• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

03.03.2021

16:17

VULIN: Žandarmerija spremna da izvrši svako naređenje predsednika Vučića!

Politika

VULIN: Žandarmerija spremna da izvrši svako naređenje predsednika Vučića!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika ove jedinice koji su, kako je rekao, jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti zemlje

U bazi beogradskog Odreda Žandarmerije, Vulin je istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

- Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - rekao je ministar i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Pored ulaganja u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, Vulin je najavio da će država uložiti i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke jer, kako je naglasio "samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice".

- Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija - poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.

Oni su mu sa druge strane, izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija