• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

24.02.2021

23:05

SPREMA SE UDAR NA RUSIJU, EU DOŽIVELA FIJASKO! Lazanski objasnio sve o novom sukobu Moskve i Brisela!

Politika

SPREMA SE UDAR NA RUSIJU, EU DOŽIVELA FIJASKO! Lazanski objasnio sve o novom sukobu Moskve i Brisela!

Podeli vest

Na sastanku visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žosepa Borelja i šefova diplomatija zemalja članica odlučeno je da se uvedu sankcije protiv ruskih zvaničnika za koje Brisel tvrdi da su odgovorni za represiju nad liderom opozicije Aleksejem Navaljnim

Na listi koju predlaže Žosep Borelj treba da se nađu četvorica zvaničnika među kojima su državni tužilac i šef ruske federalne zatvorske službe.

Sankcije će biti uvedene za nedelju dana, čime je, prema Borelju, prvi put primenjen "globalni režim ljudskih prava EU". Napominje da se prvi put ne koriste samo verbalne osude već i konkretne mere.

Foto: printscreen RTV Pink

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas rekao je da je EU morala da reaguje u slučaju Navaljnog, ali da ostaje otvorena za dijalog sa Moskvom o Siriji, Libiji i pandemiji koronavirusa.

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski kaže da, prema njegovim saznanjima, predsednik Rusije Vladimir Putin još nije reagovao na taj čin Brisela.

Ocenjuje da je razlog za uvođenje sankcija neuspešna poseta šefa diplomatije EU Žozepa Borelja Moskvi od pre desetak dana, što je, kako smatra, bio fijasko za visokog činovika iz Brisela pošto je doživeo "određenu blamažu".

Borelju nije bilo dozvoljeno da se sastane sa liderom opozicije Aleksejem Navaljnim, koji je osuđen na dve i po godine zatvora.

LAZANSKI OBJAVIO NAJNOVIJE INFORMACIJE! Sada je sve jasno - Od Triglava do Vardara SRPSKA VOJSKA JE NAJSNAŽNIJA!

- Na Zapadu je došlo do politizacije slučaja i uvođenja novog tremina – "mehanizma za zaštitu ljudskih prava", što bi, kako razume Lazanski, trebalo da znači da Brisel sebi daje za pravo da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje na svetu.

Prema njegovim rečima, uvođenje sankcija izgleda kao nedostatak konkretne politike EU prema Rusiji.

Lazanski kaže da se je "zanimljivo" da su sankcije usmerene na zamrzavanje navodnih računa zvaničnika u bankama na teritoriji EU, budući da ih oni zasigurno nemaju.

Foto: Printskrin tv pink

- Reč je o propagandno-psihološkom spinu gde se pokušava insinuirati da komandant Ruske garde, koja broji 800.000 vojnika, ima novac u zapadnim bankama - kaže Lazanski i dodaje da je to zabranjeno i činovnicima srednjeg ranga.

Lazanski podseća na izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da bi bilo koje sankcije EU koje bi udarile na vitalne delove ekonomije zemlje dovele do prekida diplomatskih odnosa sa Briselom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

pa cekaj , zapad i EU se brinu za Alekseja Navaljnog , a zbog ubistva saudijskog novinara Khashogija i hapsenje Dzuliana Asanza ne treba uvesti sankcije saudijskoj arabiji koja ima svoje seks hareme za trgovinu seksualmnim robljem decom i devojkama , ili kako to da ne treba uvesti sankcije protiv ujedinjenog robovlasnickog kraljevskog pedofilskog britanskog drustva i vatikanske masovne pedofilije po crkvenim katedralam gde casne sestre koriste za seksualno roblje . Verovatno zato sto je cuveni belgijski brizelski monarhista Leopold Euhabsburg i sam bio poznati robovlasnik i ecvropksi zlocinac koji je vrsio genocid nad robovima po africkim zemljama bas kao i rimskosolomonski monarhisticki potplaceni agent Hitler koji je bio placen da napadne radnicku klasu Evrope i destabilizira oslobodjenje Evrope od rimskohabsbursko belgijskog robovlasnistva i zaustavi istinski evropski razvoj evropljana i Evrope .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija