• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2021

13:45

MLAĐO, TAMO GDE SI TI DAVAO RAPORTE, JA ARGUMENTIMA BRANIM SRPSKE INTERESE! Selaković ućutkao lidera pokreta "Oslobođenje"!

Politika

MLAĐO, TAMO GDE SI TI DAVAO RAPORTE, JA ARGUMENTIMA BRANIM SRPSKE INTERESE! Selaković ućutkao lidera pokreta "Oslobođenje"!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković ukazao je da predsednik pokreta "Oslobođenje" Mlađan Ðorđević spoljnu politiku naše zemlje naziva podaničkom, a njega stranim podanikom, iako Srbija nikada nije u novijoj istoriji sa manje servilnosti branila svoje državne i nacionalne interese

- Srbija je, zahvaljujući državotvornoj politici predsednika Vučića, ekonomskim uspesima i efikasnoj borbi za zdravlje građana, o čemu se danas u inostranstvu govori u superlativu, povratila i samopoštovanje i pravo da zahteva da bude poštovana i uvažavana - ukazao je Selaković, koji je i ministar spoljnih poslova.

On je istakao da je u vreme "kapitulantske politike", kojoj je služio Ðorđević kao savetnik tadašnjeg predsednika Republike, "Srbija bila na kolenima i preživljavala od mrvica i milostinje onih kojima je davano sve, pa čak i ono što nisu tražili".

Podsetio je Ðorđevića da je u vreme kada je on gradio sopstveni autoritet kancelarijom na Andrićevom vencu, Srbija slala na odobravanje stranim diplomatama čak i dnevni red sednica vlade.

- Tamo gde je Ðorđević odlazio da daje raporte, ja odlazim da argumentima branim srpske državne i nacionalne interese. To je jedna od brojnih razlika između nas dvojice. Ja sam bio i ostajem isključivo sluga sopstvene države i naroda, i neću se baviti time kome to Ðorđević služi napadajući sopstvenu zemlju - a služi. Jasno je samo da njegova vernost ne pripada ni Srbiji ni srpskom narodu - poručio je Selaković.

Ðorđević je ranije danas u saopštenju kritikovao ponašanje Selakovića tokom posete Berlinu tvrdeći da su njegove izjave bile "primer podaništva", kao i da je tamo otišao sa "belom zastavom".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 3 godine

Naša spoljna politika je hrabra i nacionalno orijentisana , jedino tako možemo da se borimo za KIM

Mane

pre 3 godine

SPoljna politika daje dobre rezultate i ne treba je menjati.

mila

pre 3 godine

Jasno je da svaki potez koji se tiče daljeg rasta Srbije u bilo kom smeru, dolazi do odobravanja ljudi koji se već godinama na čelu Srbije bore za sveobuhvatan boljitak.

mila

pre 3 godine

Predsednik Vucic se bori junacki, jer mnogo je onih koji ga saplicu, a neki i guraju kamen nizbrdo. I pored svih tih cinjenica verujemo u njegovu snagu i istrajnost.

mila

pre 3 godine

Naravno da cemo se boriti za nase interese i nasu zemlju.

mila

pre 3 godine

Narod srbije pruza potpunu podrsku Predsednku Vucicu.

Mihajilo

pre 3 godine

Odličan odgovor Selakovića na sve izjave o ponašanju naše diplomatije, a bilo ih je više. Zaista se danas brane interesi Srbije na najbolji moguć načim.

Veljko

pre 3 godine

Ništa se ne može zameriti našoj spoljnoj politici, vodi se kako treba. Interesi Srbije su na prvom mestu. Da nije tako KIM bi davno prešlo u nečije ruke, bilo bi Kosovo. Ovako, niko ga nije predao, niti će.

Slavica

pre 3 godine

Srbija je započela proces oslobadjanja od podanistva .....

Mila

pre 3 godine

Srbija je danas ekonomski jača nego ikad i samostalnija

Bojan

pre 3 godine

Predsednik Vučić je odgovornom politikom napravio jaku i stabilnu državu koja parira i najjačim državama Evrope

Milan

pre 3 godine

Srbija koja je danas nikad nije bila jača i samostalnije

Jovo

pre 3 godine

Ministarstvo spoljnih poslova radi svoj posao kako treba. Brani interese Srbije,.Verujem da će se i dalje tako boriti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija