• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2021

21:05

NADAM SE DA STE SVESNI ČINJENICE DA STE SE SVRSTALI MEĐU NEGIČARE HOLOKAUSTA! Đurić rasturio Florijana Bibera!

Politika

NADAM SE DA STE SVESNI ČINJENICE DA STE SE SVRSTALI MEĐU NEGIČARE HOLOKAUSTA! Đurić rasturio Florijana Bibera!

Podeli vest

Đilasov miljenik Florijan Biber pljunuo je na žrtve Jasenovca, nazivajući sećanje na njih promocijom nacionalizma, propagandom i stvaranjem kulta žrtve, a danas ga je na svoje mesto postavio ambasador Srbije u SAD Marko Đurić

- Nadam se da ste svesni činjenice da ste se, karakterišući patnju stotina hiljada Jevreja, Srba, Roma i antifašista različitih nacionalnosti u koncentracionom logoru Jasenovac kao propagandu, svrstali među negirače holokausta.

Osim brutalnosti izvršitelja i metoda ubijanja koji su šokirali i najsurovije među nacistima, Jasenovac se ni po čemu nije razlikovao od ostalih logora smrti u Drugom svetskom ratu.

Nakon ovoga, kao čovek, a takođe i kao antifašista, razočaraće me ako ste i dalje zaposleni da podučavate mlade u visokoškolskoj ustanovi u Austriji, zemlji koja je zabranila svako prikazivanje takozvane Nezavisne Države Hrvatska i drugih ustaških simbola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija