• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2021

14:17

Ministarka Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji "Prelići"

Politika

Ministarka Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji "Prelići"

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Čačku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem ugovor o sufinansiranju aktivnosti na realizaciji faze II B projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije nesanitarne deponije „Prelići“, za šta je resorno ministarstvo izdvojilo 70,6 miliona dinara

Vujović je navela da je za radove na deponiji „Prelići“, koji se izvode u fazama, Vlada Srbije do sada uložila više od 100 miliona dinara i dodala da će ugovorom koji je danas potpisan biti obezbeđena sredstva za završetak projekta, čime će decenijski problem Čačana biti konačno rešen.

- Realizacijom ovog projekta u potpunosti će biti zaštićena životna sredina, a prostor koji je nekada bio ekološka katastrofa nakon određenog vremena moći će da se privede korisnoj nameni. Кompletan završetak radova očekuje se u naredne dve godine – rekla je Vujović, naglasivši da je gašenje i sanacija gradskih nesanitarnih deponija u Srbiji jedno od prioritetnih pitanja.

Prilikom posete Čačku ministarka je obišla deponiju i transfer stanicu na Prelićima, koja je trenutno deo regionalnog sistema upravljanja otpadom i mesto na kojem se prikuplja reciklabilni otpad sa teritorije grada Čačka.

Foto: Ministarstvo Zastite zivotne sredine

Ona je istakla i da ocekuje da ce izrada konkursne dokumentacije za izgradnju fabrike za preciscavanje otpadnih voda biti gotova u maju ove godine. Finansiranje izgradnje je planirano kroz IPA prodram i podrsku Ministarstva zastite zivotne sredine, uz kofinansiranje Razvojne banke Saveta Evrope. -Кrajem prošle godine izdvojili smo 96 miliona dinara za proširenje kapaciteta deponije u Regionalnom centru Duboko u Užicu, gde se, između ostalog, odlaže i otpad sa teritorije Čačka. Ministarstvo će nastaviti da podržava projekte lokalnih samouprava koji doprinose adekvatnom upravljanju otpadom, a time i zdravijoj životnoj sredini – poručila je Vujović.

Foto: Ministarstvo Zastite zivotne sredine

Ministarka je sa rukovodstvom grada Čačka razgovarala i o drugim projektima u oblasti zaštite životne sredine, pre svega o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Čačku, koje će se finansirati u okviru IPA 2020 programa. Tokom današnje posete, Vujović je obišla i lokaciju na kojoj se planira izgradnja crpne stanice sa pratećim objektima na kanalu „Moravac“ – Ljubić, koju će, kako je navedeno, finansirati lokalna samouprava iz svog budžeta.

Foto: Ministarstvo Zastite zivotne sredine

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija