je u pravu. Drugi nam pišu i vrše reviziju istorije. Vreme je da se tome stane na put, gde se dželati proglašavaju za žrtve i obratno. Vulinov rečnik je direktan i beskompromisan. Svaka mu čast.Treba više jednom prestati sa ćutanjem zarad nekakvog lažnog mira na našem postjugoslovenskom prostoru i dodvoravanja Evropskoj uniji. Nismo više sami.

Petarle

pre 3 godine

Izvinite,a kakva je to drzava kad joj stranci pisu istoriju i knjige o istoj

Vns

pre 3 godine

Ovacije za najvećeg obožavatelja? Ovaj više citira preCednika nego sve svetske pisce i filozofe.... Jako sam zabrinut jer je ovaj toliko opčinjen, bože me oprosti, zaljubljen u nekog....da to nije dobro.....

Informer stalno laže

pre 3 godine

Njemu jedine ovacije mogu da se dogode u Zoološkom vrtu ako ga stave u kavez, mada će doživeti prilične ovacije kada se bude tužilaštvo u slobodnoj Srbiji bavilo "slučajem Jovanjica". Ovacije i po!

xy

pre 3 godine

BIO I OSTAO SOVINISTA,CETNIK I KRETEN.IDI SLUZI VOJSKU DA BI POSTAO "COVEK"

Penzionerj

pre 3 godine

I ne samo istoriju mada je ona od velike vaznosti. Ja sam mislio da predmete pisu nasi prosvetari i ministarstvo a ne neke belosvetske " pametnice". Valjda imamo sposobne a to trziste, okacite macku o rep. To je unistavanje dece i obrazovanja a posebno obratiti paznju o vaspitanju i zameniti zakone o deci. Do te Evrope nema puta niti nam je to neophodno.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20