• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2021

19:28

POTEZ SRBIJE GLAVNA TEMA U SVETSKIM MEDIJIMA! KAD SU GLOBALNI MEHANIZMI ZAKAZALI VUČIĆ JE POSLAO PONUDU! Rojters: Beograd donirao vakcine bivšim ratnim neprijateljima!

Politika

POTEZ SRBIJE GLAVNA TEMA U SVETSKIM MEDIJIMA! KAD SU GLOBALNI MEHANIZMI ZAKAZALI VUČIĆ JE POSLAO PONUDU! Rojters: Beograd donirao vakcine bivšim ratnim neprijateljima!

Podeli vest

Srbija je donirala 5.000 doza vakcina protiv Kovida-19 bivšim ratnim neprijateljima, Muslimanima i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, omogućavajući im da započnu proces imunizacije stanovništva, piše agencija Rojters

Bošnjačko-hrvatska federacija, jedan od dva bosanska autonomna entiteta zajedno sa Republikom Srpskom, naručila je 1,2 miliona doza u okviru globalne šeme deljenja vakcina Kovaks i skoro 900.000 od Evropske unije, ali još nije dobila nijednu.

Na sarajevskom aerodromu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vakcine članovima tročlanog predsedništva BiH, Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku i obećao da će narednih dana poslati još 5.000 doza.

Foto: printscreen RTV Pink

- Srećan sam što možemo spasiti živote vakcinama, to je važna i velika stvar. Srbija se ponaša kao prijatelj i komšija - rekao je Vučić novinarima.

Rojters dalje piše da je "u periodu od 1992. do 1995. godine, Srbija je pod tadašnjim predsednikom Slobodanom Miloševićem podržavala nacionalističke bosanske Srbe u razornom ratu kako bi očistila Bosnu od Muslimana i Hrvata i stvorila velikosrpsku domovinu. Ubijeno je oko 100.000 ljudi."

Dejtonskim mirovnim sporazumom iz 1995. stvorena je savezna Bosna podeljena u dva autonomna entiteta po uglavnom etničkim linijama.

Foto: printscreen RTV Pink

Srbija je sada u miru sa bivšim neprijateljima iz 1990-ih, uključujući kolege bivše jugoslovenske republike i države članice Evropske unije Hrvatsku, i kandidat je za pridruživanje EU.

SRBIJA PREŠLA CIFRU OD MILION I PO VAKCINACIJA, REVAKCINU PRIMILO VIŠE OD POLA MILIONA GRAĐANA!

Bosna je treća bivša jugoslovenska republika koja je primila vakcine iz Srbije, posle severne Makedonije i Crne Gore.

"Kada su globalni multilateralni mehanizmi zakazali, predsednik Vučić je poslao (nama) ponudu (za vakcine) i mi smo je prihvatili", rekao je Džaferović.

Foto: printscreen RTV Pink

Republika Srpska iz Bosne, koja održava bliske veze sa Srbijom, započela je prošlog meseca vakcinaciju uz ruske vakcine Sputnik V. Beograd je takođe dodelio 5.000 doza vakcine za davanje medicinskom osoblju Republike Srpske.

HVALA VUČIĆU, NAŠE POLITIČARE NEKA JE SRAMOTA! Sjajne reakcije građana BiH pred dolazak predsednika Srbije!

Preko 1,5 miliona ljudi u Srbiji primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19. Na zapadnom Balkanu u toku su imunizacije u znatno manjem obimu u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji, dok Albanci na Kosovu i mEtohiji i bošnjačko-hrvatski region tek treba da pokrenu kampanje.

Do sada je Bosna zabeležila 130.979 slučajeva novog koronavirusa i 5.071 smrtnih slučajeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Reki

pre 3 godine

Srbija je uvek spremna da pomogne svima onima kojima je pomoc neophodna

Mane

pre 3 godine

Svaka pomoć srpskom i svakom narodu i prijateljima je od velikog značaja za njih.

Goran

pre 3 godine

Najvaznije je da smo jedni uz druge u ovakvim trenucima koji su više nego teški

Marija

pre 3 godine

Stvarno sam ponosna...ne moze niko naci nesto lose u ovome,mada verujem da ce dusebriznici i ovaj gest nekako osujetiti... bravo bre

Ivana

pre 3 godine

Ovo je zaista jedan lep gest našeg predsednika Vučića. Vakcine su potrebne celom regionom.

bole

pre 3 godine

Srbija sa svima u regionu zeli najbolje moguce odnose

ceda velja

pre 3 godine

Od Srbije i Vucica svi treba da uce ceo svet

Bole

pre 3 godine

E tako se razvija regionalno pomirenje i stabilnost. Delima a ne pričama o fabrikama oružjem i pretnjama. Srbija je lider u regionu, po humanosti pre svega.

Tanja

pre 3 godine

Pomoc svakoj zemlji dobro dodje, nase namere su bile jasne.

Saša

pre 3 godine

Bez obzira kakva je istorija ovih zemalja, obe su prošle pakao, ipak nikad nije kasno za ponovno prijateljstvo i saradnju, ruka solidarnosti i pravde uvek treba da bude zvezda vodilja, svima.

Vesko

pre 3 godine

Prijateljstvo, solidarnost, humanost treba da budu u prvom planu. Ovo je dokaz da iako istorija nije bila toliko blagonaklona prema ovim zemljama, ipak je pobedila volja, želja, nada da će biti bolje i da saradnja treba da bude ključ uspeha, kao i dobri međuljudski odnosi.

Mirko

pre 3 godine

Ne treba obraćati paznju sta Rojters pise, nikada i nisu postovali Srbiju.

Dragana

pre 3 godine

Njima bitno sta će da napisu da bi izblatili Srbiju, a ne zdravlje ljudi.

Olivera

pre 3 godine

Sta ce Rojters da napise uopste me ne interesuje. Nama je zdravlje najbitnije kako u Srbiji tako i u Srpskoj.

Rea

pre 3 godine

Bitna je podrska koju smo pruzili,.koliko smo mogli,kako BiH,tako S.Makedoniji,Crnoj Gori.

Hana

pre 3 godine

Srbija se ponaša kao prijatelj i komšija koji je odan i veran i kad mnogo toga ide po zlu.

Tanja

pre 3 godine

Sad nije važna boja, rasa, dužina kose, boja noktiju... svi smo u nevolji.

Jeca

pre 3 godine

Lepo, bratski i ljudski. Kažu da se u nevolji prijatelj poznaje, a sad da li to možemo ovako tumačiti, ne znam. Bitno je da je narod zdrav i da se pomaže porodici da opstane u ovom ludilu od korone.

NEBOJŠA

pre 3 godine

УВЕК СМО БИЛИ МАЗОХИСТИЧКЕ БУДАЛЕ,ТО СМО И ДАНАС.СКУПО СМО ТО ПЛАЋАЛИ У ПРОШЛОСТИ.ПЛАТИЋЕМО И ОВО ДАНАС !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija