• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Radiosarajevo.ba

01.03.2021

19:04

MOĆNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA UOČI POSETE SARAJEVU: Moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji!

Politika

MOĆNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA UOČI POSETE SARAJEVU: Moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba uoči sutrašnje posete Bosni i Hercegovini, da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina

To kaže nije pomoć, jer je to „nešto što pripada jednako svima nama“, a Srbija je, kako kaže, „imala tu sreću da obezbedi više vakcina“.

- To je ukupno 10.000 doza (za BiH). Sutra 5.000 doza, a za koji dan još 5.000 doza. Mislim da je to posebno važno za zdravstvne radnike koji rade u crvenoj COVID zoni u Bosni i Hercegovini. Moja poruka je da mi moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji, a da je važno koliko ćemo toga lošeg da kažemo o onima koji su nam najbliži - kaže Vučić za Radiosarajevo.ba.

SUTRA UJUTRU VUČIĆ NOSI U BiH SPECIJALNU POŠILJKU: Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima!

Komentarišući činjenicu da iz COVAX-a nisu stigle vakcine za zemlje Zapadnog Balkana, Vučić je rekao:

- Dobićemo valjda jednom i vakcine iz COVAX-a, ali, evo vam činjenice: prošlo je 65 dana kako su zemlje EU dobile prve vakcine, a mi na Zapadnom Balkanu nismo odatle primili nijednu vakcinu! Druga je stvar što smo se mi kao Srbija snašli, pa smo obezbedili i sa Istoka i sa Zapada 2,6 miliona vakcina. Ali, ja govorim o tome - koliko svi misle na nas i najlepše govore - činjenica je da mi do sada nismo dobili. Ne tražimo ništa od EU, ali ja onda tražim i ne želim da nas iko sputava da mi međusobnu saradnju razvijamo. Onda možemo da budemo u svemu najbolji. Pa da vidimo ko će da nas pretekne u drvnoj industriji, ko će da ima bolje poljoprivredne proizvode, bolju infrastrukturu od nas samih. Pa ćete videti da mi možemo da gradimo više puteva nego što ih grade mnogo veće evropske zemlje. Dakle, samo je važno da mi razumemo i da počnemo da verujemo u sebe. Da počnemo da verujemo u komšije i prijatelje. A ne da su nam oni najgori neprijatelji, a da verujemo u neke druge. Hvala im kad nam pomognu, mnogo su nam važni, ali oni nikada ne mogu da nam budu tako blizu - rekao je predsednik Srbije za Radiosarajevo.ba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 3 godine

Moćno zvuči da smo zajedno moćniji od zapada koji nas je i razdvojio.

Dane

pre 3 godine

Kroz dugu istoriju bratstva smo stvarali da bi na kraju sve uništili, vreme je za obnovu.

Drina

pre 3 godine

Dane: Zahvaljujući Zapadu i Americi rasturena je bivša Jugoslavija. Gde god je Amerika umešala svoje prste, tamo je došlo do nereda i krvoprolića.

Ljupka

pre 3 godine

Mali korak ka većem cilju a to je zajedništvo, to su nas ova teška vremena i naučila. Kad je teško imamo samo jedno druge.

zoran

pre 3 godine

Budala - teško da će mu sarajlije oprostiti one dane opsade grada..a i on je bio tamo.

Jovana

pre 3 godine

Слажем се са мишљењм председника Вучића, требамо бити сложни, солидарни и помоћи једни другима, не би ли победили заједничко зло!

Jovana

pre 3 godine

Данас Београд Сарајеву-Можда већ сутра Сарајево- Београду!

hahahahha

pre 3 godine

E jel Vi citate sopstvene lazije? Zar ste zaboravili da su ovog haskog segrta isterali kao pseto? Kome je to mocno? Vulinu i ostalim crvenim nebicima? Izvinjavam se psetu, i izvinjavam se nebicu.

Milena

pre 3 godine

Kad je najteže trebamo misliti jedni na druge i medjusobno se pomagati, jer ko ce kome pomoci ako ne prijatelj prijatelju.

Miljana

pre 3 godine

Ponosna sam na to sto je nasa zemlja u mogućnosti da pomogne okolnim zemljama, nasim susedima. Ako vec imamo dovoljno zasto da ne podelimo i pomognemo onima koji nemaju

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku koji zaista hoće da pomogne svim građanima u regionu da se vakcinišu.

Jovana

pre 3 godine

Земље у региону морају сарађивати и бринути једна о другој. И у добру, и у злу!Само тако могу да напредују, а са њима и цео регион!

drenovac30

pre 3 godine

Сасвим коректан гест подршке у овим тешким временима, и само га тако треба гледати. Кад је нестало гаса у сред зиме у Европи, такође смо тада помогли Босну и Херцеговину. Како се они понашају, то је само њихова ствар.

Branko N

pre 3 godine

Potrebno je da prošlost ostavimo istoriji , naravno da je ne treba zaboraviti, ali svima nam je obaveza da se okrenemo ka budućnosti.

Branko N

pre 3 godine

Srbija je uvek spremnada da pomaže ljudima u nevolji.

Filip

pre 3 godine

Uvek smo želeli da sa BIH imamo najbolje moguće odnose. Sad je prilika da se to i ostvari. Lepo je što će donaciju uručiti upravo naš predsednik.

Ilija

pre 3 godine

Bez saradnje regiona nema napretka jer na kraju se svede da sve probleme rešavamo u dvorištu.

Raškica

pre 3 godine

Ponosna što je Srbija učinila prvi korak i što može da pomogne susedima! Baš me zanima kako će sad reagovati hejteri?

Mladen

pre 3 godine

Pomoć kad je najpotrebnija, tako to rade pravi državnici!

Slavisa

pre 3 godine

Najveca cast i zadovoljstvo je biti u mogucnosti pomoci drugome !

Maja Opacic

pre 3 godine

Mogucnost pomoci drugome daje coveku neverovatan osecaj, kamo srece da uvek budemo u polozaju da ispomognemo svoje susede !

Mily

pre 3 godine

Srbija i BiH su bratske drzave i nas narod uvek ce biti tu jedan za drugi u najrazlicitijim okolnostima. Donacija vakcina nasim susedima pomoci ce najugrozenijim gradjanima da se zastite od korona virusa i sacuvaju zivot.

Sana

pre 3 godine

Zajedno i sa ljubavlju prema nasim sunsarodnicima prekk Drine mozemo mnogo toga!

Nena

pre 3 godine

Nema sumnje da će, kao i mnogo puta do sad, Srbija priskočiti u pomoć susednoj državi kako bi joj pomogla

Jaca Rankovic

pre 3 godine

Srbija ce uvek pomoci kad je u mogucnosti, najbitnije je imati osecaj za sve ljude jer istu muku trenutno delimo a zivot je cudo nepredvidivo jer niko ne zna kad ce se u kakvoj situaciji naci i da li ce zavisiti od tudje pomoci, humanost nesme biti zaboravljena !

Hiaan

pre 3 godine

Srbija ce pomoci na sve nacine svojim susedima,ne smeju da se dovode u pitanje nacionalnost, neresena pitanja i proslost, koji su iza nas.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija