• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

26.02.2021

23:00

SKANDAL! CRNOGORCI FALSIFIKOVALI MEDICINSKE NALAZE GENERALA! Milovci krili da Dikić ima tumor

Politika

SKANDAL! CRNOGORCI FALSIFIKOVALI MEDICINSKE NALAZE GENERALA! Milovci krili da Dikić ima tumor

Podeli vest

Crnogorski lekari uzeli su deo tkiva sa pogrešne strane vrata kako bi lažirali zdravstveni izveštaj komandanta srpske Žandarmerije, kome su sudili za lažni državni udar

Režim Mila Đukanovića je skoro tri godine krio da bivši komandant Žandarmerije, general Bratislav Dikić ima tumor samo da bi ga što duže zadržao u zatvoru!

Ovo za Informer tvrdi sam Dikić, koji kaže da su crnogorski lekari za veštačenje uzeli deo tkiva sa desne strane vrata, iako je on tumor imao na levoj strani! Tako su lažirali izveštaj kako ne bi morali da ga puste iz zatvora!

Pogrešno tkivo

General Bratislav Dikić, koji je 16. oktobra 2016. uhapšen u Podgorici zbog navodnog organizovanja državnog udara, ističe da su 31. avgusta 2017. godine i 22. septembra iste godine u Kliničkom centru Crne Gore utvrdili da mu nije ništa.
- Uzeli su mi deo tkiva sa desne strane vrata, gde sam posle te intervencije imao 20 kopči. Napravili su lažni izveštaj da sam dobro, iako sam bio pod velikim bolovima. Nakon godinu dana zajedno sa advokatom uspeo sam da uzmem taj uzorak tkiva koje smo poslali na patologiju u Niš, gde su čak i na tom uzorku ustanovili opasne promene! - objašnjava Dikić.

Bivši komandant Žandarmerije, koji je početkom ovog meseca izašao iz spuškog zatvora nakon što je ukinuta presuda za 'državni udar', kaže da mu je crnogorski tužilac Milivoje Katnić lično zapretio poručujući da će ga sam izlečiti u pritvoru!
- Moja teška bolest od večeri hapšenja korišćena je da me ucenjuju. Tužiocu sam rekao da bolujem od karcinoma i zamolio ga da, ako me već nevinog pritvaraju, da mi ne određuju pritvor već neku od blažih mera, poput policijskog nadzora i slično. Ali tužilac Katnić mi je pretio, vikao je da će on mene izlečiti u pritvoru! Kada su lažirali analize, isti Katnić je ustao u sudu i rekao: 'Eto vidite, tražili su advokati da Dikić ide u bolnicu, bio je u bolnici i izlečili smo ga'... - navodi Dikić, dodajući da su ga čak optužili da kleveta Crnu Goru zbog prigovora da su mu za veštačenje uzeli pogrešno tkivo.
- Kada je moj tadašnji advokat Milan Petrović ustao i rekao da nije u bolnici urađeno šta je trebalo i da mi nije odstranjen tumor, taj isti Katnić je rekao da advokat i ja vređamo i klevetamo Crnu Goru i državne organe svojim ponašanjem. On nije dozvoljavao da istina izađe u javnost - podvlači on.

Foto: Darko Cvetanović

Velika sramota

General Dikić kaže da sada ide redovno na kontrole i pokušava da u lečenju nadoknadi sve što mu nije bilo dozvoljeno u pritvoru.
- Kada nisam od tumora umro u zatvoru, nadam se da neću ni sada! Sramotno je šta su mi uradili. Nastavljam svoju borbu sa zdravljem, sada moram sve propuste u lečenju da nadoknadim - poručuje Dikić.antrfile:

Tužilac Katnić priznao da će generalu podmetnuti oružje!

Bratislav Dikić je svojevremeno i na suđenju, koje je prenošeno na televiziji, rekao da je u veoma teškoj zdravstvenoj situaciji i opisao jedan događaj od 12. novembra 2016. godine.
- Bili smo u kancelariji glavnog specijalnog tužioca Katnića, koji je u tom trenutku izašao. Ja sam zamolio specijalnog državnog tužioca Sašu Čađenovića da pita Katnića da se promeni mera nadzora kako bih preživeo ovu situaciju u koju sam zapao, i on je to učinio. Pitao je Katnića kad se ovaj vratio u kancelariju, na šta mu je Katnić odgovorio: 'Pa ne mogu, Saša, ja to tako. A gde ću sa onim oružjem? Ne mogu ga staviti onim jadnicima. Spakovaću ga generalu, on je vojnik!' - rekao je Dikić u sudnici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
token

pre 3 godine

Odmah poternica u interpol svi koji su bili umesani u ovo!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija